/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +5 -7
    Ak Parti paraları çaldı deniyor da, bu tip iddialar diğer partiler için de yapılmıştır. Tek partili CHP döneminde çok partili seçime girebilmek için Demokrat Partililer CHP döneminin yolsuzluklarını araştırmama sözü vermiş. Yakın zamanda ise CHP'nin hesaplarında usulsüzlük bulunmuş, Mustafa Kemal'in vasiyeti olmasına rağmen TDK ve TTK'ya banka gelirlerinden verilecek paralar "bunlar Atatürk'ün kurduğu kurumlar değil" gerekçesiyle verilmemiş. Yani "Türk Dili Tetkik Cemiyeti"nin adı "Türk Dil Kurumu" olarak değiştirildi diye para alamayacak, ama sen "Cumhuriyet Halk Fırkası"nın adı "Cumhuriyet Halk Partisi" olarak değiştirildiği halde para almaya devam edeceksin. CHP'nin genel başkanı Kılıçdaroğlu SSK genel müdürü olduğu zaman da yolsuzluk iddiaları varmış, hatta DSP hükümeti zamanında kendisiyle ilgili hazırlanmış rapor da bulunuyormuş. Rahşan affı adıyla bilinen kanun çıkınca hapse girmemiş. Yani şimdi CHP başa gelse çalmayacağının garantisi var mı?

    Ak Parti çaldı, ülkeyi sattı propagandalarının yapılmasının nedeni, Ak Parti'nin icraatları karşısında muhalefetin çok fazla fikir ortaya koyamamasıdır. Mesela şu 17 Aralık operasyonu var ya, madem hükümet bu kadar yolsuzluk yapıyordu, neden cemaatin para kaynağı olan dershanelerin kapatılması konusu gündeme gelinceye kadar paralelciler bunları açığa çıkartmamıştı? Ya da gezi olaylarını düşünün, 3. köprünün yapılmasına, 3. hava limanının yapılmasına ülkesini düşünen, ülkesi bir tarafa kendi cüzdanını düşünen insan neden karşı çıkar? Bugün nükleer santral yapılsa Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı çok azalabilecekken birileri nükleer santrale de karşı çıkabiliyor.

    MHP baş örtüsü konusunda Ak Parti ile birlikte hareket etmiş bir partidir. Gezi olayları devam ederken Devlet Bahçeli MHP'lilerin olaylara katılmasını engellemek için bazı çıkışlar yapmıştır. Türkiye'nin aleyhine olabilecek durumlarda Bahçeli Ak Parti'nin yanında olabilen bir siyasetçidir. Şimdi 4. turda isteseler oylamaya katılmıyoruz da diyebilirler, meclis başkanı seçtirmemek için ellerinden geleni yapabilirler. Ama o zaman dolar kaç TL olur, borsanın hali ne olur? Ülke ekonomisinin durumu ne olur? Soros'un adamı olan Kılıçdaroğlu gezi olaylarında "ayrım yapmadan" bütün eylemcileri alnından öptüğünü söylemişti. Adam Türkiye'yi düşünmüyor ki... Söylemlerine baksanız çok halkçı söylemleri olan birisi. Taşeronu kaldıracağım diyor, kendi partisinin belediyelerinde taşeron işçiler çalışıyor, onları neden kadrolu yapmıyor? Yoksullara yardım yapma sözünü ilk defa istanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olduğu zaman vermiş. Sonra partinin genel başkanı olunca kendi partisinin belediyelerinde neden bunu uygulamamış? Son seçim sürecinde görmüşsünüzdür Kılıçdaroğlu HDP'nin barajı geçmesini istediklerini açıklamıştı. Bunlar vatanını milletini düşünen insanlar mı?

    Yani özet olarak şu mecliste birbirini en fazla anlayabilecek olan iki parti yine Ak Parti ile MHP olabilir. Siz Doğan medyasının, paralelcilerin ve dışa bağlı çalışan gazetecilerin yazıp çizdiklerine çok takılmayın.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +4
      kardeşim önce şurdan başlım 4.turda isteseler meclis başkanı seçtirmemek için ellerinden geleni yapabilirler. lafından sonra benım ıcın siyasetten bi tak anlamadıgın belli oldu, yani onlar o seçimi durdurup doları borsayı altust edemezler rahat ol once bi. yazının başında söylediğin şeyleri bilmediğim için tabikide araştırıcam onun için bişey demiyorum eyw ve başa gelen her parti çalmama gibi bi ihtimalide yok onada eyw ama bu akpnin icraatlarında ve cemaatle aralarının bozulma nedenınde durucaksın aga icraat demişken hani akpnin en fazla övündüğü şey varya hastane he bilirsin hani övünürler dün babamı hastaneye zütürdüm film çektirmek için 2 hafta sonra gece 02.30 randövü verildi orda beklediğim sıradan bahsetmıyorum bile gelelim cemaate biz cemaatle tayip arasındaki sabimimeti ne derecede biliyoruz ? ben söylim sana 0 derecesinde bunlarn hangı konuda ayrı dustu biz onuda bilmiyoz tek bildiğimiz birbirlerinin açıklarını ötmeleri buda onlarda allah korkusu olmadıgını gosterır ben kpss sınavına hazırlanım o sınav sorularını versin başkasına ben hakkımı 2 dünyadada bu insanlara helal etmiyorum nükleer santral demişsin sen nükleer santralin ne denli tehlikeli oldugunu biliyomusun dünyanın en gelişmiş ülkesi teknolojiyi elinde tutan ülke japonya nükleer tesisleri kapatıyo çünkü nekadar tehlikeli oldugunu biliyo biz herhangi depremde o tesisin yerle bir olacagını biliyoruz karşim onun yerine karadenize neden rüzgar türbini yapılmıyo çogu ülke bunları denize döşüyo neyse kısacası istanbul ünversitesinde siyaset okuyorum sizin dışardan gördüğünüz şeylerin biz içini araştırıyoruz artık tayibin yalanını kullanmayın bi gibim olunca aaaa bak dış ülkelerin oyunu demeyin artık dış ülkelerin en büyük oyunu tayipi bizim başımıza vermekti yukarda bi arkadaş yazmıstı deniz baykal hemen gidip tayiple konustu demişti tayip seçildikden ertesi gün amerikaya gidip görüşme yaptı görüşmenın konusu gizliyi hey yavrum hey hangısını sayım sana siz tutturmusunuz tayip dinci diye ulan kafi kactada basbakan gordum hiçbiri kameramanları alıp camide namaz kıldıgını göstermedi
      ···
    2. 2.
      +1 -3
      4. turda isteseler meclis başkanını seçtirmemek için ellerinden geleni yapabilirler. Vaktiyle CHP Abdullah Gül'ü seçtirmemek için milletvekillerini oylamaya sokmamıştı.
      Cemaatle hükümet arasındaki durumları cemaatin dershanesinde çalışan biriyle de tartışmışlığım var. Dershanelerin kapatılması meselesine kadar cemaatin televizyon kanalları ve gazeteleri hükümetten taraf yayın yaparlarken ne zaman cemaatin para kaynağının kesilmesi söz konusu oldu onlar da saldırmaya başladı.
      Nükleer konusunda ise Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Sovyetler döneminden kalma bir nükleer santrali bulunuyor. Bu çevreci vatandaşlar neden bu santralin kapatılması için eylem yapmıyorlar da, Türkiye'de santral yapılmasın diye eylem yapıyorlar? Ayrıca Japonya nükleer santrallerini kapatıyor tarzı söylemleri bırakın. Japonya'da 100 küsur santral vardır, arada eski santrallerden bazılarını kapatıyordur. Türkiye'de bir tane bile nükleer santral yok. Fabrikalar dışarıdan ithal edilen doğalgazla petrolle üretilen elektrikle üretim yapıyor. Yani yapılan üretim %100 yerli olamıyor. Bugün doğalgaz aldığımız ülkeler doğalgazı kesse Türkiye'nin hali ne olur?
      Rüzgarla, kömürle, akarsuyla üretilen elektrik nükleer santralde üretilen elektriğin yanında çok düşük kalıyor.
      ···
    3. 3.
      +4
      aleksis shawn olayı çok farklı ozaman cumhurbaskanlıgı ile ilgili bişeydi sallama,
      cemaatle tayip arasındaki pislikler beni ilgilendirmez o mesele yukarının meselesi ve bence kimsede neden kavga ettiklerini bilmiyo kesin olan şuki tayipin yandaşlarına akrabalarına para yedirdiği unutmadık makara suresini 1 trilyonluk hediye saati.
      ermenistanın nükleer tesisleri demişssin sınıra yakın demişsin ama şunu düşünememissin türkiye dış ülkelerden hiçbirine karışmaz bunun tüm ülkeler tarafından kabul edilmiş yasaları var ki bu yalandan çevreci arkadasların bu tesisleri bilmediğinede eminim, tamam diyelim japonya tesisleri kapatmıyo onu bosver biliyosun türkiye 1.derece deprem ülkesi internete bakarsan hemen hemen hergun biyerde deprem olur ya bu tesislerden kaçak olursa biz naparız ? koskoca japonyanın zütü tutuştu ya biz naparız biraz anlatsana başka ülkerel bize doğalgaz vermeme gibi bi şansları yok çünkü doğalgazı satançogu ülke borularını türkiyenın altından geçiriyo yani türkiyeyi kesmen hemen hemen hepsini kesmek demek varmı başka ?
      ···
    4. 4.
      +1 -2
      Sonuçta Türkiye'nin nükleer santral yapmasına da çevrecilerin verdiği tepkilerin pek bir etkisi yok ama nedense Ermenistan'daki santrali protesto etmiyorlar. Ermenistan'daki santral de deprem bölgesinde. Neyse konu çok dağılıyor. Benim söylemeye çalıştığım bu tarz konularda CHP'lilerle HDP'lilerin yaklaşımı ile MHP'lilerin yaklaşımı arasında fark olabilir. Yani muhalefet yapacağız diye 3. köprüye, 3. havalimanına, nükleer santrale karşı çıkmak bir yerde hükümetin önünü keseceğiz diye Türkiye'nin önünü kesmeye çalışmak şeklinde oluyor.
      ···
    5. 5.
      0
      yani binevi oyle oluyo ama türkiyenınde geliştiğini söyleyemeyiz
      ···
    6. 6.
      0
      Aygır efendi sağlık sektörüne laf etmişsin. Hiç avrupaya çıktınmı sayın aminakoydugum? Lan ben ingilterede ölüm derecesine geldim,1 ayda 25 kg zayıfladım her acile gittiğimde en az 4 saat bekleyip hani şu bakkallarda satılan asprinler varya elimde onlarla evime döndüm. 3 ay hastanelerde süründüm sonra türkiyeye geldim 1 haftada hastalıgımı buldular ilaç kullanmaya başladım iyileştim ve ingiltereye geri döndüm. Sürekli kullanmam gereken ilaçları kullanmadıgım için yeniden hasta oldum ve gibtigimin ingilteresinde yine hastaneye gittim 2 hafta sonraya randevu verdiler randevuya gittim ve hastalıgımı söyledim raporları gösterdim 3 ay sonraya operasyon tarihi verdiler. giberim yapacağınız işi diyip yeniden türkiyeme geldim 1 haftaya operasyon yapıldı ve yine düzelmeye başladım. Sen ne diyorsun gibik ? Olum halinize şükredin lan türkiyedeki hastahaneler sağlığa önem avrupada yok. Bilmeden yaşamadan konuşmayın amk brn o hastalık zamanında öldüm öldüm dirildim aylarca uyuyamadım gün geldi su bile icemedim, belki 20 kez hastahaneye gittim bi gibim bulamadılar Türkiyeyeye geldim doktora sıkıntılarımı anlattım şüphelendigim bi hastalık var dedi ve o hastalık çıktı. Sağlık konusunda çoğu ülkeden öndeyiz bunu aklınıza yazın
      ···
    7. 7.
      0
      Yaram ingilterenin muşunda oturuyorsun aldığın muamele belli gelip istanbul'da randevu alıyosun aldığın muamele farklı bende aynı durumu Berlin - istanbul ikilisinde Yaşadım birey biliyoruzda Konuşuyoruz amk
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster