/i/Tespit

  1. 101.
    -1
    Aynı günde doğan bir Türk çocuğu ile bir Yahudi çocuğunu aynı terbiye müessesine alıp ikisine de yalnız esperanto dili öğretseler ve aynı şartlar altında aynı terbiyeyi verseler bile muhakkak ki Türk çocuğu yine yiğit, Yahudi yine korkak olacaktır. Türk çocuğu yine doğru, Yahudi yine sahtekâr yetişecektir.
    Gökbilge Hüseyin Nihal Atsız
    ···
    1. 1.
      0
      Atsızın bunu söylemesinden daha doğal bir şey yok. Ancak atsızı bu kadar sevenlere sormak gerek. Onun oğlu yağmur atsız hakkında ne düşünüyorsunuz?
      ···
    2. 2.
      0
      Tamamen hayal kırıklığı
      ···
    3. 3.
      0
      Peki Gökbilge dediğiniz adamın çocuğu, kan olarak ona en yakın insanlardan biri bile sizin için için hayal kırıklığı olabiliyorsa nasıl olur da kanın insanı üstün yaptığını söylersin. 1 kuşakta bile insanlar tamamen değişiyorken onlarca kuşak geriden gelen bir akrabalık nasıl insanlara üstünlük bahşeder?
      ···
    4. 4.
      0
      Ben herhangi bir üstünlükten bahsetmedim ki yukarıda verdiğim örnektede bir üstünlük yoktur tamamen ırsi bişeyden bahsetmiştir Yahudilerin ne kadar korkak ve sahtekar olduğunu bilmeyen yoktur
      ···
    5. 5.
      0
      Üstün ırk diye birşey yoktur benim için ancak insan karakterinin bir kısmını aldığı eğitim ve bulunduğu ortam hazırlarken bir kısmınıda ırktan alır mesela yağmur atsız yaşar Kemalle çok takıldığı için fikirleri değişmiştir başka bir örnek sabahhattin ali ünlü bir komünist yazar olmasına rağmen hapise girmeden önce Türk ocaklarında takılan bir turancıydı hapishanede yakın arkadaşı nazım Hikmetof olunca sonucunda komünist oldu eğer bir insan geçmişini bilirse tarihini töresini bilirse milli benliğini bilirse işte o zaman o insandan üstünü yoktur
      ···
    6. 6.
      0
      Karakter genetik değildir. Ne yahudiler topyekün korkaktır ne de türkler topyekün savaşçı. insan yaşadığı topluma göre bir karakter geliştirir ancal atsızın sözündekinin aksine toplumdan soyutlanırsa milletinin kültürünü göstermez. Her insan eşittir ve doğumu itibariyle aynıdır.
      ···
    7. 7.
      0
      genler zekada %80 civarinda , karakterde ise %40 civarinda etkilidir senin dediğin gibi olsa her insan aynı olurdu. Çevresel faktörler ne kadar etkili olsada karakterin oluşumunda genetik faktörlerinde payı büyüktür araştırmanı öneririm
      ···
    8. 8.
      0
      ikizler arasında bile çok büyük farkılıklar olabiliyor. Genetiğin etkisi %40tan çok daha az. (Zeka konusundaysa miletler arasında dağılım orantılı her ülkenin yaklaşık %2'si üstün zekalı sayılıyor.) Sadece hormon işleyişi vs için etkili oluyor.
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster