/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6 -1
    Hadis neden terkedilmez panpa? Din için gerekli olsaydı kuranla beraber hadis için de Hz. muhafazid bir kitap yazmaz mıydı?

    Ki Allah kuranın apaçık, detaylı, anlamamız için kolaylaştırıldıgını ve hiçbirşeyi ekgib bırakmadıgını söylüyor. Eğer hadisleri kabul ediyosan o zaman haşa Allah yalan söylüyor demiş oluyosun. Çünkü hadisleri kabul ediyosan eğer aynı zamanda şunu da kabul ediyosun; kuranın ekgib olduğunu, detaylı ve apaçık olmayıp açıklanması gerektiğini yani kısaca haşa Allah'ın kuranda yalan söylediğini söylüyosun bir başka şekilde.
    Zümer 29: ALLAH, çelişen ortaklara sahip bir adam ile bir tek kişiye bağlı olan adamın örneğini verir. Bu ikisinin durumu hiç eşit olur mu? Övgü ALLAH’adır. Ancak çokları bilmez.

    Allah'ın bize indirdiği kuran yeter panpa. Hadislere ihtiyacımız yok.
    ···
    1. 1.
      -1
      panpa Kuranla çelişen hadisleri tamam reddedebilirsin. onun haricinde sünnet uygulanarak geldiği için onu redetme gibi bir lüksün yok.
      ···
    2. 2.
      +3
      Çelişen hadislerle ilgili Allah ın resmen nokta atışı yaptığı ayeti yazayım sana panpa.

      68:36 Neyiniz var, ne biçim hüküm veriyorsunuz?
      68:37 Yoksa sizin bir kitabınız var da ondan mı ders alıyorsunuz?
      68:38 içinde, neyi seçip beğenirseniz, mutlaka sizin olacak diye.
      68:39 Yoksa, dilediğiniz hükmü verebileceğinize dair diriliş gününe kadar sürecek bir güvence mi aldınız bizden?
      68:40 Sor onlara, "Bunu kim garanti etmektedir?"
      68:41 Yoksa onların ortakları mı var? Haydi ortaklarını getirsinler, eğer doğru kimseler iseler?

      Ayrıca sünnetten tam olarak ne anlamam gerektiğini biraz daha açıp söyler misin panpa, ona göre yanıt vereceğim
      ···
    3. 3.
      -1
      bilmiyorum ya bende karar veremedim. Hadissiz kuran anlaşılmaz ahir zaman fitnesi diyenlerde var
      ···
    4. 4.
      +1
      Asıl fitneyi çıkaran onlardır panpa. Allah'a iftira eden asıl onlardır. Allah hem kitapta hiçbirşeyi ekgib bırakmadığını, hem kitabın apaçık ve detaylı olduğunu hem de kamer suresinde 4 defa bastıra bastıra "Kuran’ı mesaj için kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?" dediği ayetleri hiçe sayıyorlar. Allah rızası için mantığını kullan, Allah yalnızca kurandan sorumlu olduğumuzu söylüyor, neden o kitabı zorlaştırsın ki anlamamız için?
      ···
    5. 5.
      0
      başlğı falan okumadım ama hadislerin reddelebileceğini söylüyorsunuz sanırım.

      Namazı nasıl kılıyorsunuz merak ettim? Kuran'da yazmıyor diye biliyorum tarifi.
      ···
    6. 6.
      +1
      Namaz milattan öncesinden bugüne kadar gelen bir ibadet şeklidir. Anlamak için hadise, hacıya, hocaya ihtiyacımız yok. Kuranda namaz zaten gayet açıkça anlatılır. Kuran vakitleri de söyler, rükuyu, secdeyi, kıyam ı da söyler. Ve Allah sana illa şu şu dua yı okuyacaksın demez sana, illa şu şu sırayla rüku, secde edeceksin demez namaz için. içinden ne geliyosa, Allah'a ne şekilde dua edip yakarmak istiyorsan o şekilde ibadetini yap.
      ister 10 rekat kıl, ister 2 rekat kıl, o sana kalmış birşey.
      ···
    7. 7.
      -2
      Müslümansın ve farzları kafana göre mi yerine getiriyorsun. Sübhaneke ile başlayp ardından fatiha okumuyor kafana göre hangi ayet aklına gelirse mi okuyorsun.

      şu şu sıra rüku secde denemez dediğine göre bazen 2-3 kere peş peşe secde de ediyorsundur sen.

      Ooo kardeşim sen çok yanlış gelmişsin.

      Kuran namazın tarifini anlatmaz. Anlattığına dair bildiğin ayet varsa söyle. Namaz kılma hakkında ayet atma, onun olduğunu biliyoruz ama ayetlerde namaz tarifi yapılmamıştır.

      Zaten bir çok dini vecibeyi Efendimizden (sav) öğrenmişizdir.
      ···
    8. 8.
      +2
      Kafama göre farzları söylemiyorum.
      Allah kitapta hiçbirşeyi ekgib bırakmadığını söylüyor arkadaşım. Subhanekeden sonra fatiha okumam farz olsaydı Allah bunu kuran da bu da size farz kılınmıştır diye eklerdi.
      Fakat kuran da gördüğüm Allah ibadetimize, ibadet ederken söyleceğimiz dua'ları tamamen bize bırakmış. Ne şekilde Allah a yalvarıp yakarmak istiyorsan yakar. istediğin şekilde yap ibadetini.

      Bir çok şeyi efendimizden öğrenmişizdir diyosun hz. muhafazidi Allah'a ortak koşmuş oluyorsun. Bizim tek efendimiz Allah'tır ve hz. muhafazid de onun biricik elçisidir.
      Ali imran 144: muhafazid, yalnızca bir elçidir. Ondan önce nice elçiler gelip geçmiştir...

      2:136 "Allah'a, bize indirilene, ibrahim, ismail, ishak, Yakub ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, isa'ya verilene ve tüm peygamberlere Rab'leri tarafından verilenlere inandık. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız. Biz sadece O'na teslim olanlarız," deyiniz.
      ···
    9. 9.
      +1 -1
      Buralarda Hz.muhafazid'e (s.a.v) itaat etmemizi söylüyor ben bazı ayetleri buraya yazdım biraz daha var ona itaat ile ilgili. sen hadislere sünnete gerek yok diyosun peki Kuran da neden bu kadar Allah'a ve rasulüne itaat edin diye ayet var Allah bilmiyor mu insanlık bu yıllara gelecek peygamberi görmeyen bi ümmet olcak onlar nasıl ona itaat edecekler kaynakları ne olcak. Kuran onun ahlağını örnek gösteriyor(Ahzab suresi 21 aşağıya meal yazdım)
      Ali imran 32
      De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.

      Nisa 59
      Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.
      NUR 54
      “Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin” de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir.

      AHZAB 21
      Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.
      ···
    10. 10.
      +1 -1
      Allah'a itaat = elçiye itaat = kuran a itaat.

      Enbiye 45: De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp korkutuyorum.

      Araf 203: Onlara bir ayet getirmediğin zaman, “Şuradan buradan derleseydin ya” derler. De ki: “Ben sadece Rabbim’den bana vahiy edilene uyuyorum. Bu, Rabbiniz’den olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.”

      isra 73: Onlar neredeyse sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için seni fitneye düşüreceklerdi.

      Yunus 15: Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda bizimle karşılaşmayı ummayanlar derler ki: “Bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” De ki: “Benim onu kendiliğimden değiştirmem asla mümkün değildir. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum. Eğer Rabbim’e isyan edersem büyük günün azabından korkarım.”

      Ayetler gayet açık değil mi? Ayrıca eğer peygamberin sünnetini kabul ediyosan peygamberin hep en doğru insan olması gerekir. Fakat peygamber de bizim gibi bir insandır ve onun da hataları vardır.

      Tevbe 43: Allah seni affetsin, doğru söyleyenler sana açıkça belli oluncaya ve yalancıları da öğreninceye kadar niye onlara beklemeden izin verdin?

      Abese 1-10

      1- Surat astı ve yüz çevirdi

      2- Kendisine o kör geldi diye

      3- Nereden biliyorsun belki o temizlenip arınacak

      4- Veya öğüt alacaktı da, bu öğüt kendisine fayda verecekti.

      5- O kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görene gelince

      6-Ki sen ona yöneliyorsun

      7- Sana ne onun arınmasından

      8- Ama koşarak sana gelen var ya

      9- Odur içi titreyerek korkan

      10- Sen ona aldırmıyorsun

      Şura 52: işte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin.

      Bakara 79: Kitabı kendi elleriyle yazıp sonra az bir değer karşılığında satmak için “Bu Allah katındandır” diyenlere yazıklar olsun. Vay elleriyle yazdıklarından dolayı onlara, vay kazanmakta olduklarına!

      Ve son olarak:

      Ankebut 51: Kendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
      ···
    11. 11.
      -1
      Tamam kardeşim iyi diyorsun güzel diyorsunda Hz. muhafazidin kuranda açıklanmayan şeyleride açıklıyor mesela kuranda namaz kılın diyor ama bunu peygamber efendimiz detaylandırıyor nasıl yapılıcağını nasıl abdest alıncağını falan zaten tüm ilim adamlarının doğru kabul ettiği bazı hadis kitapları var hadisleri okuyup uygularsan sünnet oluyor
      ···
    12. 12.
      +1
      Bu tamamen şeytani bir düşünce kardeşim.
      Hz. muhafazid sadece Allah'ın vahyettiğini bize söylemekle görevli.

      16:82 Yüz çevirirlerse, sana düşen, yalnızca (mesajı) açık bir biçimde iletmektir.

      29:18 Yalanlarsanız, sizden önceki toplumlar da yalanlamışlardı. Elçinin görevi ancak açıkça bildirmektir

      25:56 Biz seni bir müjdeleyici ve uyarıcı olmaktan başka bir görevle göndermedik.

      Ayetler gayet açık değil mi? Abdest de kuranda anlatılır.

      4:43 Gerçeği onaylayanlar! Sarhoşken, ne dediğinizi bilinceye kadar, yolcu olanlar hariç cinsel ilişkiden sonra yıkanıncaya kadar namaza durmayın. Hasta veya yolcu iseniz; yahut biriniz tuvaletten gelmişse veya kadınlarla cinsel ilişkiye girmiş olup da su bulamamışsanız, temiz ve kuru bir toprağa niyetlenin. ALLAH Affeder, Bağışlar.

      5:6 Gerçeği onaylayanlar! Namaza kalktığınız zaman, yıkayınız: Yüzünüzü, dirseklere kadar ellerinizi. Sıvazlayınız: Başınızı. Ayaklarınızı da topuklara kadar... Cinsel ilişkide bulunmuşsanız yıkanınız. Hasta veya yolcu iseniz; yahut tuvaletten gelmiş veya kadınlarla cinsel ilişkide bulunmuş ve su bulamamışsanız, temiz bir toprağa yönelip yüzünüzü ve ellerinizi onunla sıvazlayın. ALLAH size güçlük çıkarmak istemez. Ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor. Olur ki şükredersiniz.

      Namaz da gayet açık şekilde anlatılır, edilen dualar gerek inananların gerek de peygamberlerin ettikleriyle örneklendirilir. Rüku, secde, kıyam anlatılır.
      Bence sen şu kuran ı düzgün bir mealden adam akıllı bir oku, anla sonra gel tartışalım burda, istediğin soruyu sorarsın sonra bana.
      ···
    13. 13.
      -1
      Mesela orda sadece yıkanın diyor peki nasıl yıkanalım şuan bizim uyguladığımız ağız burun ve bütün vücud yıkarız sen neye göre yıkanıyosun?
      Ha deme ki insan yıkanın deyince her yerinin yıkanacağını anlar ağız ve burunu anlamaz burdan bu yorumu çıkaramaz.
      Ve Kuran'da günlük yaşamda her olayda ne yapacağımızı söylemez biz resulüne uyarak yaparız nerden uyacağız dersen yukarda ayetleri yazdım ona uymamız gerektiği ile ilgili.
      ···
    14. 14.
      +1
      " Namaza kalktığınız zaman, yıkayınız: Yüzünüzü, dirseklere kadar ellerinizi. Sıvazlayınız: Başınızı. Ayaklarınızı da topuklara kadar"
      Sen ne anlıyorsun bundan arkadaşım?
      Yıkanman gerektiğinde ne anlıyorsun? Gir banyoya tamamen yıkan işte hiç mi aklını kullanmazsın?

      10:42 Onlardan seni dinleyenler de var; akıllarını kullanmayan sağırlara sen mi işittireceksin?
      10:43 Onlardan sana bakanlar da var; görüşü olmayan körleri sen mi doğruya ileteceksin?
      ···
    15. 15.
      -1
      Kardeşim ben sana ellerini başını ayaklarını kısmını anlamadım demiyorum. Yıkanın kısmından ağzını burnun ve bütün vücudunu iğne ucu kalmayacak kadar yıkayacağını nerden çıkaracaksın.
      ···
    16. 16.
      +1
      Ne iğne ucu, ne ağız burnu kardeşim? Öyle bir ayet mi var? Uydurma hadis onlar kuranda olmayan şeyler.
      ···
    17. 17.
      0
      ister havuza gir, ister denize, istersen 3 saat cikma suyun altindan. igne ucu kadar islanmamis yer kalacaktir. kusura bakma ama igne ucu olayi hikayeden ibaret.
      ···
    18. diğerleri 15
   tümünü göster