/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 451.
    +30 -3
    Gelelim bir sonraki kartımıza ve konumuza


    Video Games



    Kategori:Gerçekleşmiş




    Şimdiki konumuzda gençleri,çockları,yetişkinleri ve bütün kesimleri etkisi altına alan video ve bilgisayar oyunları.
    Amaç yine her zamanki gibi hipnotize olmuş beyinler ve bireyler.Bilim kurgu fanatikleri kartındaki amaçla birebir aynıdır hatta daha etkilidir çünkü başarılı bir şekilde tüm dünyada aktif olarak oynanmaktadır bu oyunlar.
    Ülkemizden örnek vermek gerekirse Türk youtuber kanallarına bakalım.Nerde bir saçmasapan oyun kanalı var bizim gençler ve küçük kardeşlerimiz orda.Bilgi veren eğitici kanallara bakın yyerlerde sürünürler.
    Gördüğünüz gibi küçücük bir örnekle aslında ne kadar başarılı olduklarını anlayabiliyoruz.
    Gelelim işin bilimsel kısmına


    Bilgisayar oyunlarının beyine zararları






    BiLGiSAYAR OYUNLARI BEYNiN DENGESiNi BOZUYOR
    Kişileri etkisi altına alan oyunlar, algılama bozukluğundan öğrenme güçlüğüne, denge sorunlarından sosyal bozukluğa kadar birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor

    BEYiN OYUNDAKi HIZA PROGRAMLANIR
    Bilgisayar oyunlarında hızla akan oyun kareleri, kişiyi hızlı düşünme ve hızlı hareket etmeye sevk eder ve oyunun saatlerce oynandığı düşünülürse, beyin bir süre sonra oyundaki hıza programlanır. Beynin yapısı itibariyle aynı anda birçok şeyi değerlendirdiğini belirten Dr. Mehmet Yavuz, oyun temposuna alışan beynin herhangi bir konuyu derinliğine analiz edemediğini, bir diğer deyişle bir konu ya da nesneye yoğunlaşamayıp konu üzerinde yüzeysel geçişler yaptığını vurguladı.

    DiKKAT DAĞINIKLIĞI
    Bu durumun özellikle bilgisayar oyunu bağımlısı öğrencileri olumsuz etkilediğini belirten Dr. Yavuz, beyni oyun temposuna alışan öğrencilerin derslerine yoğunlaşamadığını ve başarısız olduklarını belirtti. Yavuz, oyun bağımlılığı nedeniyle oluşan dikkat incinlığı ve oyundaki hızdan kaynaklanan hiperaktiviteyle birlikte öğrencinin her şeyden sıkılır hale gelebileceğini dile getirdi.

    SUÇA TEŞViK EDEBiLiR
    Şiddet içeren bilgisayar oyunlarında önüne gelen herkesi öldürmek için çaba harcayan kişi, arka planda anti-sosyal pgibopatik kişilik bozukluğu varsa, gerçek hayatta da öldürme içgüdüsü ile hareket edebilir. Geçtiğimiz haftalarda Norveç’te 92 kişiyi öldüren katilin bilgisayar oyunu bağımlısı olduğunu hatırlatan Dr. Yavuz, beyindeki denge bozukluğunun kitlesel katliamlara yol açabildiğini vurguladı. Bilgisayar oyunu üreten firmaların bu konuda hassas davranması gerektiğinin altını çizen Yavuz, oyunların saatte bir ara vermeyi sağlayacak şekilde üretilmesini tavsiye etti.

    Bunlar sadece başlıcaları.Peki yararlı yönleri yokmu tabiki var.
    El-göz koordinasyonu,Nesnelerin yerini tahmin etme,Görsel uzaysal yetenek,dikkat
    gibi başlıca konularda yararlı etkileride vardır ama rica ediyorum dozunda oynayın abartmayın panpalarım.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Devam bib
      ···
    2. 2.
      0
      hızlı yaz amk
      ···
    3. 3.
      0
      Ps me laf ettirmem çugu
      ···
    4. 4.
      +1
      KEŞKE HEP BÖLE YARALI ENTRYLER OLSA DEVAMM
      ···
    5. 5.
      +1
      Hızlı yaz pnp
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster