/i/Kültür Sanat

  1. 1.
    +23 -31
    aslında ikiside hakettiği yerde birisi dünyaca ünlü sadece ülkemizin değil dünyanın saygı duyduğu ve artık evrenselleşmiş şairlerimizden diğeride kendi ülkesinin bile yüzde 90 ının adını duymadığı sadece belli bir güruh içinde bilinen hastalıklı fikirleri olan bir faşist.

    insanlıklarına bakarakta bu denkleme ulaşırız nazım toplumculuğuyla barışcılığıyla insanlara olan sevgisiyle nam salmış bir şairdir şiirlerinde bunu görmek mümkündür.
    diğeri ise nefret şiirleri yazan tek idealinin sadece kendi milletinin dünyaya hakim olması olan diğer ırklara aşağılık gözüyle bakan bir adam

    dediğim gibi hakettikleri yerdeler
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      Nobel Kimya Ödülü almış adamı, kıytırık solcularla bir tutan mal değil misin?
      afkur bakayım biraz daha.
      ···
    2. 2.
      +1 -4
      http://imgim.com/image/blxbs.jpg/

      bak bu bahsettiğin adamın vasiyeti içinde hep düşmanlık var kin var nefret var

      bu da nazımın vasiyeti şiir şeklinde dile getirmiş

      http://siir.gen.tr/siir/n/nazim_hikmet/vasiyet.htm

      aradaki fark nazımı nazım atsızı atsız yapan farktır şimdi defolabilirsin kardeşim renk verdin
      ···
    3. 3.
      +3
      ee geri zekalı mal, ben ne diyorum sen ne diyorsun gerçi solculuk mallık gerektirir sen de haklısın.
      senin mantığına göre Atatürk'ü de düşman belle.
      sonuçta
      "Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük düşmanıdır. Her görüldüğü yerde ezilmelidir."(Faruk Şükrü Yersel, Eskişehir Gazetesi, 1926)

      "biz ne bolşeviğiz ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız." -Mustafa Kemal Atatürk.
      diyen adam.

      ayrıca ben senin kardeşin değilim, az üslup.
      ha bu arada başlığıma kemik varmış gibi koşan sensin, burada kemik yok başka başlıklara hadi...
      ···
    4. 4.
      +2 -1
      Sen bi gibtir git amk komünizm kadar büyük hastalık mi var ? Herif vatan haini olduğu için bu derece ünlü. Türkiyeye ihanet ettiği ve rusyanın binliğini yaptığı için. Nazım Hikmet huur çocuğudur. Aksini iddia eden Nazım Hikmet'in anasıdır. Onu da gibem zütünden gibem
      ···
    5. 5.
      -1
      mustafa kemali severim ben komünistlik demek sizin gibi işe kutuplaştırarak bakmak değildir. nazım hikmetle ilgili hiç bir şey bilmiyorsunuz. bu adamı dünya tanıyor. böyle büyük bir adamın komünist olmasının zorunuza gitmesini anlayabiliyorum nede olsa sizin düşüncelerinizde bir tane başarılı insan çıkmamış.

      bak ne dicem sen istediğin kadar yırtın ancak 'ama atsız daha iyiydi değer verilmiyor' falan de nazımı şu an dünya biliyor yaptığı işler ortada fazla konuşmaya gerek yok.
      diyorum ya komünizm hakkında kulaktan bir kaç bilgi dışında bir tak bilmiyorsun bu yozluğun yazdıklarından belli bir komünist mustafa kemale düşmanlık beslyemez bizim için ilerici birikimi olan bir adamdır. tarhisel olarak ileriye zütürmüştür bir devri kapatmıştır. ama senin için atatürkün sadece milliyetçi kafatasçı yöne önemli. bak sen cahilliğinle başbaşa kal sitedeki diğer arkadaşların gibi
      ···
    6. 6.
      +2 -1
      Nazımın dıbına koyum bide atsız reise faşist diyo amk solcusu
      ···
    7. 7.
      +1 -1
      Vah cahilim vah. Bir tarafta moskow uşağı olmuş komün bir köpek diğer tarafta herşeyini kaybettiği halde ülkesini vatanını terketmeyen bir fikir önderi. Sen neyin kafasını yaşarsın be köpek. Daha Türkçülüğü anlamadan Atatürk' ün fikrinin en büyük savunucusunu burada kötülemeye kalkabilirsin. Nazım hikmet bu ülkeden gidip moskow uşağı olmasaydı bu ülkenin imajını sarsmasaydı nobel komitesi onun eline anca yannanını verirdi. orhan pamuk gibi aynı oda ülkesini satınca değerlendi. Sizin hümanistliğiniz ve moskow özentiliğiniz sonucunda bu ülke böyle olmadımı lan köpek. Yıllar önce kürdü koynuna alan onlar insan diyen bugün suriyeliye aynısını yapan, ermenilerin altına yatan sizler değilmisiniz lan bu ülkede. Bu ülkeyi bu kadar taktan duruma sokan hainler sizin hümanistliğiniz ile bu güce kavuşmadımı. Atsız ataya laf söylemeden önce ağzınızdaki ermeni kürt dölünü temizleyin köpekler.
      ···
      1. 1.
        -1
        hümanistlik ? A:SD:ASD:A:D

        komünistler hümanist değildir sevgili cahil faşist. bizde bir ırk veya bir millet uşaklığı yoktur. eğer biraz okuyan bir faşist olsaydın enternasyonalizmden bir haber olmazdın. dediğim gibi nazıma istediğinizi diyin gerçek değişmicek burda iki tane kendini bilmez köpek laf etti diye nazım olduğu yerden düşmez. siz ocağınızda havlamaya devam edin amk hayalperestleri
        ···
      2. 2.
        +1
        Bozuk kanın ırkı olmaz zaten. Sizden de kimseye uşak olmaz. Hep demedikmi kominist köpekler devlet sizden ne bekler diye. Zaten ne gibim olduğunuzu çözemedikki eşek gibenden tutta çingenine kadar ne kadar kanı bozuk varsa kabulsünüz ama hümanist de değiliz diyosunuz. Nazım hikmetin ne gib olduğu belli zaten ki anca sizin gibi köpekler yükseltiyor. Bu arada ocakdaki arapçılarında dıbına koyayım senin gibi koministlerinde.
        ···
      3. 3.
        +1
        Ha bu arada beni stalin yarattı diğen köpek dir kendisi. Doğru uşak değil direk tapıyor aq. gibtir şimdi.
        ···
      4. 4.
        +1
        Ya susayım susayım diyorum da bu kadar cahil olma aq biraz araştır köpek. Stalinin dikta döneminde ağzını açmayan köpek nazım kruşçev geldikten sonra nasıl stalini yerden yere vuruyor. Daha sayarımda senin gibi gibik bir komüne yaramaz. Japon kıza ağlayan nazım zütü stalinin katlinde ağzını açmadı. araştır biraz gibik komün. Hümanist değilmiş. Sende eşek gibensindir varya kesin.
        ···
      5. 5.
        0
        düşüncelerini küfürsüz anlatcak vizyonun yok malesef kardeş sovyet tarihini stalinin katliamlarından ibaret sanan bir zır cahilsin kib
        ···
      6. diğerleri 3
    8. 8.
      +1 -1
      işte bunlar coca colayı protesto etmek için hepsini satın alıp sokağa dökenler
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster