/i/Tespit

  1. 51.
    0
    Panpa bir kaç gündür darkmatter2525 diye bir adamı izliyorum belki duymuşsundur, ve inancımı kaybetmeye başladım yardım edebilirmisin. Yüce bir yaratıcının kendi yarattığı insanlara nefret duyması ve aşırı bir intikam isteğiyle onları cehenneme atması bana mantıksız geliyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Aşırı bir intikam değil kardeşim, yüce Allah insanları yarattı, özgür irade verdi. Tahminen asıl amacı insanların gelebileceği noktayı görmekti. insanlara özgür irade verilmesinden dolayı insanlar birbirine savaş açtılar putperestlik vs. Ve düzeni tekrar sağlamak için Allah tarafından dinler indirildi. Bu dinlerde asıl amaç insanlığı düzene sokmak ve bir düzen içerinide gelişmemizi sağlamaktır.

      Allah kesinlikle insanlara karşı intikam isteği duymaz, bir anneden daha merhametlidir. Eğer cehenneme atacağım diye korkutmasaydı dünyada nizam olmazdı.
      Şöyle düşünebilirsin 8 çocuğun var diyelim hepsi birbirinden yaramaz senin evini dağıtıyorlar camları kırıyorlar vs. Bu durumu önlemek için önce korkutursun, devam ederlerse de yaramazlık yapanları diğerlerinin önünde döversin ibret alsınlar diye. Aynı şekilde Allah da dünyanın nizdıbını sağlamak için böyle bir ödül-ceza sistemi ekliyor(tam olarak nedenini asla bilemem fakat insan aklımla bu kadar tahmin yürütebiliyorum)

      Eğer yeterli gelmediyse daha sayfalarca yazarım sen yeter ki hak din olan Müslümanlığa devam et, Allah inancını yitirme kardeşim, saygılar.
      ···
    2. 2.
      0
      Varmı dünyada günah işlemeyen söyle
      Yaşanırmı hiç günah işlemeden söyle
      Bana kötü deyip kötülük edeceksen
      Yüce Tanrı ne farkın kalır benden söyle.
      -ÖMER HAYYAM
      ···
    3. 3.
      0
      Kardeşim tanri kesinlikle sadist degildir dunyadaki bu olaylarin olmasinin sebebi insanin nefsidir klagib ateist sozu tanri varsa afrikadakiler neden aç diyeceksen imtihanda oldugumu soylememe gerek yok sanirim eger sadist bir tanri olsaydi (ben kendi inancima gore konusuyorum )Kuranda iyilik yapin fakiri doyurun demezdi eger sadist olsaydi Kuranda gunahlarin aynen yazilacagi ama sevaplarin 10la carpilarak yazilacagi soylenmezdi ayeti atarim istersen
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster