/i/İnanç

İnanç
  1. 326.
    0
    nedensellik bu evrenin bir kuralı. bu evrenin sebebi değil sonucu. yani bu evreni var etmek için değil, devam ettirmek için nedenselliğe gerek var. kaldı ki bu evrende de nedenselliğe ayrıkı olan bir şey var, ona da kuantum fiziği diyoruz.

    yani evrenin var olması için tanrıya ihtiyaç yok, zaten kozmolojik argüman sanki yeni keşfedilmiş gibi, neden aynı şeyleri anlatıp, cevap verip duruyorsunuz anlamak mümkün değil.
    ···
    1. 1.
      0
      Hiclikten hiclik gelir. Kuantum fizigi de bu durumla celismez ama bu daha derin ve konumuzla cok alakasi yok. Bahsettigim nedensellik yaratilis babinda. Hiclikten var olan herseyin yani her sonucun bir nedeni olmasi gerektigi. Evren icin tanriya ihtiyac yok diyorsun ama hiclikten gelmesinin imkansiz oldugunu da biliyorsundur. Krauss ve hawkingin teorileri bunu aciklamiyor. Bunu aciklayan en onemli teori coklu evrenki bununda bir dayanagi yok. Kozmolojik arguman yeni birsey olmamasina ragmen guclu bir arguman ve mal mal konusman gucunu azaltmiyor. Enis doko hocanin kozmolojik argumanla ilgili bir videosu var iddialara cevap verdigi bakmani oneririm
      ···
   tümünü göster