/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +2
    Görevlerimize göre bizi ayırdılar panpalar. işte garsonlar bir tarafa, komiler bir tarafa, barmenler vs.

    Bu arada ekleyeyim gemide dil ingilizce. Firma yabancı ve sadece türk personel aldılar, gemide her milletten insan var. Bayağı filipinli var, onun dışında rus ve ukraynalı sayısı da iyi. Bunları görünce benim gözüm dönmüştü zaten, bir milletin tüm karıları mı güzel olur aq?

    Neyse şefler amerikan, norveç ve isveçli, çalışanlar ise filipin, mekgiba, rus, ukrayna, türk vs her milletten adam vardı nerdeyse.

    Ben diğer komilerle beraber sıraya girmiştim, ingilizcem az olsa da vardı ama milleti pür dikkat izliyordum yanlış bişey yapmayayım diye. Bize üstünde logo olan turuncu tişört ve şorttan oluşan komi üniformasını verdiler 2 çift. Small almıştım ama zayıflığımdan dolayı o bile rapçi gibi olmuştu amk. Bende içimden şansımı skeyim diyordum, bir tane güzel kız yoktu komilerde, zaten türk personelde kız komi yoktu, yabancılarda ise 2-3 çırpı bacaklı filipinli gördüm.

    Kıyafetleri aldıktan sonra odalara yerleştik, daha doğrusu kamaralara. Kamara alt 3 güvertede, fare deliği gibi bi yer amk. Tabi komi olarak geminin yemek zincirinin en alt tabakasıyız. Kamaraya girdim 2 tane ranza, daracık bir oda. Bir an boğulacak gibi oldum ama sonra alıştım. Odada 3 elemanla kalacağız.
    iki tane filipinli, bir tane de eğitimden türk.

    Ben ilk gün biraz dinlenirim diye düşünürken gemi kalkmış amk, istanbul'dan Ege denizine doğru gidiyorduk.ilk seferimiz 3 ay sürecekti, bu seferi kovulmadan atlatırsak 5 ay sürecek olan transatlantik'lere geçecektik çalışmak için

    Neyse biz türk elemanla beraber(adı Özgür, elazığlı birisi) filipinlileri takip ettik ve gemi restoranına girdik.

    Restoran manager'i, yani şefi Megan diye 40'lı yaşlarda bir amerikan kadın.
    ···
   tümünü göster