/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 101.
    +6
    Okula mutlulukla geliyordum. Ama millet zombi gibi uykusuzluktan gözlerinin feri gibilmiş. Çoğu yürüyemiyor amk. Arkadaşa espiri yapıyorum soruyu çözdükten sonra gülüyor.

    Benim mutluluğa ayak uyduran bir Nida vardı. Birlikte mutluluk yayıyorduk etrafa. Milletse sigara molasını vermek için lavaboya gitmeye üşenecek halle gelmişti.

    N:Okya
    B:Canıım(Yavşak)
    N:Sıkıldım ya gezelim hadi.
    B:Tamam dedim.
    Öğle arası, Beldenin merkezine indik marketten bir iki şey aldık. Konuşa konuşa yürümeye başladık. Aslında çok güzel bir yerdi benim okuduğum yer. Öyle şehir merkezinde değil sadece yakın, etrafta bahçeler var ağaçlar, insanları çok iyi sırf o yüzden okunurdu orada.

    Eskiden sigara içmeye indiğimiz yere oturduk. Konuştuk biraz işte. Sınava canı sıkılmış. ÖSYM’yi gibeyim, senin canın sıkılmasın. Ama ben yanlış anlamışım:
    B:Yaparsın sen ya ne zamandır çalışıyorsun.
    N:Sınavdan korkmuyorum ki ben. Sonrasından korkuyorum.
    B:Nasıl yani ?
    N:Düşünsene okya; 4 yılda çok arkadaş edindik bazılarıyla aramız bozuldu(50 lirası olan huur) bazılarıyla kavga ettik(Nida ya yavşayan lavuk) Çok güzel anılarımız oldu.
    Sustu bir an
    N: Unutulmaz futbol maçları yaptık. Bunların hepsi anıyla kalacak. Bir kaç kez aradıktan sonra kimse birbiriyle görüşmeyecek. Birbirimize verdiğimiz o gitmeyeceğim sözünü bozacağız. Ya ben gideceğim ya sen ya da ikimizde gideceğiz. Ne bileyim o kadar alıştım ki hiç beklemezdim böyle olacağını…

    Ayağa kalktım, sonra keko oturuşu gibi dizlerimin üstüne çöktüm ona baktım.
    B:Ben kovsan da gitmem ki Nida. Erkek adam sözünü tutar Nida. Ben gidemem ki.
    N:Neden?
    B:ÖSYM başkanını öldürdüğümde hapse gireceğim. Benim daha 30 yıllık anılarım olmadı ki. Belki ikimizde ayrı şehirlere gideceğiz. Ama arada bir buluşup arkadaşa( cafe) gidip otururuz. Yıllar sonra belki o geç kaldığımız sinemaya gideriz birlikte. Unutulmaz futbol maçlarımız olur. Senin için kavgaya da girilir. Ben seni birçok kez ararım, birçok kez dinlerim seni. Ama ne ben gideceğim ne de sen Nida. Çünkü…
    N:Çünkü ne
    B:Çünkü ders başlayacak yok yazılmamız lazım kalk dedim.

    Bilmiyorum orda neden söylemedim. Neden konuşmadım. Aşağısından tak dolu bir su geçen. Bi yanı hep gübre olan ayağımızın altı çamur olan bu romantik ortamda söyleyemezdim diye. Ama biliyordu aşıktı yoksam neden tutardı ellerimi?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster