/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -2
    ali kuşçu dışında yazdığım hiçbir şeyin cevabını göremedim yazında. net cevap ver kardeşim başlatma sekübilmemneyine.
    her neyse sen o araplara müslüman mı diyon ?, yanı başlarında din kardeşleri açlıktan birbirini yiyor herifler adlarını uzaydan görülebilecek şekilde sahile yazdırıyorlar. bilim mi? ne bilimi? para bir yerden akıyor. heriflerin dünya gibine ahiret taşşağına.
    He sen hala türkiyede laiklik olduğu için en fazla bilimi biz üretiyoruz diyorsan bunun tek sebebi laiklik mi , o zaman ben de diyorum ki amerikan üniversitelerinin bu kadar ilerde olmasının sebebi amerikada idam cezasının uygulanmasıdır. biz de idam cezasını uygularsak üniversitelerimiz ilerleyecek? Nasıl mantık?
    Kaldı ki biz dünyaya kaç defa hükmetmiş bir milletiz, hergün birbirini öldüren müslüman ülkelerinin önüne geçerek çok mu iyi tak yemiş oluyoruz ?

    Ali kuşçunun rasathanesine de gelecek olursak tarihe pek güvenen bir tip değilim ama anladığım kadarıyla yaşanmış böyle bir olay, eğer yaşanmışsa ben öyle halkın da, padişahın da, şeyhülislamın da... (meleklerin bacakları nedir amk?bir defa islamın kendisi diyor melekler insanlara görünmez diye. hala inandırıcı gelmiyor.)
    Tekrar ediyorum; tarihte böyle olayların yaşanmış olmasının sebebi islam değil müslümanların andavallığıdır.
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      kardeş sen daha sekülerizm ne demek bilmiyorsun.

      bi kere de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın amk.

      amerikan anayasasını bir oku istersen. kapı gibi "the first amendment" var. kol gibi adamlar yazmış, dinsel özgürlük, fikirsel özgürlük, ifade özgürlüğü diye. amerikadaki hiç bir kanun the first amendment'ı ihlal edemez.

      abd'yi kuran adamlar avrupa'daki bağnazlık ve yobazlıktan kaçıp kurdular o memleketi. abd'de çomar takımı çoktur ama çok sağlam anayasaları vardır ve allemi cihan olsan ihlal edemezsin. o anayasayı da hazırlayanlar adamların içinde benjamin franklin gibi bir bilim adamı vardı.

      sen abd'de eline mahkemede incil bastılar diye sekülerizm (laikliğin bir formu) ihlal mi ediliyor sanıyorsunuz anlamadım ki. iki amerikan filmi izleyen kendisini uzman sanıyor amk memleketinde.

      osmanlı'yı günahı ve sevabıyla analiz edemezsen, burda sabah akşam anırır durursun. osmanlı ne yazık ki bilimsel dünyadan geri kaldı, zaten duraklama devrine sonra yıkılış sürecine girmesinde dinsel taassubun yozlaşmanın artması büyük. elin gavuru amerika kıtasını, coğrafi keşifleri rönansansı yaparken işte gördüğün üzere bizimkiler rasathane kapatılıyordu.

      sen tarihe inan ya da inanma (bu ne demekse) ama ibret alalım ki nerde hata yaptıysak bir daha yapmayalım.
      ···
    2. 2.
      0
      sen demek istediğimi pek anlamamışsın, amerikada laiklik yoktur gibi bi kastım falan yoktu orda da neyse
      son olarak; kendin söylemişsin insanlar yozlaştı diye. insanlar yozlaştıktan sonra çöküşe ne laiklik engel ne olur ne de başka bir yönetim biçimi. her kanun her kural kılıfına uydurularak istenilen her şey yapılabilir. önemli olan insanların niyeti.
      ···
   tümünü göster