/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    Aynen! Tam olarak konuşmamız gereken konuda bu!

    Laiklik herhangi bir dinin devlet üstünde tahakküm kurmasını engellediği kadar, herhangi bir dinin üzerinde de tahakküm kurmamalıdır.

    Başörtüsü takmak devlete karşı çıkmak anldıbına gelmez. En başta dediğimiz gibi laiklik devlet üstünde tahakküm kurulmasını engeller, başörtülülerin okuma özgürlüğünün üzerinde tahakküm kurmaz! Bilmi ön planda tutup bilimin ışığında kanunlarımızı şekillendirmenin altın kuralı başörtüsü ile okuyan kızları engellemek midir? TSK'da dini vecibelerini yerine getiren ordu mensuplarını ordudan uzaklaştırmak mıdır? iBDA-C adı altında hayli bir örgüt kurup 14 yaşındaki bir çocuğu idam ile yargılamak mıdır? Başörtüsü ile diploma törenine katılan kızların başörtüsünü zorla çıkarmak mıdır? Katsayı puanı diye birşeyi icat edip imam hatiplileri sanayi bebesi yapmak mıdır? Bir annenin askeri yemin törenini izleyebilmesi için başörtüsünü çıkarması mıdır? Laiklik bu mudur gerçekten? Bizim sorunumuz hiçbir zaman laiklik olmadı! Sorun laikliğin uygulanma biçimindeydi veya başka bir deyişle laikliğin din düşmanlığına kılıf olmasıydı.

    Evet işid veya El-kaide 28 şubat zülmü yüzünden ortaya çıkmadı ama bize laiklik diye satılan şey 28 Şubat zulmünü ortaya çıkardı!

    Belki bilmessin ama! Oku diye başlayan bir kitabı var islam'ın! Kendi sistemsizliğimizi ve eğitim sistemi açıklarımızı islam'ı suçlayarak ört bas edemeyiz! Sorun islam'da değil, hiçbir zamanda olmadı! Sorun senin kafanda! Beceremediğiniz şeylerin suçlusu islam olamaz! Profesyonel mağduriyet kimseye birşey kazandırmaz dostum!
    ···
   tümünü göster