/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +9 -1
    hsyk - senin benim davama bakan hakim ve savcıları atayan kurum.

    bu kurum yeni anasayada 13 kişiden oluşacak 7 kişiyi başkan kalan 6 kişi meclis seçecek meclis seçecek ama nasıl seçecek (buradan sonrasını araştırmanı tavsiye ediyorum yanlışım olabilir) örneğin 2 aday var bu adaylardan biri seçilebilmesi için ilk turda 400 vekilin oyunu alması lazım alamazsa diğer turda bu rakam 330a düşüyor yine yeterli çoğunluk sağlanamazsa bu sefer en çok oyu alan hakim veya savcı hsyk ya atanıyor.

    meclis çoğunluğu şuan ak partiden 316 vekili var olası bir seçimde belki 330 olur belki 400 olur sayısı yani 13 kişilik hsyknın tamamı başkan ve (buraya dikkat) onun genel başkanı olduğu parti atayacak.

    aynı şey anayasa mahkemesi içinde geçerli olası bir suçta başkannın yargılanacağı mahkemenin üyelerinin yarısını başkan yarısını meclis atayacak bir nevi başkan olası bir suçlamada kendisini yargılayacak hakimleri atayacak.

    yeni anayasayla birlikte yargıda başkannın eline geçiyor.ben bu yüzden hayır diyorum yargının bağımsız olması senin içinde benim içinde hayati derecede önemli.
    ···
    1. 1.
      0
      son cümlene %100 katılıyorum panpacım.
      Peki şuanki hsyk daki 13 kişiyi kim atadı ?
      Yani şuanki sistemden farkı ne olacak o zaman.
      ···
      1. 1.
        0
        bildiğim kadarıyla bir kısmı hakim ve savcıların kendi aralarında yaptıkları seçimle bir kısmıda başkanın ve meclisin seçimiyle

        hsyk seçimlerini araştır fetöcü hakim ve savcıların karşısına akpsi chpsi mhpsi ittifak olup çıkmışlardı seçimlere ve fetöcüler seçilememişti.
        ···
      2. 2.
        0
        Anladım panpacım çok sağol birazdan kendim okuyacağım bunları dikkate alarak yorumlayacağım
        ···
   tümünü göster