/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 2201.
    +7 -2
    Şimdi size fazıl ile tanışmamdan bahsedeceğim.

    Ankara'da mal mal gezip duracağıma, göçebe gibi salak salak insanların evinde kalacağıma, gibtirip gider paşa paşa yurtta kalırım dedim. iyi etmişim. Yurt beni bir disipline sokar ve en azından düzenli bir şekilde okulumu ve dersleri takip ederim diye düşündüm. Gidip okulun yurt müdürü ile konuştum. Boşalan varsa çıksın, kasıyor" dedim. Tabi bizim yurt müdürümüz de güzel bir insan. Beni sevdi ve bi yurt odası ayarladı.

    oda iki kişilik. Geniş ve güzel. Duvarlarda posterler falan var. Sanırım oda arkadaşımın posterleri. Odaya yerleştikten 2 gün sonra odaya geldi. Tanıştık. Fazıl. ilk başlarda hiç muhabbet etmedik. Sadece mecburiyetten konuşuyormuşuz gibi bir durum vardı. Namazını aksatmazdı. Sürekli bir abdest alma halindeydi ve güzel bir insandı. Sakalları uzundu ve bıyığı yoktu. ilk başlarda "ulan işidli gibi bu ne amk" diyorsunuz ama sonradan açıldı ve benimle uzun uzun sohbetler etmeye başladı.

    Ailesinden bahsetti, çevresinden ve ahlaktan. Sen kim köpeksin diyemiyordum çünkü adam bilgiliydi. O klagib müslümanlardan değildi yani. Müslümanım diyip am üstünde fındık kıranlardan veya alkolden başını kaldıranlardan değildi. Bir ara çok ısrar ettim ve şarap içirmiştim. Günahı bana demiştim de zor ikna etmiştim hıyarı. Bir yudum almıştı sadece. Olsun. Şerefsizlik ve zütverenlik bunu gerektirir.
    ···
   tümünü göster