/i/Tespit

  1. 26.
    +2 -5
    3. Dediğine katılmıyorum. Gece birisi uyurken sağ ayağına iğne batır. Sol ayağını çekecektir. Cahil kardeşim, bilmiyorsan, yazma iyi geceler
    ···
    1. 1.
      0
      Komik mi sence?
      ···
    2. 2.
      +2
      3 de reflekslerden bahsetmedim farkettiysen, gece uyurken rüya görürüz ve rüyada hareket ederiz, bunun gerçek hayatta da harekete sebep olmaması için beynimiz vücudumuzu geçici felç eder, hissederiz ama hareket ettiremeyiz.

      Bu felç beyin-kas arasında gerçekleşir fakat refleksler omurilikte düşünmeden anlık tepkilenir yazdığın yanlış eğer ayağına iğne batırırdan tüm vücudu kasılır ve bir süre sonra uyanır.
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Yine katılmıyorum, uykudayken seçici direnç hala devam eder. Yani yine ayaktan devam edersek ayağına iğne batırsam kaşların hareket etmez ayağın hareket eder. Tüm vücudunun tek bir etki tarafından kasılması için seçici direncinin olmaması lazım. Bu olay doğada birkaç canlıda vardır. Google'da sorgulatıp bulabilirsin. Ancak insanda bir yılan türünün (adını bilmiyorum ancak belgesellerde görebilirsin yine (: ) insanı ısırıp zehirlemesi sonucu seçici direnç kalkar ve tüm vücudun kasıla kasıla ağzından köpükler gele gele ölürsün.

      Saygılar
      ···
    4. 4.
      +1
      adam diyorki sen baş parmagini hareket ettirmek istersen işaret parmağı hareket etmez sen reflexten bahsediyorsun adam sinirlerin birbirine karismamasindan
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster