/i/İnanç

İnanç
  1. 226.
    0
    1- Akşam, gece, gündüz kavramları insanların uydurduğu bir kavram.Biz üç boyutlu bir dünyadayız zamanı göremiyoruz öteki boyutlara geçemiyoruz. Bu kavramlara da aynı şekilde yaklaşmak lazım. O ayet bir arada değil yanlış belirtmişsin doğrusu şu:
    "Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı cuma günüdür: Âdem (a.s.) o gün yaratıldı, o gün cennete girdi, yine o gün cennetten çıkarıldı. Bir de kıyamet cuma günü kopacaktır."
    “Güneş batınca, akşam vakti kıyamet kopacaktır.”
    Ayetlerde tam olarak nerede ne zaman kopacağı söylenmiyor.

    2-Huriler müminin kendi eşinin yanında deveye pire kalacak. Eşi dünyanın en güzel kadını olarak kendisine gözükecek. Bir de huriyi cinsel obje olarak düşünmemek lazım.

    3-Çünkü peygamber yaratılan en mükemmel insandır, Allah'ın elçisidir. Peygambere indirilen ayetlerden Müslümanın kendisi de ders çıkarmalıdır.

    4-Bütün insanlara karşı böyle yapılmaz mı zaten? Allah'ın elçisine de bir zahmet saygı duyulsun. Peygamber yazmış olsaydı kitabı kendi lehine kullanırdı yani neden islam Devleti'ni kurduktan sonra kadınları, şarapları, serveti alıp kendine saray yaptırıp krallar gibi yaşamasın? Kendisi de birçok defa Allah korkusunu dile getirmiştir.

    5-Benziyor ancak ölümlü dünyada para karşılığı cennetten arsa satın almak farklı, savaşta din uğruna ölmek farklı. Haçlı ordularının çoğu paralı askerden oluşuyordu zaten.

    6-Bu maddeyi açarken neyi düşünüyordun bilmiyorum da Dünya'da en kısa oruç süresi 9 saat 7 dakika ile Arjantin'in Ushuaia kentidir. 22 saat tutulan orucun da sevabı farklıdır elbet. Orucunu uyuyarak geçirenle fırında ekmek pişiren insan aynı sevabı mı alır sence ?

    DEVAMI GELiYOR

    ···
    1. 1.
      0
      1-oglum dünyada kopacak nerede kopacagı mı var ? akşam vakti diyor dünyada biyerde akşam iken başka yerde gündüz oluyor. Bu ne yaman çelişki?
      2- Ama memeleri yeni çıkmış olarak geçiyor benim demek istediğimi anladın sen çevirme.
      3-Peygamberin hayatından ders alınır evet ama kitabın çoğunu kaplıyorsa kime tapacağını düşünebilir insan. Allahın özelliğinden çok peygamber özelliği var kitapta.
      5- Para karşılığı değil vatanları için savaşma karşılığı aldılar cennetten arsalarını aynı şey yani.
      6-aynı sevap farklı sevap değil derdim. Amaç açın halinden anlamak nefsimizi sınamak. Antartikada32 saniye olan yer varmış imsakla akşam vakti arası. Orda acıkmadan açlıkla sınanıyoruz nefsimizi 32 saniyeliğine mi sınıyoruz?
      ···
    2. 2.
      0
      kardeş bir de inanmaman için 22 madde varsa inanman için en az 2222 tane madde var tabi ki inanmak istemeyen inanmaz, ebu cehil'i oku, gözünün önünde yapılan onca mucizzeye rağmen iman etmedi sonun aynı olmaz inşallah.
      ···
    3. 3.
      -1
      Yav salak sen cevap verdiğinimi sanıyorsun uzun uzun yazinca
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster