/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3 -6
    öyle bir imparatorlukta asimilasyon uygularsan yannanı kupkuru yemiş olursun. iyi ki senin gibi bir mal yokmuş yoksa osmanlıyı tarih kitaplarında kurulup hızla yıkılan bir devlet olarak görürdük.
    ···
    1. 1.
      +1
      aq andavalı imparatorluk demek çok uluslu bi yapı demek bende diyorum ki onların kültürlerini dillerini asimile etseydik tek düze devlet olurdu yani avrupada yunanca kuzey afrikada berebericenin degil de türkçe konusulsaydı nasıl olurdu bi düşün
      tabi sende haklısın b sazan yazacaktı bu saçma yazıyı
      ···
      1. 1.
        +1
        kardeş asimilasyon eskiden günümüzdeki kadar hızlı değildi. misal şimdi almanyadaki bir türkün eğitim için cart için curt için sular seller gibi almanca bilmesi lazım türkçeyi de artık merakı varsa öğrenir. ama eskiden sırp kendi köyünde türk kendi köyünde adam ekinini satarken 2 ticari kelime öğrendiyse öğrendi yoksa nasıl öğreteceksin zorla müderris mi tutacaksın teferruat teferruat. ayrıca asimilasyon ağırlaşırsa işin isyan kısmı da var.
        ···
      2. 2.
        0
        isyan kısmını geç milliyetçilik fikri yok ozaman oyüzden toplu ayaklanma olmazdı ama asimilasyon konusunda haklısın agır olurdu ama sende başka yolları kullansaydık pislikçe mesala anlarsın ya konuşturma beni panpa:D
        ···
      3. 3.
        0
        öğrenmek istediler de biz mi öğretmedk mına koyayım. Zorla öğretmek istesek isyanlarla uğraşırdık Fransızlar ingilizler hep asimile etmeye çalıştı ama hiçbir zaman bizim kadar toprak kazanamadılar.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster