/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Anlat? Mantıklı anlatabilirsen çok iyi anlarım emin ol.
    ···
    1. 1.
      +90 -1
      özet geçeyim liseli, beni dinle

      zamanın olmadığı yerde başlangıçta yoktur haliyle herhangi bir sonda yoktur
      Allah zamanı yaratan ve zamandan münezzeh olduğu için aklını kullanmayı deneyebilirsin.

      zamanın dışında bir tanrı düşün zamanı da yaratan o haliyle zamandan "münezzeh" geçmişin ve geleceğin olmadığı bir yer başlangıç ve son yok sadece bilinç var tek bilinç tek yaratıcı

      örneklendirerek anlatayım senin ve herkesin hayatı youtube da bir video ve o videoyu yükleyen birisi var o video o başlattığı anda akıp gider ta ki başlangıçtan sona ulaşana dek fakat kendisi bundan ayrıdır videonun içinde değildir kendisi hem videonun oynayacağı akıp gideceği zamanı belirler hemde dışarıdan müdahale eder umarım anlamışsındır.

      gökte oturan emekli bi amca düşünme dıbına koyim
      ···
    2. 2.
      +5 -3
      Sırf sana suku vermek icin giris yaptım müthiş açıklamissin kardeşim
      ···
    3. 3.
      +1
      3.1.1 inci sever - güzel kardeşim eline sağlık anlatmışsın da tam yanıt bu değil ki. zamanın olmadığı yerde bulunan tanrı nasıl var olmuştur? hadi zaman yok anladık, bir sonsuzluk düşünelim. peki allah nasıl oraya geldi? youtube'yi oynatan kişi o pc'ye nereden geldi oturdu diyorum yani. biraz daha aç bakalım senden bişeyler çıkacak gibi daha güzel anlat.
      ···
    4. 4.
      -2
      Kardeş Sorduğun soruya cevap gelirse söz ver burda BÜYÜK HARFlerle Şehadet getiricen Tamam mı
      ···
    5. 5.
      -3
      incisever yav he heeeee . sen inaniyor musun bu hikayeye amk ? sacma sapan tezler uydurmayin gotunuzden. aklim ermez benim ona de gec iste
      ···
    6. 6.
      0
      korgeneral feramuz olm ben müslümanım zaten * büyük harfle şehadet de getiririm ama sen şehadetin türkçe anlamı nedir biliyor musun? "Ben şahidim ki Allah'tan başka ilah yoktur, muhafazid onun kulu ve elçisidir" Tamam da biz sürekli tekrar ettiğimiz ve müslüman olmamızı sağlayan bu cümleden gerçekten emin miyiz? Allah'tan başka ilah olmadığını ispatlayamıyorsak buna nasıl şahitlik edebiliyoruz? Yansın beyinler yansınnnn.
      ···
    7. 7.
      0
      iman etmek ispata gerek duymadan inanmaktır. Bilimsel bir kanıtı olsa zaten herkes iman eder ve sen Allah'ın gönderdiği bunca peygambere ve mucizelere rağmen kafan hala karışıksa bu senin imanının zayıflığıdır. imanın zayıflaması haram işlemekten ve ibadetlerini yerine getirmemekten kaynaklanır. Kulluk vazifelerini yerine getirmeni öneririm.
      ···
    8. 8.
      0
      @deyigib bi adam

      kardeşim zamanın olmadığı yerde bir başlangıçta yoktur demiştim şöyle düşün bilgisayar başında oturan bir insan aynı zamanda bilgisayarın kendisi aynı zamanda masa ve aynı zamanda oturduğu sandalye olamaz o sadece insandır ben sadece zaman kavrdıbını anlaman için o örneği verdim tanrı kavramı çok çok daha uzak büyük bir kavram bak anlatayım

      tanrıyı varlığın ta kendisi olarak düşünürsen bir şeyleri kavrayabilirsin çünkü şöyle bir kural var ya hiçbir şey olmayacak ya da birşeyler olacak hem birşeyler olup hemde hiçbir şey olmaması imkansızdır şuan birşeyler var öyleyse hep vardı ve hep var olacak çünkü varolma olayı aklının ötesinde bir olay ve şöyle düşün ki varlığın bir bilinci olsun bu bilinç tek bilinç olsun ve insanlara bilinç vererek onlara yaşam sunabilsin.

      tanrı da böyledir çünkü ya birşeyler olacak ya da hiçbir şey olmayacak mantığı ile yürürsek bir şeyler var ve hep vardı ve hep varolacak nasıl diye sorarsan sana zaman kavrdıbını anlattım zaten zaman kavrdıbının olmadığı bi mekanda geçmişte gelecekte yoktur çok geniş düşün bak tekrarlıyorum geçmişte gelecekte yok başlangıçta sonda o bilgisayarın başına oturmadı ve kalkmayacakta çünkü oradaydı yani bir zaman içinde kısıtlanamaz bizler zaman içinde kısıtlı olduğumuz için yaratıcı arıyoruz elbette sorun güzel hani insan muhteşemdir onu bi yaratan varsa o kadar muhteşem tanrıyı neden olmasın diyosun fakat şurayı atlıyorsun bizler bir zamana kıstırıldık bir müddete kadar yaşıyoruz aldığımız her nefes zamanımızdan eksiliyor senden düşünmeni istemiyorum senden büyük düşünmeni derin düşünmeni istiyorum aklında başlangıcı ve sonu tamamen sil ne kaldı geriye bir ölç.
      ···
    9. 9.
      +1
      pekala teşekkür ediyorum geniş açıklaman için inci sever bu yönden de düşünelim.
      ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster