/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 2551.
    +17
    Mustafa'nın kuzeni anlatmaya başladı;

    Mustafa 2 gün önce, başka bir kuzeni (gerçek isim vermiyorum) ve onun 3 arkadaşı daha bara gitmişler. Bizim şehrin en ünlü barlarından biridir o yer beyler. Neyse Mustafa'nın o kuzeni bara gittiği kuzenine, Mehmet diyelim, isim vermiyecem.
    -
    Neyse 2 gün önce Mustafa, kuzeni Mehmetle akşam saat 9 gibi dediğim bara gitmişler. Hatta kuzeni aramış gel takılak diye. yanlarında 3 kişiyle birlikte. O 3 kişi Mustafa'nın kuzenin arkadaşları. Arabayla almışlar Mustafa'yı zütürmüşler gitçekleri yere, giriyorlar bara takılıyorlar. içiyorlar işte, sonra bara Mustafa'nın kuzenin eski manitası geliyor, yanında 2 kişiyle birlikte. Biri sevgilisi kızın, diğerini bilmiyoruz. Mehmet'de delleniyor, kıskançlık krizi tutuyor haliyle, masalarına gidip kızın suratına tükürüyor. Kızın sevgiliside atar gider yapıyor haliyle, Bunlar barın içinde kavga etmeye başlıyor, Mustafa'da giriyor kuzenin kavga ettiğini görünce. Bar sahipleri kavgayı ayırıyor, bunları dışarı atıyorlar. Kavga eden her kim varsa, kavga dışarda devam ediyor.

    Mehmet'in (Mustafa'nın kuzeni.) bir arkadaşı yol alıyor, kavga olunca. Mehmetle, eski manitasının yeni sevgilisi bir birlerine tekrar giriyorlar, Mustafa'da karşı taraftan öteki çocuğa dalıyor. Sonra Mustafa'nın daldığı kaçıp gidiyor. Kızda kaçıp gidiyor bir o çocuk kalıyor, yani kavga ettiklerinden bir o çocuk kalıyor. En sonun Mustafa, kuzenin tutmaya gidiyor çocuğu artık dövmesin diye. Mustafa ayırdığı halde, kuzeni dalmaya devam ediyor. En sonunda Mustafa zar zor ayırıyor kuzenini, dayak yiyen çocuk o kızın yeni manitası işte.

    Neyse Mustafa sonunda kuzenini zar zor tutuyor ayırıyor ondan. O çocukta dayak yiyen, sarhoş, dayak yemesine rağmen hala kalkıp küfür ediyor onlara. Mustafa en sonunda çocuğun yanına gidip sırtına yumruk atıyor. Onu göndermeye çalışıyor, gitsin uzaklaşsın bizden diye. Çünkü kuzenini zar zor tutuyor, işin tuhaf tarafı çevreden kimse gelmiyor onları ayırmak için. Bar'ın orada sürekli kavga olduğundan millet artık duyarsızlaşmış.

    Mustafa'ya çocuk yumruğu sallıyor, Mustafa'da ona girişiyor yumruğu yiyince, kuzenide uçarak çocuğun üzerine tekme atıyor, çocuk düşüp kafasını vuruyor yere. Çocuk bir daha ayağa kalkamamış o tekmeden sonra, kafası kanlar içindeymiş. Bizimkilerde oradan kaçmamış, korkup hemen ambulansı aramışlar, ambulans gelmeden polis gelmiş. Bizimkiler tıp gözaltına, çocukta acil serviste beyin kanamasından vefat ediyor. Kavgaya karışan kim varsa polis göz altına alıyor, 24 saat içinde mahkemeye çıkarılıyorlar. Sonra hepsi birden cezaevine giriyor.
    -
    Biraz ileriye sararak anlatıyorum, bu bildikerlim dosyadan, Soner amca'yla birlikte bende inceledim dosyayı. O dışarıda kavgaya karışmayıp kaçan çocuk serbest bırakılıyor. Diğer arkadaşlarıda serbest bırakalıyor, onlar maktülün ölmesine yakın yani Mustafa'nın kuzeni kavga ederken kaçıp gidiyorlar. Geriye bir tek Mustafa'yla, Kuzeni kalıyor. Mobese kayıtlarından fotoğrafları var dosyada, savcı kocaman bir dosya hazırlamış. Toplam 2 sene içersinde 11 mahkeme oldu. Her seferinde Hakim erteledi mahkemeyi en sonunda diğerleri serbest kaldı, Mustafa'nın cezası indirildi 13 yıl 4 ay ceza yedi. Kuzeni 17 yıl ceza aldı. Her mahkemesinde bende oradaydım, çocuğu vefat eden aile çok perişandı, onlarada çok üzülmüştüm, sonuçta oğullarını kaybetmişlerdi. Mustafa'nın görüşlerinde ilk zamanlarda gidemiyordum. Ancak telefonla aradığı zaman, bende evlerinde babasının yanında oluyordum öyle konuşabiliyordum ancak. Cezaevi haftada bir kez olmak üzere, 10 dakkalık bir görüşmeye izin veriyordu. Bende ancak ailesi görüşmeyi bitirebildiği zaman, biraz konuşabiliyordum Mustafa'yla o kadar. Açık görüşüne hiç gidemedim, cezaevi aile ve akrabalar dışında izin vermiyordu.

    En son Mustafa'yı başka bir cezaevine naklettiler. Önceleri ailesi için daha yakın biryerdeydi, 1 saat kadar bir yol vardı. Şimdi ise, iç anadolu'da başka bir cezaevine gönderilmiş.

    Hayatını kaybeden çocuğa ayrı bir üzüldüm, en yakın arkadaşımın cezevine girmesine ayrı bir üzüldüm. O günler çok ağır geçti benim için, Mustafa, benim için arkaştan ötedir, bir kardeş gibidir.. Halada öyle.

    Neyse,
    Not: Olaylar çok karışık, herşeyi buraya yazmadım. Belki anlamayanlarınız olur, yukarıda yazdıklarımdan. Elimden geldiğince açık bir şekilde yazmaya çalıştım. Beyler bazılarınız pm'den soru soruyor, yalnız bu konu hakkında bana yazmayın, ben burada anlatacağım kadar anlattım..
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster