/i/Devlet

  1. 1.
    +11 -33
    Işıde silah gitseydi ışid bizi rus tank savarlarıyla, son model amerikan füzeleriyle vurmazdı.
    Orta doğu hakkında -iddia etmiyorum biliyorum- şu sitede kimse bilgisini benimle yarıştıramaz.O yüzden benle bu konuda iddialaşma kardeş.
    Kafamıi yerinde ve sağlıklıyım, daha öncede burda fittness çalışanlar ve zayıf olanlar için diyet listeleri paylaşmıştım vücudumda sağlamdır yani.
    Dediğim gibi benim gördüklerimi ve bildiklerimi bilmiyorsunuz.
    ···
    1. 1.
      +33 -1
      Çok biliyormuşsun amk. Çok biliyorsun da mit tırları haberinin Can Dündardan 14 ay önce yapıldığını neden bilmiyorsun. Can Dündardan önce meclisde bağrıla bağrıla tartışıldığını neden bilmiyorsun.
      Veyahut 'devlet sırrı' ya hani o devlet sırrından askerin neden haberinin olmayıp mitle askerin birbirine silah çektiğinden bahsetmiyorsun.
      daha 'hükümet sırrı' ile 'devlet sırrı' nı ayıramıyorsunuz lafa gelince çok biliyom ben taam mı.

      edit:çok biliyorsun ya hani Türkmen liderinin çıkıp bize yardım gelmedi dediğini neden söylemiyorsun.

      ortadoğuyu çok iyi biliyormuşsun ya irangate'e bak bakalım hükümet(bak devlet değil hükümet) halktan gizli iş çevirince ne oluyormuş.
      ···
    2. 2.
      +2 -19
      Peki o türkmen liderinin topraklarını işgal eden rus generallerle anlaşma yaptığını sen biliyomusun, bahsettiğin meclisde tartışılan mit tırlarının yardım tırları olarak tartışıldıgını sen bilmiyosun ve gelip bana bildiğinide yanlış bildiğini itiraf ediyosun.
      Sana ve senim gibilere diyecek lafım yok çünkü siz muhalefet için muhalefet eden birilerinin himayesi altına girmeye çalışan insanlarsınız, kroniksiniz,ülke kötü gözüksün size yeterli.
      Sen böyle devam et pampa bakarsın bişeyler olur.
      ···
    3. 3.
      +7 -1
      birader bana akşam akşam arşiv taratma utanırsın. Gazete diye okuduğunuz tuvalet kağıtlarını biliyorum ben sizin. Kafanızı yıkıyorlar sonra biz uğraşıyoruz.
      http://www.gazetearsivi.i...2014-manseti.html?ref=nav
      al can dündar'ın haberinden 1 yıl önce olayın patlamasının ertesi günü aydınlık manşeti:işte tırdaki cephane (üşenme aynı tarihli diğer gazetelere de bak)

      20 Ocak 2014 tarihli gazeteler MiT’in kontrolündeki TIR’ların jandarma tarafından durdurulduğunu manşetten vermişti.

      Hemen ertesi gün, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TIR’larda silah taşındığını belirtmiş, MiT’in silah kaçakçılığı görevi olmadığını söylemiş, “Türkiye’nin uluslararası alanda meşruiyeti tartışmalı konuma geliyor” demişti.

      AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TIR’larda ne olduğu kimseyi ilgilendirmez deyince CHP Grup Başkanvekili ince, “Vergilerimizle El Kaide’ye, ÖSO’ya silah gönderiyorsanız, ülkemizin başını belaya sokuyorsanız bizi ilgilendirir” cevabını vermişti.

      Konu Meclis’te defalarca gündeme gelmiş, aydınlanması için soru önergeleri veriliyor.

      edit:utanacağını bilsem meclis tutanaklarınıda kurcalıycam ama harbiden yorgunum ona da git kendin bak. Öyle havuz medyasının size üfürdüğü herşeye de hemen inanmayın. Neler neler yazdı o gazeter(türbanlı bacılarımızın üstüne işediler, camiye ayakkabıyla girdiler, artvinde ki altın arama protestosunu pkk lılar yaptı vs.)
      ···
    4. 4.
      +2 -4
      Ben bütün bunları biliyorum zaten insanların bilmediği şey şu onlar gerçekten Türkmenlere gidiyordu.
      Pyd hızla ilerlerken onları durdurabilecek bir birlik lazımdı bu yüzden Türkmenler silahlandı. Nasıl ki zamanında kuzey ırakta pkk için ajanlarımız dolaşıp silahlı çatışmalarla, yakın temaslarlar sıcak temas kurmuştu bu seferde devlet için Türkmenlere silah gitti yoksa pyd hızla suriyenin kuzeyinde bir terör devleti kurabilirdi.
      Peki diyelim ışide gitti, yahu kardeş yıllarca amerikanın saksofonculuğunu yapan ülkemiz sence amerikaya karşısına alır mıydı ışide destek vererek. Rusyayı ve yancısı iranda var tabi. Yapılabilirmi sence böyle bi şey.
      ···
    5. 5.
      +5
      Kardeş kafan mı güzel senin? Biz neyi tartışıyoruz?
      Silahların kime gittiğini mi? Yoksa Can Dündar'ın haberinin vatan hainliği olup olmamasını mı?
      Eğer mevzu silahların kime gittiğiyse
      Şimdi sen bana o silahların Türkmenlere gittiğini ispatlayabilecekmisin?
      Tabi ki hayır. Zira önce çıkıp dediler ki Türkmenlere gidiyordu(hadi türkmenlere gidiyordu niye sakladın da battaniye dedin) Türkmen lideri çıkıp diyor ki bize yardım gelmedi. Sonra sizin ki çıkıp diyor ki özgür suriye ordusuna gidiyordu. Şöyle basit bir önerme vardır ki çelişki ve tutarsızlık şüphe doğurur.

      Ha tartıştığımız asıl konu Can Dündar'ın haberinin devlet sırrını ortaya çıkarıp çıkarmamasıydı. Bakmayacağını çok iyi bildiğim için al meclis önergeside koyuyorum

      http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-49671s.pdf

      Can dündarın haberinden önce tırların araştırılması ile ilgili soru önergesi( tabi ki araştırılmadı) ve hani 'devlet sırrı' değil 'hükümet sırrı' diyorum ya işte tam da bu yüzden diyorum zira jandarma durduruyor tırı.

      edit:can dündar'dan bir sene önceki haberi koydum yetmedi meclis de kaydı bulunan soru önergesi koydum. Bence daha fazla tartışmak mallık olur hani. Sadece senin için değil, ikimiz içinde.
      ···
    6. 6.
      +1 -4
      Ben sana diyorum ki bize yardım gelmedi diyen komutan diye bahsettiğin adam ruslarla anlaşmaya kalktı özgürlük sabaşını sattı i.
      Sen bana umut oranın önergisini gösterdin taraflığın dibine vurdun.
      Evet o silahların tüekmenlere gittiğini ben sana kanıtlayamam çünkü böyle bir şey elimde veriler olmasına rağmen paylaşmam boyumu aşar ve bu muhabbeti istesende devam ettirmeyeceğim ve emeğimize değmez.
      ···
    7. 7.
      +5
      Yardım yapmaya çalıştığın adam Ruslarla anlaşmaya kalkmış, e ne güzel işte koz bulmusun e diye kıvırıp öso ya falan gitti diye çeviriyorsun.
      Ha türkmenlere doğru dürüst yardım edilmediğine dairde haber koyayım
      http://www.sabah.com.tr/d...turkmenlerin-kacis-cilesi
      http://www.yenisafak.com/...enler-zor-durumda-2002653
      http://www.ulusalkanal.co...r-zor-durumda-h46490.html
      http://www.haber7.com/ort...69-turkmenler-zor-durumda

      farklı farklı kaynaklardan koydum ki yine taraf edebiyatı yapmayasın
      Tabi canım vardır elinde verilerde paylaşmıyorsundur.
      gösterdiğim önergede de yanlış anlaşılmasın vurgulanması gereken şey önergenin tarihi. Yani Can Dündar hani kimsenin bilmediği birşey paylaşmış ya. O kimsenin bilmediği şeyi ne kadar ilginçtir ki herkes biliyormuş.

      Bak bu da Türkmenlerle yapılan yayın hadi o komutan satıldı bütün Türkmenlerde mi satıldı?
      https://www.youtube.com/watch?v=HOq4ELLXxL0#t=5118
      ···
    8. 8.
      +6 -1
      sezdenin sah dassagı adamın anasını avradını gibmiş bende bilgilendim bilmediğim şeyler varmış
      sag dassak helal olun sana
      ···
    9. 9.
      +4
      helal sag dassak
      ···
    10. 10.
      +2 -1
      Bir akpli daha gibertilmistir tesekkürler sag dassak
      ···
    11. diğerleri 8
   tümünü göster