/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +53 -5
    kadınların camıye gıtmemesı
    ···
    1. 1.
      +5 -4
      inanmıyosan saygı duy oç!
      ···
      1. 1.
        +2
        sadece dünyadan hata evrimden yola çık bi kardeşim tek hücreli mitoz bölünen bir varlıktan milyonlarca tür hayvan türmesi ve ne hassaki bunların gibişerek üremesi her türün erkek ve dişi olarak evrimleşmesi kendiliğinden olacak bişey olamaz kullanılan organ gelişir zürafalar yaprağa yetişmek için boyunlarını çok kullanınca boyunları uzadı gibi bi saçmalık olabilirmi ben kaç senedir asılıyorum 4´ 5 senedir 16 cm amk uzamıyo artık
        ···
      2. 2.
        +1
        Zamaninda panpanin biri buna cvp vermisti
        Su herseyi islatir suyu ne islatir
        ···
    2. 2.
      +4
      senın ınanmayanlara duydugun saygı kadarmı
      ···
    3. 3.
      +2 -2
      ANAN KADAR
      ···
    4. 4.
      +1
      Eğer evren big bang ile oluştuysa bi bange sebep olan neydi ya da ondan önce ne vardı? Madem hepimiz ilk tek hücreli ilkel bir canlıdan evrimleşerek bu güne geldiysek o ilk canlı nasıl oluştu?
      ···
      1. 1.
        +1
        Ne kadar muhteşem sorular! Neden daha önce kimsenin aklına gelmedi acaba?
        ···
      2. 2.
        +1
        işte cevap bekliyorum ben de tüm yaşamın başlangıcına dair cevap veremiyor san bilgim yok de
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      0
      milyarlarca gezegenler içinde yaşayan tek canlı varlıklar dünyada değildir eminim..bu sonsuz evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum..
      ···
    6. 6.
      0
      http://www.incisozluk.com...ğunu-sanan-velede-cevap/
      ···
    7. 7.
      +3
      Yine islamda mantık hatası arayıp kendini einstein sanan liseliler türedi.
      Helal et
      ···
    8. 8.
      0
      bu konu hakkında çok derin düşüncelere dalmıştım zamanında kendi inanış yönetimimden bahsetmek istiyorum.
      1)hawking 13 boyut olduğunu söylüyor
      2)herhangi bir boyuttan öbürüne geçiş yapabilmek için o boyutun sabit değerinin 1 den farklı olması gerekiyor
      3)şu an sadece görme duyumuz olsa algılayabileceğimiz 2 boyut var ki 3. boyut algısını yaratan diğer duyu organlarımızın gözle kordineli çalışması(ki mevzubahis temel 5 duyuyu aşıyor:yön, mön zart zurt)
      4)sonsuzluk kavramı şu anki matematik sistemi ile açıklanması imkansız yani en basitinden sonsuz - sonsuz u 0 da bulabilirim sonsuzda yada daha tatmin edici birşeyler istiyorsan klein şişesini araştır(ki buda epsilon kavrdıbının açıklanmasınıda doğuruyor)
      5)e ozaman sonraki boyutun varlığından haberimiz olması için 1 değerini epsilon kadar geçebilmemiz bilimsel açıklamasını yapabilmemiz içinde epsilonu açıklayabilmemiz gerekir
      6)şu anki duyu organlarımızın sonraki boyutları algılaması imkansıza yakın olduğuna göre
      7)hawking 13 boyut diyor ama düşcede kalmakla beraber boyutlarda sonsuza uzar deniyor
      yukarıdaki sıraladıklarımdan kendi çıkarımım sonsuzluk kavrdıbını çözemediğimiz sürece Allah'ın varlığını anlayamayız bu beni agnostikliğe zütürebilirdi şayet dinde körü körüne biat etmenin doğasının bu olduğunu anladım. yani anlayamayacağım şeyler konusunda zaten kuran da anlaşılabilir düzeyde anlatılmış. bunun açıklaması bundan başka birşey olamaz.

      ha gel gelelim hawking papa konuşmasına (turtles all the way down paradoxu) bizzat hawkingin anısı sonucu gün yüzüne çıkmış bir paradox araştırmanı ve felsefi yönden düşünmeni isterim. kendi düşünceme göre Allah ıda Allah yarattı kanısına vardımki paradoxtaki gibi dibine kadar Allah yarattı dersem Allah ın varlığını anlamak için tekrardan sonsuzluk kavrdıbını anlamam gerekir. Ayrıca Allah hepimizin içinde (bkz: Hallac-ı Mansur kitabında Hüseyin bin Mansur enel hak yani ben Allah ım demesi üzerine(ki ben hakkım haktan başka hiç birşey yok demek istemiş) idam edilmiştir halbuki kuran a göre Allah hepimizi yaratırken ruhumuza kendinden parça üflemiş ve yaratmıştır enel hak derken bende allah tan parça var demek istemiş ama anlaşılmamıştır)ki önceki paradox ile birleştirecek olursak aslında hepimiz tüm evren Allah ın ta kendisiyiz ondan başka birşey yok tıpkı vücudumuzdaki hücreler hatta atom altı parçacıklar gibi.
      ÖZET:Bence Allah Var ve Hazreti muhafazid onun kulu ve elçisi
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        0
        Kardeş ne saçmalıyon
        ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster