/i/İnanç

İnanç
  1. 201.
    +7
    GÖK-TÜRKLER’iN KURT’TAN TÜREYiŞLERi

    Gök - Türkler’in kurttan türeyiş efsaneleri; Türk Mitolojisi’nin önemli bölümünü oluşturur. Türk Mitolojisi’nde genel olarak: “Bir millet düşmanları tarafından yok edilir ve geriye yalnızca bir çocuk kalırdı.” Türk özelliği taşıyan pek çok efsanede aşağı yukarı bu motifi bulmak mümkündür.
    Çin tarihlerinden karşılaştırma yolu ile özetlenerek çıkartılan meşhur Gök - Türk efsanesi’nde de bu temayı görecegiz.

    Sonraki partlarda bu konuya deginecegiz panpalarim ve bilmenizi istedigim bir sey var ben bu konuya özel bir vakit ayirmak istiyorum yani şöyle yapacagiz :

    Ben partlari atacagim yani Efsaneyi ve bunu inci sozluk ailesiyle beraber yorumlamaya çalışacagiz. Tabii bunu yaparken karsimiza belirli semboller cikacak.Bu sembolleri icimizde uyandirdigi seye göre yorumlayacaz. Bulmaca gibi dusunun panpalarim. Uzun saatlerdir part atamadim bu yuzden bu partlari seri bir sekilde atmamin nedeni sizden bir özür niteligindeydi ama bilmenizi isterim ki buraya kadar olan yeri iyice sindirmenizi istedim. Sonraki partlara kadar takipte ve saglicakla kalin saat 7 15 gibi iki u part atacagim beraber yorumlamaya calisacagiz bulmacayi cozmeye calisacagiz.

    SIZI SEVIYORUM EY KURTUN ÇOCUKLARI!
    ···
   tümünü göster