/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +16 -1
    Sabah annemin sesiyle uyandım:
    “Kalk oğlum kahvaltı hazır”
    Dinlenmiştim, kendimi oldukça enerjik hissediyordum. Yatağı toplayıp annemin peşinden oturma odasına indim. Yer sofrası kurulmuştu. Köy peyniri, zeytin, haşlanmış yumurta, pekmez, reçel, ev yapımı ekmek…
    Bir insan evladı daha ne isteyebilirdi ki? Sofraya oturdum ve yemeye başladım.

    Karnımı iyice doyurup sofradan kalktığımda saat 11’e geliyordu. Dedem kıraathaneye gidecekti, ben de peşine takıldım. Kıraathaneye vardığımızda dedemin arkadaşlarının olduğu bir masaya oturduk ve çaylarımızı içmeye başladık. Dedem ve arkadaşlarının havadan sudan konularla başlayan sohbeti git gide derinleşiyordu. Ben de kulak misafiri oldum.

    (Dedem: D / Dedemin arkadaşı: DA / Dedemin diğer arkadaşı: DD)

    DA: Bu caminin imamı esaslı adam. Geçenlerde köye bi adam geldi. Kafayı yemek üzereymiş, doktorlar şizforen mi ne öyle bir hastalık diyolarımış. Verdikleri ilaçlar falan heç yaramamış e öyle olunca adam da bizim imama gelmiş. imam efendi buna bir muska yazmış, o günden beri hiç sıkıntısı yokmuş.
    D: inanmayın şöyle cincilere. Nas’ı, Felak’ı dilinizden düşürmeyin, abdestli gezin hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle.
    DD: Aynen hacım, inanmayın bu hoca bozmalarına. Kim bilir ne kadar parasını almıştır adamcağızın. Muska diye de bir şeyler karalamıştır.
    DA: Valla bilemiycem amma adamın sıkıntısı geçmiş diyolar.
    Tam dedem bi şey diyecekken ezan sesi duyuldu ve “Haydi kalkın cumaya gidelim” dedi.

    Cuma namazının ardından dedem kıraathaneye ben de eve gittim.
    Eve geldiğimde babam yoktu. Sabah bir arkadaşını ziyarete gideceğini söylemişti. Annem ve anneannem de güne gitmişlerdi. Yani akşama kadar evde tek başıma olacaktım.
    Dedemin cumadan sonra bana verdiği yedek anahtarla önce bahçe kapısını ardından da evin kapısını açtım ve oturma odasına geçip televizyon izlemeye başladım. Bir süre sonra karnımın acıktığını farkettim ve mutfağa geçtim. Krep yapmak istiyordum ancak mutfakta un bulamamıştım. Kilerde olabileceğini düşündüm ve kilere gitmek için mutfak ve oturma odasından geçip merdivenleri çıktım. Kilerin kapısının önündeydim. içimde tuhaf bir ürpertiyle kapıyı açtım…
    ···
   tümünü göster