/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -2
    Rezerved.
    ···
    1. 1.
      +6 -8
      @1 haklı. @1 çok haklı
      ···
      1. 1.
        +5 -5
        anana söyle kürtaj yaptırsın omuzcu
        ···
      2. 2.
        +8 -3
        Bak kardeşim üstün ırk yoktur. Bir ırkı yaptıkları yüceltir. Türkler bunu fazlasıyla yapmıştır. Bilim felsefe falan boş konuşma. Türklerin savaşçılığı üstün fiziklerinden dolayı değil zamanının üstün teknolojisinden ve yetenekli oluşlarındandır. Bunlar durup dururken olmadı. Git azıcık türk mitolojisine bak felsefe arıyosanda. Arap a özendi demişsin. arap puta taparken türkün gözü göklerdeydi

        Edit1: cengiz hanın taşaklarına kurban
        ···
      3. 3.
        0
        Amk felsefe üretmedik öyle mi farabi yunan zaten
        Çağ açıp çağ kapama olayı birçok kaynakta istanbulun fethi olarak grçer vikipediye göz at hatta arama motoruna ingilizce arat inanmıyosan göreceksin.
        Son olarak üstünlük takvadadır
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +2 -2
      1-ustun irk yoktur buna katiliyorum. Hangi irktan olacagina sen karar veremezsin bu yuzden her irk esittir.

      2-cag konusunda hakli olabilirsin onunla ilgili cok fazla bilgiye sahip degilim.

      3-boyunduruk altina girmesi dogru amk. Ortaasya turkleri icin dogru

      4-bilim ve felsefe kismi yanlis. 16.yy dan sonra bilim ve felsefede tak oldugumuz dogru ama osmanli ve selcuklu zamaninda bilim ve felsefede en ileri irk turklerdi. Daha cok turk-arap-musluman lardi. O zamanlar irka pek onem verilmiyordu genelde kitaplarda musluman diye gecer ama cogu turk onlarin. 9.yy-16.yy yillari arasinda bilim ve felsefede en fazla bilgiye sahip irk turklerdir. O zamandan sonra zaten avrupalilar her konuda turkleri gecmis, turkler yavas yavas yobazlasmis ve geri kalmis, sonrada dunyadaki en geri kalmis ve yobaz irklardan birisi olmustur ona bi sey diyemem.

      Son iki madde yanlis oldugu icin cugu
      ···
      1. 1.
        0
        ilk 3 madde için zaten söyleyecek bir şeyim yok.
        4. Maddede de(ne zor kelimeymiş la) kısmen haklısın. O dönemde müslüman bilim adamları yükselişteydi ancak Türklerin bunda payı azdı çoğunluğu farstı bu isimlerin. Tabii ki önemli türk isimler de var ancak bunlar istisna denilebilecek durumda malesef. Dünya tarihi geneli için konuşmak gerekirse felsefede en üstün ırklar bellidir. Çin, Yunan, Fars, Arap, Alman, Fransız. Türkler bu listeye ne yazık ki giremiyor. Keşke girsek ben de isterdim ama tarih bize bu şansı vermedi. Ancak gelecek bizim ellerimizde. (Bu kafayla gidersek gelecekte de olmayacak ya bir umut)
        ···
      2. 2.
        0
        Fatih sultan mehmet zamaninda turkler bilimde zirvedeydi lan. Suikaste kurban gitmeseydi belki cok sey degisebilirdi...
        ···
      3. 3.
        0
        Bilimde zirve değildik ama o gelenek devam etse olabilirdik. Ne yazık ki (özellikle kanuni döneminde) din etkisinin artması ile bilime verilen önem azaldı. Eğer Fatih dönemindeki gibi olsaydık her şey farklı olurdu.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster