/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    En hakiki mürşid ilimdir fendir, ne demek bir kere.

    Mürşit yol gösterici demek, burda Osmanlı'daki herkesin ve herşeyin dinsel olmasına bir tepki var. Biliyorsun tarikat liderlerine de mürşit denir. Bu söz artık bizim tek yol göstericimiz var, o da bilimdir diyor.

    Neyse bu kavramın kendisi zaten dinsiz, imansız diye eleştirilebilir. işte tam da bu sebeple laiklik var ve olmalı.

    Bak ben sana rakamlar verdim, Türkiye en başarılı islam ülkesi ve anayasasında laiklik olan tek islam ülkesi.

    Orta doğu'da sınırı değişmeyen ülke yokken kendisini korumuş, iyi kötü uygar dünyada yer almış bir ülke. Senin yanı başında Işıd denen barbarlar kafa kesiyor yahu, hala dindarları ezdiler diyorsun. işte o dindarların sonu bu...

    Ha şimdi paralel diye suçlanan cemaat, ee bu adamlar da dindar, adamlar devletin her kademesine sızmak için dini kullanmadı mı? Bu adamlar da daha düne kadar dindarları çok ezdiler diye ağlamadı mı? AKP hükümeti ile devlete iyicene sızmadılar mı, bahaneleri de dindarları eziyorlar değil miydi ?

    Osmanlı'nın da başı aynı şekilde bir cemaatle belaya girmiş, adı da Kadızadeler. Adamlar aynı paralelciler gibi bir devre damgasını vurmuş, açıp okuyabilirsin... Kaç tane padişahın başını, bilimsel ilerleyişin başını yine bu sözde Osmanlı ulemaları yemedi mi ???

    Osmanlı neden geriledi yahu, neden ya ? Özgür düşünce, özgür bilim, özgür ortam sağlayamadı. Geriledi ve üstünlüğünü kaybetti, hepsi bu, bunlar sihirli şeyler değil yani.

    Neyse işte başımıza bunlar gelmesin Işidler olmasın, yeni paralelciler olmasın diye laiklik lazım. işte o yüzden din ve devlet işleri ayrılsın. işini iyi yapan gelsin, yapamayanın gözünün yaşına bakılmasın.
    ···
    1. 1.
      -1
      eğer laikliği sopa yapıp dindarları sindirirlerse paraleli de çıkar dini kullanan münafığı da.
      siyasal islamcıların bu kadar artma sebebi laikliktir. 28 şubat zulümleridir.
      Ak parti hükümeti gelip dindarlara bazı özgürlükler verdi, yarın bi gün yine sol hükümet geçse laiklik adına neler yapılacak yahut darbe mi yapılacak belli değil. evet inanç özgürlüğü olsun, kimse kimseye karışmasın, istismarcılar olmasın ama bunlar hükümetlerin keyfine göre uygulayacağı bir kavrama hapsedilmesin.
      ···
   tümünü göster