/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    -5
    yorumlardan da görüyoruz ki birçok kişi Başkanlık sisteminin aksine içindeki bazı kurallara karşı çıkıyorlar.o kurallarn da gerekliliğini sadece Erdoğanın keyfiyetten getirdiğine inanıyorlar.ki bizim başkanlık sistemimizi Rusyayla ve ya Amerikayla kıyasladığımızda aslında pek de bir değişimin olmadığını hatta o ülkelerin daha da dikta altında altığını görüyoruz
    ···
    1. 1.
      +2
      bir sonraki başkan amerikan veya rus ajanı olursa ne diyeceksin peki? Başkanı yüce yargıya göndermek 4te 6 istiyor, yargılayacak olanlar da başkanın atadıkları. Hiçbir fren sistemi olmayan bu sistem başkanlık sistemi falan değil direk tek adam sistemi. Mesela Fetö başkanlık gelmesini ister, alttan alttan binlerce siyasetçi yetiştirecek, vebalini verebilecek misin?
      ···
      1. 1.
        0
        Hdp istemiyor,Pkk istemiyor, Fetö istemiyor (internet üzerinden konuştuklarımdan biliyorum) Işid bile istemiyor oğlum bu sistemi. ayrıca tek adam sistemi diye birşey yok kardeş. Amerikada öyle birşey mi var sanıyosun?
        ···
      2. 2.
        0
        ben amerikayı demiyorum Amerika'da yasama yürütme yargı 3 ayrı güç. Türk halkına sunulan yeni anayasada başkan yargıyı atıyor, onu yargılamak da %80 meclis oyu istiyor. Sana diyorum ki bu yasa geçtiğinde Abd, Rusya,kripto Fetö, Rusya yandaşları vs gibi araçlarla binlerce siyasetçi yetiştirecek. işin cilveli kısmı bunlar başkanlığı aldığında kendi adamları da milletvekili olacak, atadıkları yargı üyeleri kendi adamları olacak. Sana bunu demeye çalışıyorum.
        ···
    2. 2.
      0
      Başkasıyla niye kiyasliyon bize ne onlardan
      ···
    3. 3.
      0
      Başkasıyla niye kiyasliyon bize ne onlardan
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster