/i/Tespit

  1. 151.
    0
    1)Bunu üstün olduğunu iddia edenler için yazdım. Yoksa tabii ki önüne gelen çağ açmaz. Benim ruandalı kardeşimin ne suçu var.(Devlet bahçeli sesi)

    2) Elbette bizim de başarılarımız oldu ancak bu bizi üstün yapmaz. Bu maddeyi de aslında kimsenin boyundruğuna girmedik diyenler için yazmıştım.

    3) ibn-i sine ve Farabinin Türk olduğu tartışılıyor. Fars diyenler de var ve ağırlıklı bir görüş yok iki taraf için de. Ali kuşçu ise değerli bir isimdi ancak tarihe geçecek bir şey ne yazık ki yapamadı. Bunun sebebiyse osmanlıda bilim geleneği olmaması. (Fatih dışında çok az padişah bilime önem verdi ne yazık ki) Piri reis ise değerli olmakla beraber önemli de bir isimdir. Çizdiği harita ile tarihe geçmiştir, Kitab-ı bahriye bir çok denizciye rehber olmuştur. Ancak.. Bütün bunlar padişah fermanıyla öldürülmesine engel olmamıştır. Bilime saygı derken bunu kastediyordum.

    Son olarak soruna cevap vereyim. Ben ırkımı aşağılamıyorum. Eğer bana bir alman almanların üstün olduğunu söylerse ona da benzer şeyleri kendi tarihi üzerinden söylerim. Ben ırkçılığa tamamen karşıyım. Bütün ırklar eşittir diyorum. Burada da çoğunluk Türkler üstündür dediği için buna cevap veriyorum. Hani ateistlere derler ya "neden hep islamla uğraşıyorsunuz" saçmadır çünkü Türkiyede hindulara laf söylemek anlamsız olur. Bu da o hesap. Gidip almanlar neden üstün ırk değil anlatıyorum diye başlık açmam anlamsız olur.
    ···
   tümünü göster