/i/Tespit

  1. 26.
    +52 -6
    Çıkın sokağa da bi bakın bakalım insanlara, hangisi doğru düzgün bi vücuda ve sağlıklı bir hayata sahip. Hangisi düzgün bir beslenme ve uyku planına uyabilecek kadar irade sahibi? Hangisi hayatını sağlıklı yaşamak için çaba sarfediyor? Ben cevabını vereyim : hiçbiri. Hayatının değerini bilmeyen insanlarla dolu sokaklarda, hamburger, kola, enerji içeceği gibi sağlıksız ve saçma sapan şeylere rastlamaktan bıkıyoruz. Bi sorun bakalım, hangisi kendi vücudunu ve sağlığını düzeltmek için günde 1.5 saat harcar antrenmanına. Sorun bakalım hangisi göbeğini eritmek veya vücudunu hacimlendirmek için en sevdiği yiyeceklerden vazgeçip, ton balığı, tavuk, sebze ve karbonhidrat, protein kaynağı bir çok yiyeceğe yönelir? Hangisi hayatını sağlıklı yaşamak için, hangisi vücudunu güzelleştirip kendini iyi hissetmek için terler akıtıp acı çeker? Hiçbiri yapmaz. Bu sadece vücut geliştirme için değil . Somut örnekler göstereyim. Rio olimpiyatlarında kaç madalya almışız? Bir de diğer ülkelere bak. Hayatlarını sporla yaşayan insanlara klavyeden laf edeceğinize vücudunuz için aylık salona 70 tl verin, gidip biraz ağırlık falan çalışın veya kardiyo yapın. Sağlığınız ve beslenmeniz için markete aylık 800 tl bayılın bakalım. O zaman görürsünüz hangimiz daha akıllı, hangimiz daha salak. iki üç bilgimize bişeyler katalım diye onlarca kitap okuyup videolar izleyelim, konferanslara gidelim. Adamlar klavye başından bize sallasın amk. Yok öyle yağma.
    ···
    1. 1.
      +7 -6
      Ulan aq andavalı, sporcu olmuşsun ama okunayı daha öğrenememişsin. Git şu yazıyı birdaha oku amk. Dedim ki kendini iyi hissetmek için, vücudunu zinde tutmak kendini tatmin etmek için vücut geliştirenlere sözüm yok. Benim sözüm özenti ve gösteriş için yapanlara. Okuma yeteneğini gibeyim senin.
      ···
      1. 1.
        +3
        Kardeşim dikkat ettiysen entryde sana direkt olarak bisey demedim. Söylediklerim fitness ve vücut geliştirme hakkında bisey bilmeden yorum yapanlaraydi. Sen gibi gerçekten sağlığını düşünen bodybuilderlara saygı duyan kişi sayisi az. Benim lafım onlaraydi. Sana bi sözüm yok. Eğer bi söze de kirildiysan hakkini helal et. Sana belirttiğim açıdan bir kere daha okursan bana hak vereceksin.
        ···
      2. 2.
        +1
        Panpa klavye başından laf sallama falan dediğin için üstüme alındım, onları direk bana demişsin zaten. neyse böyle düşündüğüne sevindim eyvallah sıkıntı yok.
        ···
      3. 3.
        +1
        Dediklerim biraz yanlış anlaşılmış galiba simdi editledim kirildiysan yine bi özür dilerim anlatmak istediğim şeyler su an tam olarak anlaşılır şekilde entryde. Sana bi laf yok yanlış anlama sağlık için yapanlara saygi duyman güzel, ben de gosteris meraklılarına pek bayilmiyorum aslında. Benim lafım araştırıp biseylee öğrenmeden bilgisayardan "ilgi huurlari, dikkat çekmeye çalışıyorlar diyenlere.
        ···
      4. 4.
        0
        "benim sözüm özenti ve gösteriş için yapanlara" diyor gibtiğim ulan ala gavat adam aylarını hatta yıllarını harcıyor bu işe bırakta gösteriş için yapsın. dıbına koduğum malı. adam o kadar emekharcayacak tabiiki beğenilmek, göstermek isteyecek.
        ···
      5. 5.
        0
        gibecem ama bi fikir belirtiyoruz illa ki biri muhalif oluyo. şu ana kadar herkese saygılı davranmaya çalıştım ama senin cidden dıbına korum. bir de gelmiş "adam aylarını hatta yıllarını vermiş gösteriş için yapıcak tabi" diyor. o adam sadece gösteriş için yapıyorsa açık net söylüyorum, o adam maldır. hem sağlık hem de gösteriş için yapılır bu spor. iyice kavra diye bir kez daha söylüyorum. hem sağlık hem de gösteriş için yapılır bu spor. ben de hem sağlığım, hem görünüşüm için yapıyorum. benim sözüm kış aylarında da olsak, hava -10da olsa da atlet veya dar tişört giyenlere. yazın giyilir, normaldir. ben de giyerim. ankarada yaşıyorum amk bi zahmet. kışın normal bir şekilde -belki normalden daha fazla bol ve sıkı- giyinirim. spora başlamam ise şöyle oldu. ben 7 aylık doğdum ve dolayısıyla zayıftım. hem sağlığım etkileniyordu hem de özgüvenim. ben de bu yüzden hem görünüş hem sağlık için yapmaya başladım. emin ol uzun zamandır da yapıyorum. "2 ayda sixpack nasıl çıkar?"cılardan değilim. bu sporda yeri geldiğinde gösteriş de yaparsın. ama sağlık öncelikli yapılır.
        ···
      6. diğerleri 3
    2. 2.
      +2 -2
      Kes gibtigimin rodmithi sozunde cok fazla genelleme var sag elinle devam et sen millet kizlari goturuyo diye de kafani kemir
      ···
    3. 3.
      +1
      Kardesim seni sadece bu sporu yapan bilen anlar yazma niye yazip laf dalasina giriyosun şu cahillerle
      ···
    4. 4.
      0
      Mal mal konuşma kardeşim o kadar protein ağırlıklı beslenince vücudunun dengesi bozulmayacak mı şimdi gelip bca karbonhidrat zart zurt diyecen onlarda aynı takun pembesi. Madem sağlıklı olmak istiyorsun tamam göbek eriyince insana dönünce de sağlıklı oluyorsun bu adam burda sizin o salonlara bağımlı olduğunuzdan bahsediyor. Lan dalyarak salona gitmeden göbek erimiyor mu kardiyo yapılmıyor mu, yabancı ülkeleri örnek gösteriyor bide. Lan o adamlar sadece işini yapıyor bizim mal sporcular ünlü olma para kazanma derdinde. Hadi vesselam kolay gelsin
      ···
      1. 1.
        0
        kardeşim öyle insanlar gördüm ki. iki ay geldi spora, tanıştık ettik falan. iki ayda göbeği eritti daha da gelmedi. umarım sağlıklı yaşar diye düşünmüştüm. salonu bıraktıktan yanlış hatırlamıyosam 10 gün sonra tekrar denk geldik. burger kingte kocaman bi hamburger gömüyodu. bu işte göbeği eritip gitmek olmaz. devamlılık esastır. gelelim "şimdi gelip bca karbonhidrat zart zurt diyecen onlarda aynı takun pembesi" cümlene. kardeşim bcaa, kreatin vs. ilaçlar kullanmadan da güzel görünecek bir vücudun olur. ha bunları kullansan gelişimin daha hızlı olur; orası ayrı bi konu. herkes kullanacak diye bir şey yok. hiç bir ilaç doğal besinin yerini tutmaz. "bu adam burda sizin o salonlara bağımlı olduğunuzdan bahsediyor." biz salonlara değil vücutlarımıza, sağlığımıza bağlıyız. bu spor öyle bir şey ki, gerçekten bağlanıp seversen 10 yıl içmiş olsan bile o sigarayı bırakma ihtiyacı hissedersin. yabancı ülkeleri örnek gösterme nedenim şuydu. sadece vücut geliştirme için geçerli değil söylediklerim. ülkeden kaç tane düzgün ve başarılı, madalya almış sporcu çıktı rio'da ? benim o cümleyi kurma amacım oydu. görüşlerin için teşekkür ederim .sana da kolay gelsin.
        ···
      2. 2.
        +1
        Eyvallah senin düşüncene de saygı duyuyorum illa senin yaşadığın gibi olaylar vardır beni salondan soğutanlar şunlar oldu. Adamlar aman yağsız olsun yemek aman tavuk şu kadar yiyecem şundan bu kadar insan başka birşey konuşamaz mi yahu? Sonra marketten biyerden birşey alır deli gibi besin öğelerini incelerler yarım saat. Yav al sanki 1 gram yağ olsa ne olacak yakacaksın her türlü genç adamsın. Sonra bi kasım kasım yürümeleri var. Sonra aynadan kendini süzme hareketleri sürekli. Sonra başkalarıyla yarış halinde olmaları var ondan daha iyi çalışacam daha çok yiyecem falan filan. Bunlar dışardan bakılınca çok igrendirici şeyler kardeş kusura bakmayın yapan göremez ne var bunda der. Güzel vücut diyince yunanlıların heykellerinde bu konu işlenmiştir. Yaptıkları erkek heykelleri şişmiş salon kasları değil doğal ve gerçekten göze güzel gelen bir biçimdedir. Bu kadar sanatda köklü olan milletin yanlış yapması zor bence. O şekile gelen bi insana ne giyse yakışır herkese de güzel görünür. Öyle birşey olduktan sonra salonada gerek kalmaz bence. Eyvallah.
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      0
      Mal mal konuşma kardeşim o kadar protein ağırlıklı beslenince vücudunun dengesi bozulmayacak mı şimdi gelip bca karbonhidrat zart zurt diyecen onlarda aynı takun pembesi. Madem sağlıklı olmak istiyorsun tamam göbek eriyince insana dönünce de sağlıklı oluyorsun bu adam burda sizin o salonlara bağımlı olduğunuzdan bahsediyor. Lan dalyarak salona gitmeden göbek erimiyor mu kardiyo yapılmıyor mu, yabancı ülkeleri örnek gösteriyor bide. Lan o adamlar sadece işini yapıyor bizim mal sporcular ünlü olma para kazanma derdinde. Hadi vesselam kolay gelsin
      ···
    6. 6.
      +1
      Hele yarrama bak hele yanlış yazamazmı adam. Her yaptığın işe 2 gün gidip yarıda bırakan bir gib yapamayan iradesiz zavallı malın tekisin burdan başarılı insanlara sallıyon o yüzden senin ananı şak şuk gibeyim huur çocuğu.
      ···
      1. 1.
        0
        boşver kardeşim, küfre gerek yoktu. bu arada "Hele yarrama bak hele"de teletabi capsi aklıma geldi, güldürdün alkhf
        ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster