/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    Zaten Ibn Rüşt'ü endülüste bile pek anlayan olmadığı söylenir. Kaldı ki ona sekülerizmin babası dedik, bir fikir olarak ortaya atmış.

    Neyse evet Türkiye'deki laiklik Fransız tipi laikliktir. Fakat laiklik ya da sekülerizmin birinci kuralı din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması. Bu da dini örgütlenmelerin ve de dini kurumlarla ilişkisi olan kişilerin devlet yönetiminde ya da kanunların belirlenmesinde bulunamayacağını söyler.

    Laiklik kanunlarımızı dinin değil, bilimin gösterdiği yolda yapalım, toplum hayatımızı buna göre düzenleyelim der. Buna karşı da herhangi bir dinin devlet üstünde tahakküm kurmasını engeller. Eğer sen buna karşı çıkarsan ve mekanizma seni engellemeye çalışırsa bu zulum değildir. Akıl-bilim ya da din, zor bir şey değil.

    Aksi durumları gördük, müslüman ülkelerin hali ortadadır. 1000 senedir ilerlemeye, bilime katkıları da ortadadır. işte 15 müslüman 1 japon örneğini verdim.

    işte dine sınırsız alan verilen ülkelerin durumu da ortada, Işid ve El Kaide 28 şubat zulmu yüzünden ortaya çıkmadı sanırım. Profesyonel mağduriyet kimseye birşey kazandırmaz.
    ···
   tümünü göster