/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
https://encrypted-tbn1.gs...Ll1ZorT_m1AzzMWF_YHbqKnzg
  1. 1.
    +8 -5
    az önce zekasız bir köpeğin, evrenin en taşaklı kanunlarından olan kütle çekim kanununu reddettiğini ve başka teorisinin olduğunu anlatan bir başlık okudum.

    entrylerden birinde daha düşük zekalı bir arkadaşımızın Karanlık madde diye isimlendirilmiş maddenin anti maddeyle aynı şey olduğunu düşündüğünü de gördükten sonra direk kapattım başlığı iq seviyesi yerlerdeydi beyler çok korktum.

    muhabbete başlamadan önce fizik bilgisi ve iqsu düşük olanların burdan sonrasını okumaması gerekmektedir beyinleri sulanabilir, çok aptalca yorumlar yapabilir ve zekası yüksek olan kesimi sinirlendirebilirler.

    tamam hadi kendini zeki sanan ama olmayan veya fizik bilmeyen ve buna rağmen devam edenler için bazı yerleri açıklayarak gideceğim

    şimdi ilk konumuzda çizgisel hız ve ışık hızının geçilemez olması teorisiyle alakalı şeylerden bahsedeceğiz.

    ilk olarak çizgisel hızın bizi ilgilendiren kısmını açıklayayım diyelim bigibletinizi ters çevirip yere koydunuz arka tekerleğindeki bir cantı seçtiniz ve tekerleğin merkezinden 1cm 5cm 10cm 15cm 20cm uzaklıklarda sakız yapıştırdınız ve tekerleği çevirdiniz 1cm uzaklıktaki sakızın geçtiği hizaya kafanızı getirdiniz bu sakızın gözünüzün önünden geçme hızı X m/s olsun. ardından kafanızı yukarı kaldırdınız 2. sakıza geldiniz eğer aynı şekilde hızını ölçerseniz 5X m/s olduğunu göreceksiniz yani yarıçapla orantılı olarak hızı artmaktadır bunun nedinini de açıklarım isteyene ama gerek yok telefondan yazıyorum çok yorucu.

    beyler diyelim bu tekerleği öyle bi hızda çevirdinizki ilk sakız ışık hızında geçti gözünüzün önünden bu durumda formüle göre son sakızın 20 ışık hızında geçmesi gerekir ama başka bir teori ışık hızının geçilmez olduğunu bir takım formüllere dayatarak söyler. bu durumda son sakız nasıl bir hareket izler beyler cevaplarınıza tek tek yorum yapmaya çalışacağım lütfen üstlerdeki entrylere helal et diye dalmayınız benim cevaplarım gözüksün de millet okusun

    edit:ulan başlığı açtım okadar da uykum geldi eğer uyursam ben uyurken gibleyenlere yarın cevap yazarım kesinlikle
    ···
   tümünü göster