/i/Tespit

  1. 101.
    -2
    Öncelikle bu yazıyı türkçe yazmışsın yani üstün ırk yoktur diyorsun ama her ırka eşit olarak tüm dillerde yazmıyorsun
    Çağ açıp kapatmayı çok dar tarihlere almışsın kardeşim sana göktürkleri ve hun ların avrupayı hunharca fethettiklerini hatırlatırım ayrıca moğolların en büyük kralı dediğimiz abimiz türk asıllıdır araştırabilirsin yani moğolları türk yönetiyordu (bkz: wikipe*ia) çoğu imparatırumuz ve komutanımzın adı geçince avrupanın nutku tutulurdu atatürkde çağ açıp kapadı çanakkale savaşını hatırlatıyorum sana bilimde osmanlıdaki yalancı din adamlarının KURAN da geçmeyen fetfaları yüzünden geri yalancı fetfalarda yıllar önce en güçlü silahlar ve ilim bizde idi kültürü en çok olan biziz kardeşim anadoludaki sümerliler türk asıllıdır yapıları nı bilmeyen yoktur ki bir çok camimiz olsun yapılarınız olsun turistlerle dolup taşmaktadır kensi öz sporlarımız ve kültürümüz vardı türk mitolojisi bile vardır yazarlarımıza gelecek olursak mevlana dışında yunus emre yi hatırlatırım akif ersoyu hatırlatırım bir çok yazarımız şairimiz vardır çok eskş zamanlara kısıtlıyorsun tarih i tam anlamı ile kullanmamışsın
    Ve bu arada o basetiğin unsurları belirleyen kişiler hep gavurlar kim kendilerini skip atan bir ırka çağ açıp kapattı der

    edit: eksi attı çünkü cevap bulamadı yarramın başı
    ···
    1. 1.
      0
      1)Bu yazıyı Türkçe yazmam türkleri üstün yapmaz. Benim bildiğim tek dil Türkçe çünkü Türkçe konuşulan bir coğrafyada, Türkçe konuşan bir ailede doğdum.

      2)Hunlar avrupada kısa bir süre etkili oldular (bunu kötü anlamda söylemiyorum romanın kapısına dayanmak her babayiğidin harcı değildir) Ancak kısa sürede etkisini yitirdi. Attiladan sonra onun gibiler başa geçmedi.

      Moğol hükümdarların Türk asıllı olduğu bir iddia. Türklerin içinde de bunu reddeden büyük bir tarihçi kesim var.

      Atatürk çok önemli bir liderdi ancak çağ açıp kapattı demek zor olur. Aynı şeyi onlarca farklı isme söyleyebiliriz. Çağ da fermuar değil sonuçta aç kapa aç kapa hoş olmaz :D.

      En güçlü silahların bizde olma sebebi barutu çinlilerden öğrenmiş olmamızdı. Bilim konusundaysa çoğunlukla fars ve arap kültüründen faydalandık.

      Sümerlerin türk asıllı olduğu bir teori. Üstelik zayıf bir teori. Dildeki kimi benzerlikler öne sürülse de tarih bilimi için bu yetersiz.

      Osmanlının camii mimarisi cidden güzeldir buna bir şey diyemem zaten yazımda da sanata yer vermedim.

      Zaten var olmuş her toplumun mitolojisi vardır. Olmak zorundadır.

      Tekrar söylüyorum sanat konusuna girmedim iyi edebiyatçılarımız vardır. (Eşit ağırlık öğrencilerine küfrettirecek kadar)

      Bahsettiğim unsurları belirleyen doğanın kendisi aslında. Bu konuda uzun bir yazı yazılır ama daha sonraya.

      Son olarak. Eksi atan ben değilim şuanda bile eksi atmadım.
      ···
   tümünü göster