1. 2101.
    +1
    dönüyorken kanımızda,her ne olursa olsun, bizler buradayız. doğuştan kederli adamlar !

    hayatın tokat dediği yok oluş seferinden dönmekte olanlara da selam olsun.o yolculuktan,o hicretten yarım şiir olarak düşenlere de selam olsun. birer tren garı bırakmak gerekiyor her sevdaya.her sevdanın içerisinde görülüyor biraz,her sevda da biraz acı yok mudur sanki ?

    bir farkı kalmıyordu, yıllar geçince. bizler farkında değiliz ancak günlerimizi yok edercesine, küfürlere dolaşırcasına yok oluyoruz. dişlerimizin olağanca gücümüzle burada durup, direniyoruz.ne taaruzlar dönüyor, kalbimizin sonları yangın ve gam otağıdır. yukarıda bir yerler de onlar var, biliyoruz.bilincimiz yarı açık, yarı yok.bol duman ve ağır alkol arasında çiğneyip tükürdüğümüz kadın isimlerinde biraz da olsa sahaflık görmektir umudumuz. yitiriliyor ve kayıp dediğimiz ne kadar güzel gün varsa uğrunda yok oluyor işte.

    adımız geçmiyor değil mi ? artık hiçbir masanın ayağında değiliz bizler. unutulmanın bir cigara yakmış hali gibi çingenelerin sarımtrak saçlarının arasında duran birer gülüz aslında. gerçeklerimiz de kayıp aslında. düşünüyorsun değil mi ? bir manası yoktu elbette.bir yüreğe böylesine bağlanıp uykusuz kalmakta manasızdı.

    güzellikler bizimle olmuyor ve bunun farkındayız. bizler,doğuştan kederli adamlar. hiçbir kadının ten renginde kaybolmak kısmet olmuyor malesef. kelepçelendiğimiz yalnızlığın koyu karamsarlığı bizi öylesine sıcak tutuyor ki kurtulmak bir manasızlık hali alıyor. yalnızlıkta bir bağımlılık yapıyor ve toplum öylesine dar geliyor ki bir zaman sonra, içimizde yaşamaya başlıyoruz. aşk,güzellik ve savaş dahi içimizde, kanımızda dolaşıyor. öylesine bir hal alıyor ki bu,bizler artık soyut birer toplum oluyoruz kendi içimizde. bundandır ki canımızı yakmıyor tokatlar ve yok edilme çabası.
    elbette ki biraz olsun dokunsalardı saçımıza biraz olsun fark etselerdi bizi, sevildiğimizi hissetseydik zerre kadar işte o gün bizler de olurduk. adımızla değil de,bir sıfat bağlansaydı gülüşlerimize belki böylesine düşman olmazdık her sarmaşığa ve kadına.
    ···
   tümünü göster