/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7
    Yolculuk boyunca düşündüm durdum. Kafamdaki en büyük sorun ise babamın anneme ne yapacağı idi. Kesin bir dayak vardı ama ilerdeki güzel hayatım için zavallı annemin katlanması gerekiyordu.

    istanbulda garajdan servisle taksime geldim, ordan da dolmuşa atladım beşiktaşa.

    Kiraladığım odayı bulmam kolay oldu, bir teyze ve oğlu yaşıyorlardı evde, bir odalarını ise günlük kiralamaya ayırmışlardı. Gecelik 40 tl idi, şuanda kaç gece kalacağımı bilmiyordum ama fazla uzamaz umarım diye umut ediyordum içimden.

    Neyse ben saat gece 10'a geliyordu, yatıp uyudum, sabah 8'de uyandım, beşiktaşta bir kafede 5 lira kahvaltı menüsünden yedim ve karaköye gittim. Gitmeden herşeyi araştırmıştım(yolları, otobüsleri vs) o yüzden mekanı bulmam kolay oldu.

    içerde bir salonda tek kişilik sıralar vardı, 20 kadar kişi bekliyordu.

    "Mülakat burada mı?"diye sordum birine. Şişko, 40'lı yaşlarda bir elemandı. Bana "ne yapcam amk veledi"tarzında bir bakış attıktan sonra "evet" dedi. Bende geçip oturdum ve beklemeye başladım.

    Anlaşılan mülakata hep beraber girecektik, neyse dedim.

    içeri takım elbiseli bir eleman girdi ve hepimize form dağıttı. Birer tane de kalem. Şunları doldurun, sonra başlayacağız dedi.

    Formlarda işte pasaport nosu, hangi pozisyon için başvuruyosun, yurtdışı olayları vs bisürü yer vardı doldurduk. Bu arada o şişko binin pasaportu yokmuş, mülakatı terk etmek zorunda kaldı, içimden oh olsun dedim.

    Takım elbiseli eleman formları topladıktan sonra bir video açtı ve duvara yansıttı.

    Videoda gemi hayatı, kurallar vs anlatılıyordu, ben bayağı şaşırmıştım çünkü işe alınmışız gibi davranılıyordu.

    Videodan sonra eleman açıklamaya başladı. işte bize burda 2 hafta eğitim vereceklermiş sonra ise direkt gemide işe başlayackmışız. Tabi bunu duyunca ben sevinçten uçtum amk, işe girmiş sayılıyordum. Fakat ilk 1 ay denemeymiş ve en küçük hatamızda işten atacaklarmış. Benim tabi aynı zamanda zütüm atıyordu pasaport meselesi yüzünden ama bir yola girmiştik işte.

    Neyse eğitim 1 hafta sonra başlayacakmış, bir hafta mecburen istanbulda kalmam gerekiyordu.
    ···
    1. 1.
      0
      13 yaşında gözüküyorum ama 15 dedin mülakata 18 olanı alıyorlarmış orayı biraz anlatsana
      ···
    2. 2.
      +1
      kuzenin pasaportunu aldık ya panpa
      ···
   tümünü göster