/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    @1 aradıgın sorunun cevabı var ve mantıklıda ama yazmaya üşendim ,
    Şöyle düşün mesela bir vagon u ne çeker bir başka vagon onu ne çeker bir başka vagon onu ne çeker bir başka vagon bu böyle uzar gider en başta lokomotif yer alır peki lokomotifi kim çeker ? Hiçbirşey zaten birşey onu çekse o lokomotif olmaz. Yani herşeyi Allah yarattı , Allah' ı kim yarattı ? Allah yaratılmadıki . Zaten yaratılsa Allah olmazdı . Yani sen yaratılmamış birşeyi kim yarattı diyorsun . Fakat yinede anlayamıyorsun . Çünkü aklının bir sınırı var sonsuzluk kavrdıbını algılayamıyor. Mesela ölünce sonsuza kadar yok olcaz desem . Sende düşünsen yok olmak nasıl birşey diye . Anlayabilirmisin ? Hayır . Çünkü senin aklın zaman kavrdıbına baglı . Ve sonsuzu anlayamıyor bu yüzden Allah'ın sonsuzdan beri varoldugunuda anlayamıyorsun . Anlatabildimmi kardeşim ?
    ···
    1. 1.
      0
      anlatabildin evet kardeşim de anlamaya çalışıyoruz işte bizde. anlayamazsın diyip geçiştirmek işin kolayına kaçmak oluyor. 3 kere yazdım yukarda kur'an'da yazan bir çok şeyi geçmişte o zamanki bilgilerle anlayamıyorduk fakat günümüzde anlayabiliyoruz. belki tanrı nasıl var oldu sorunun cevabı da günümüzde yada ilerdeki zamanlarda vardır yada bulunacaktır. işte onu çözmeye çalışıyoruz yani.
      ayrıca neden üşeniyorsun amk belki de çok büyük bişey bulucaz belki de ufkumuzu açıcan belki de bir çok kişinin iman etmesine vesile olucan sok elini klavyenin altına.
      ···
    2. 2.
      0
      Panpa uykum vardı kb . Anlayamayız derken ugrasmayın demiyom fakat bazı şeyleri anlayın insanın aklı sınırlı ve sonsuz bir şeyi anlayamayız fakat yinede düşünebiliriz . Düşünmeyin demiyorum . Biri yukarda video örnegini vermişti o da mantıklıydı . Bu arada zaten peygamberimiz yaşayan Kuran oldugundan insanlar anlamadıkları şeyleri peygamberimize sorar ve anlarlardı bu konulardada elbet sorular olmuştur ve cevaplarda olmuştur . Hadisler burda baya bi önem taşıyor . Hadislerede bi bak derim .
      ···
   tümünü göster