/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    0
    Allah ın bütün varlığı ve kudretini ve sıfatlarını %100 ispat ile anlatabilmeye ve %100 kavrayabilmeye ne insan kapasitesi yeter, ne de o Zat o kadar basit bir varlık değildir.

    Allah Kuran indirmiş ve demişki," Ben zamandan ve mekandan münezzeh bir yaratıcıyım, doğmadım doğrulmadım, eşim benzerim yok. Sen de kulum olarak bana inanacak ve iman edeceksin"

    Bize düşen "işittik ve itaat ettik" demektir.

    Tabi ki okuyacaksın, anlamaya çalışıcaksın, Allah ın büyüklüğünü düşünüceksin,yarattığı mucizelere bakıcaksın. Taklidi olan imanını tahkiki imana cevirmeye çaba sarfedicek ve imanını güclendiriceksin.

    Ama senin istediğin gibi %100 kesinlikte bir sonucla islam ispatlanabilseydi dünyadaki sınavın bir anlamı kalmazdı , herkes müslüman olurdu, herkes cennete girerdi.

    https://www.youtube.com/watch?v=Xp18cH9BA5o

    bu gibi videolar samimi gönüllere yeterli olur, ama burda amaç " ben Kuran ı , incil i, Tevrat ı türkçe hatmettim, herşeyi oğrendim, şüphe duydum, okusanız sizde duyarsınız" gibi ateistcilik oynayan lise bebeleri için sorular hiç bitmez, Allah hepimize son nefeste imanlı ölmeyi nasip etsin.
    ···
    1. 1.
      0
      Yazmaktan yoruldum. Kardeşim dediğin gibi okudum okuyorum ve anlamaya çalışıyorum. Allah'ı anlamaya çalışmak ona inanmamak ondan şüphe duymak demek değildir. Allah'ı anlamaya çalışmak ona yakınlaşmaktır. insan bilmediği hakkında çok az bilgiye sahip olduğu bir şeye körü körüne inanıyorsa günümüz müslümanlarının yüzde doksanı gibi ondan bir tak olmaz. Ancak bu gibi soruların (kabul ediyorum bu soru en üst çıta) cevaplarını buldukça Allah'a yakınlaşacak ve imanı kuvvetlenecektir. Yanlış mıyım?
      ···
   tümünü göster