/i/İnanç

İnanç
  1. 751.
    0
    1- Akşam namazının 3 rekat olmasının bununla bir alakası olmamakla beraber duyduğun ya bir hikaye ya da aslı olmayan bir hadistir. Kuran-ı kerim, de şöyle 20:15 - Çünkü kıyamet muhakkak gelecektir. Onun vaktini gizli tutuyorum ki, herkes yaptığının karşılığını görsün. 22:1 - Ey insanlar! Rabbinizden sakının; şüphesiz o kıyamet gününün sarsıntısı çok büyük bir şeydir. Bundan anlaşılıyor ki hakkında bildiğimiz tek şey bir gün olacağı.(Gün anlamı 24 saati kapsıyor)

    2- Arapçada kelimlerde dişilik ve erkeklik kelimlerden anlaşılmaktadır. Lakin kuranda huri kelimesinde erkeklik veya dişilik alameti yoktur. Geleneksel safsataların size yığdığı 70 huri meselesi de tamamen bir yalandır. Söylediğin ayete gelecek olursak Ayetin içine bakılırsa görülecek olan şudur : Ve kevâıbe etrâbâ(etrâben). 1. ve kevâıbe : ve genç, göz alıcı, şahane endamlı 2. etrâben : aynı yaşta, yaşıt Ayette geçen kelimelerde göğüs veya tomurcuk anldıbını gören var mı? Bahsi geçen " Genç endamlı yaşıtlar"olduğudur.

    3- Hz. muhafazid bir beşer olduğu için ve bir öğüt verici olduğu için ve bir müjdeleyici veya azap habercisi olduğu için onun hayatından veya onunla ilgili konulardan bahsedilmesi normaldir. Çünkü o dinin rol modeli konumundadır. 21:107 - (Ey muhafazid!) biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik. 25:56 - (Halbuki) biz seni ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik. Bu arada Kur'an'da muhafazid ismi 4 ayette, ahmet ismi 1 ayette geçer.

    4- Peygamberin bir beşer olduğunu şuradan anlamak zor değil : De ki: “Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O’na yönelin ve O’ndan bağışlanma dileyin. Allah’a ortak koşanların vay hâline!" FUSSiLET-6 Bu ayette de gördüğümüz gibi peygamber de bir insan ve sizce onun da yemek içmek, dinlenmek gibi bazı insani ihtiyaçları olamaz mı? Peki bu kalabalık ve aslında sure tamamiyle okunursa görülecek ki bu "kuru kalabalık" uyarılma noktasında haklılık yok mu ?

    5- Kur'an'da hiçbir şekilde kimse ile komşu olma ayeti yoktur bu bir. ikinci olarak Kur'an'da haçlı seferleri benzeri bir cihad düşüncesi olmaz bu da iki. Üçüncü olarak da Allah'ın dini yolunda şehit olanların Rableri katında rızıklandırıldığı yazar ki bu insanların çoğu zulümler sonucu veya dinini yaşama uğruna şehit olanlardır. 3.169 - Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar.

    6- Oruç açın halinden anlamak için tutulmaz! Oruç nefsin teslimiyetidir. Allah açlık ve diğer konularda dayanışma ile ilgili bir sürü ayet göndermiştir. Oruç sadece açlık susuzluk değil, açlık hertürlü kötü huydan uzak olmaktır. 2:184 - (Size farz kılınan oruç), sayılı günlerdedir. içinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diğer günlerde, tutamadığı günler sayısınca tutar. Ona dayanıp kalacaklar üzerine de bir yoksulu doyuracak kadar fidye gerekir. Her kim de hayrına fidyeyi artırırsa, hakkında daha hayırlıdır. Bununla beraber, eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. Oruç ayetine bakarsan aç insanlara yardımı ne kadar tavsiye ettiğini de görürsün ayrıca.

    7- Peygamber henüz peygamberliğinden habersizken araplar kabe etrafındaki hac mevsimini ticarete çevirmişti, islam ile beraber bunlar ortadan kalktı. Günümüz suud ailesi ise bunu tekrardan bu hale getirme uğraşında. Yoksa herhangi bir ücret talebi yanlıştır.( Oraya yolculuk hariç, yolculuk için para harcayamıyorsan Allah yolunda malından harcamaya kıyamıyorsun anldıbına gelir) bununla beraber putperestlik ile alakası olmadığını şurdan anlarız, bir tapınma oradaki herhangi bir şeyden medet umma yoktur bu ibadette, bu ibadetin manası mahşerin bir provası olan o günü insanlara hatırlatmaktır.

    8- 54-KAMER: 1 - Kıyamet saati yaklaştı, Ay yarıldı. Burada peygamberin ayı ikiye böldüğü anlamı bulunmamaktadır. Ayet sadece kıyamet zamanı yaklaşınca olanı söyler. Olmuş veya olacak...

    9- mucize konusu: "Eğer kendilerine (başka) bir mucize gelirse, mutlaka ona inanacaklarına dair en güçlü yeminleriyle Allah’a yemin ettiler. De ki: “Mucizeler ancak Allah katındadır. O mucizeler geldiği vakit de inanmayacaklarını siz ne bileceksiniz?” EN'AM-109 Bizi ayet (mucize)ler göndermekten, öncekilerin onu yalanlamasından başka bir şey alıkoymadı. Semud'a dişi deveyi görünür (bir mucize) olarak gönderdik, fakat onlar bununla (onu boğazlamakla) zulmetmiş oldular. Oysa Biz ayetleri ancak korkutmak için göndeririz. (isra Suresi, 59) inkar edenler derler ki: "Ona Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi ya." Sen, yalnızca bir uyarıcısın ve her topluluk için bir hidayet önderisin. (Ra'd Suresi, 7) Üç ayeti okursan görürsün ki gelen mucizeler insanların sapıklığına bir son vermemiş, bunun üzerine peyhamberimize sen hidayet kaynağısın deniyor ayette mucize yerine.

    10- "insan için ancak çalıştığı vardır." NECM 39 Hiçbir şekilde torpil olmadığı bu ayette görülür. Bu dünyada kim ne kadar çalıştıysa veya ne yaptıysa karşılığı o kadardır. Bebek konusuna gelince şu da denebilir belki bu bebekler bir imtihandır... :"Bilin ki mallarınız ve çoluk çocuğunuz birer deneme aracıdır. Allah katında ise büyük bir mükâfat vardır." ENFAL-28

    11- "Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilâhlar olsaydı, kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Demek ki, Arş’ın Rabbi Allah, onların nitelemelerinden uzaktır, yücedir." Enbiya 22
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster