/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +152 -187
    Beyler din hakkında düşünürken aklıma gelen araştırdığım ve saçma bulduğum veya çelişkili bulduğum şeyleri listeledim. Şu an aklımda olanlar bunlar. Yanıldığımı düşünen varsa tartışabiliriz(liseli değilse). Eklemek isteyen varsa da editlerim.
    Not:Unutmayın bizi hayvanlardan ayıran özelliğin düşünmek olduğunu söyleyen dinin mensubusunuz. Fazla düşünmenin zararlı olduğu kanısına varıp saçmalamayın. Sorgulayın, düşünün sonra inanın.
    Edit: Resimdeki Uğum Mumcunun sözüdür böyle bir ayet yoktur :D
    Edit2: ATEiST DEĞiLiM.

    1- Cuma günü akşam namazından sonra kopacak olan kıyamet, Dünyanın neresinde akşam iken kopacak? Yoksa dünyayı düz sandıkları için mi böyle bir şey dediler?(akşam namazı bu yüzden 3 rekatmış hatta)

    2-Cennette memeleri yeni çıkmış huriler müjdeleyen kuran, arapları kandırmanın sapıklıklarından geçtiğini anlatmıyor mu aslında?(kızlarda meme ergenlikten önce çıkmaya başlar(10-13 yaş arası).

    3-Tanrının tüm dünyaya rehber olarak gönderdiği kitabın içeriğinin %60ı neden peygamberi anlatır?

    4-Peygamberinizin evinde sesli konuşmayın, peygamberinizin evindeyken yemek pişiyorsa pişmesini beklemeyin, peygamberinizin kapısını 3 kereden fazla çalmayın açmıyorsa gidin diyen kitabı acaba peygamber mi yazdı?

    5-Haçlı seferlerindeki müslümanlarında hayretle gülüp nası inanıyorlar dediği savaşa gidenlere cennetten arsa satan kliseler islamdaki savaşta ölenlerin cennette peygamberle komşu olmasına benzemiyor mu sizce de?

    6- Açların halinden anlamak için oruç tutma olayından bahseden kuran dünyanın biyerinde 3 saat biyerinde 32 saniye bir yerinde 20 saat oruç tutan insanları bilmiyor mu acaba? yoksa dünyayın yuvarlak olduğundan haberi yok mu?

    7-Tanrı ne için araplara para verip gidip oraları gezip para harcamamızı, araplara turist kazandırmayı ister? Kutsalda olsa bir mekanın etrafında dolaşmanın neresi tanrıya ibadettir? Putperestlikle benzeştirilmez mi?

    8-Ayı ikiye bölen peygamber daha sonra nasıl birleştirmiştir?

    9-Neden tüm mucizeler çook eskiden olup sadece efsane olarak duyduğumuz şeylerdir? Günümüzde neden mucizeler olmaz?
    EDiT: Bir arkadaş mucizeler peygamberlerin duasıyla gerçekleşir günümüzde peygamber olmadığı için olmuyor mucize demiş.

    10-Dünyaya sınanmaya geldiği söylenen insanların bazılar bebek yaşta ölür. Yani ergenliğe erişmeden sınava tabi tutulmadan. Ve cennette 32 yaşında olacağı söylenir tüm insanların. Bu dünyadaki bebekler fazla torpilli değil mi ?

    11-Müslümanlar neden sürekli evrenden kusursuzluktan bahsedip allahın varlığını ispatlamaya çalışır? Bu sadece bir sanatcının bir tanrının varlığını ispat edebilir. Onların bahsettiği allah olduğunu nerden çıkarıyorlar?

    12- Açların halinden anlamak için orucu farz tutan allah, aç müslümanları neden birdaha aç bırakır? imsakla akşam vakti arasında yemek bulan bir afrikalı yememeli midir?

    13- Kuranda arap edebiyatını çok net hissetmek(bilimadamları dil bilimciler tarafından tespit ediliyor) allahın arap şairi olduğunu mu gösterir yoksa kuranı arapların yazdığını mı?

    14- Kadir gecesi duaların kabul olduğu, belli zamanlarda ibadetlerin bin kere yapılmış gibi olduğu gibi hadisler ayetler var. Sadece o zamanlarda ibadet edip birkaçyılı kapatmış olmaz mıyız? Kadirgecesi edilen dualar neden kabul olmuyor?

    15-Müslüman olmayanın giremediği cennette islamdan öncekilerin günahı nedir? iyi kalpli islamı hiç duymamış herkesce çok sevilen bir insan cennete giremiyorken, sadece kelimei şahadet getirdi diye katili hırsızı tecavüzcüsü neden cennete girer? Tanrı varsa adaleti böyle midir sizce?

    16- Neden namazlarda kabeye dönüp secde edilir? Putlara secde etmekten farkı nedir? Allah her yerde değil midir?

    17- Affedilmeyen tek günah kul hakkı yemektir. Peki hacca gidenlerin yeni doğmuş bebek gibi günahsız olmasıyla çelişmiyor mu ? Kul hakı yiyen insan haca gidince günahsız mı olur yoksa kul hakkı günahı duruyor mudur? hangi ayet gerçek?

    18-Dünyanın 6 günde yaratıldığını söyleyen kuran allahın ol diyince olduğunu da söylüyor. Neden ol dememiş allah sadece? Ve gün kavramı dünyanın güneşin etrafında dönmesidir. Dünya yokken neye göre 6 gün demişlerdir?

    19- Arapların kızlarını diri diri gömdüğünü peygamberin ise buna son verdiği kızlara değer verdiği söylenir. Araplar kızlarını diri diri gömüyor ise soyları nasıl devam ediyor? Nasıl 1 erkeğin 3 4 karısı olabiliyor? Kuranda kadınları değnekle dövebilme ve zina halinde taşlama cezası bulunuyor. islamın kadınlara değer verdiğinden emin miyiz?

    20- 600lerde arap yarımadasında zinanın yasaklanması sizce çok normal değil mi? zaten isteyen erkek istediği kızı 10 saniyede imam nikahına alabiliyor. Ve kaç karısı olduğu kurcalanmıyor. Sizce o zaman tek karısı olabilseydi erkeklerin zinayı yasaklar mıydı kuranı yazan?

    21-Yıllarca ayet ayet indirilen kuranı allahın yaşanılan olaylardan sonra çıkarttığını biliyoruz.Örnek verirsek şarap içen 2 adamın kavgası sonucu alkolun yasak tutulması gibi. Allah bunu zaten bilmiyor mudur? Yoksa peygamber görünce mi allah görüyor? ya da kuranı yazan diyelim *

    22-ilk insan adem ile havvadan sonraki kardeşler karı koca oluyorlardı bu günah değil midir?O zamanın şartları için öyle gerekiyordu diyen olacaktır. Allahın yasaları ezeli ve ebedi değil midir? günümüz için de değişebilir mi?

    (The Von tarafından) 23- Ay yarılınca bunu neden sadece araplar görmüş? Diğer insanlar neden bilmiyor böyle birşeyi?

    EDiT3:Saatlerdir her entrye cevap verdim üşenmeden. Gerek küfür gerek mantıklı görüşler sundunuz teşekkür ederim.Ama çoğunuz bir alime sor diyorsunuz. Alimin 2 beyni yok arkadaşlar bu dine mensupsanız tamamen bilmeniz gerekir. Ha bilmiyorsanız o alim dediğiniz insanlar ne dese inanırsınız bilmediğiniz için her şeyi. istediğiniz şeye inanın ama bilin düşünün sorgulayın sonra inanın.
    ···
   tümünü göster