/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 726.
    +4 -1
    Güldüm..bu kız hakikatken iyi bir kızdı be..valla.. aynı anda hem saf, hem de bilmiş olabiliyordu..ben de dostça uzandım koluna,

    “ah be canım…arkadaşım onlar benim.. arkadaş yani, anlaşıyoruz işte, bir şeyler paylaşıyoruz..o kadar.. senle bir olabilir mi kimse? Ha?

    Senin yerin apayrı.. onlar, ve diğer kim varsa, arkadaşım, sen, dostumsun benim.. kankamsın..gerçi kanka ayağı züt ayağı derler ama :p”

    Gülmeye başladı, “manyak ya (:” ama hala üzerinde az önceki sitem anının duygusallığı vardı, gözleri biraz dolu dolu mu olmuştu?

    Yoksa bana mı öyle geliyordu..

    “öyle yani.. beni onlardan kıskanmana gerek yok.. ayrıca beni kızla filan da kandıramazlar yani..ama işime geldiği kısmı doğru :p..gözlerin mi doldu senin :p”

    “üff..sus be..gerizekalı (:” gülümsedi, ama bu sefer harbiden duygusala bağlamıştı.. dudağı filan titredi, gözlerinin dolduğu artık su zütürmezdi…lan.. şaka maka kız ağlayacak resmen salakça bir durum yüzünden..”ağlıyon mu? Bebe” tarzı espriler yapsam, fayda etmez,

    “hişşş canım, bak bakayım bana, ne oldu?” desem, hepten koyuverecek..

    Lan bak gene en sevmediğim, en pis durumlardan biri işte.. ağlamak üzere olan bir kız, ve benim bunu engellemek adına ağzımdan çıkacak olan her türlü söz, sadece durumu hızlandırmaya yaracak.. hadi onu geçtim, bir de durum çok salak bir durum…aq burada bu kadar duygulanıp ağlayacak ne var? Ama herhalde başka bir mevzu var beyler..bu da bahanesi mi oldu ne?..
    http://fizy.org/#s/2b7n79

    “nilaycım?” dedim temkinli bir ses tonuyla..

    Bir şey demeden baktı, yutkundu..kendini zor tutuyor belli..aniden bastıran sağanak yağış gibi, bir anda gülüp eğlenirken, şimdi resmen Sinan çetin in programlarına bağladık durumu aq..bir de fonda gül pembe çalsa tam olacak..

    “nilay?..bir şey mi oldu canım?”

    Evet, bile bile hatayı yapmıştım..zaten akacak kan damarda durmaz derler, nilayın da ağlayası varmış, o saatten sonra engellemek imkansız..

    Biraz daha direndi suskun şekilde..sonra yüzü titreşti..mücadele edişini görebiliyorum ve bu benim de içimi acıtıyor..patladı patlayacak kız..sandalyemi yanına yaklaştırdım..kolumu sırtına doladım..diğer elimle çenesinden yakalayıp gözlerimizi sabitletledim,

    “kız?..ne oldu bakayım söyle çabuk”

    Beklenen oldu nihayetinde..yüzünü göğsüme gömüp hıçkırmaya başladı..hay aq ya…lan bu sahnelerde teselli eden olmak kadar zor bir şey olamaz..elimle başını okşadım, sırtındaki elimi sıkıp güç vermeye çalıştı,

    “nilay..nilay..bak bakayım bi ya..ne oldu kızım böyle, sizinkilerle ilgili bir durum filan mı var? Hişş..bak bi..yapma böyle bak acayip üzülüyorum bende..hey..”

    Sesim titremeye başlamıştı..ter bastı aq..bin bir türlü şey geçiyor aklımdan…bir yandan acaba ne oldu diyorum..hastalık durumu filan mı var, ailesinden birinin bir sorunu mu var…kendisinin bir sorunu mu var..sonra, bir de kızın sevgilisi var abi yani, hem de o kişi, benim en yakın arkadaşım..tamam biz de nilayla kankayız filan da, eğer omzunda ağlaması gereken biri varsa, o da tolgadır yani..böyle olunca şimdi ben de kendimi kötü hissetmeye başladım, utandım yani biraz sözün kısası..

    Biraz daha kaldık öyle, bu nasıl hıçkırıyor..burnunu çekiyor..lan..o kadar eğlenceli, pozitif, erkek gibi dirençli kız, bir anda kedi gibi oldu resmen..belli ki bir şeylerin birikimi boşalıyor..her zaman güçlü ve neşeli görünmenin, acıları ve olumsuzlukları içine atmanın bedeli ödeniyor…ve böylesi kritik bir an da onun yanında olmak da bana nasip oluyor aq..hadi baş başa olsak gene sorun değil ama, kantinin ortasındayız..yakındaki masalardan kaçamak bakışlar atılmaya başlandı bile…

    Nihayet kaldırdı kafasını, zorlukla, kegib kegib konuştu,

    “her şey ters gidiyor bu aralar..etrafımdakiler benden uzaklaşıyor..”

    “neden ya..nasıl?..şey, tolgayla filan mı bir şey oldu yoksa? Ha?”

    Hıçkırıklarını bastırmaya çalışarak konuştu tekrar..

    “annemle babam ayrılıyor abi galiba…” dedi, yüzü yeniden ekşidi..yaşlar sel gibi boşanıyordu…”tolgayla da kavga ettik dün..çok ağır bir şey değildi ama, anlayış konusunda sıkıntısı var biraz..benim durumumu algılayamıyor şu an…sonra sen de yoksun..gittin saplandın başka tiplere..kızlar desen, hepsi kendi dünyasında..çok yalnızlaştım bir anda tsigalko, korkuyorum…”

    şoke olmuştum..vay aq…harbiden de ben başka dünyalarda dolanıp, kendi işime gücüme bakarken, nilayı ihmal etmiştim ve bu konuda sığındığım bahane de çok salakçaydı doğrusu (şu, “senin artık sevgilin var, yanlış anlaşılırız” bahanesi), o arada da olanlar olmuş işte..

    “ya..nasıl yani..kötü müydü ki evde durumlar :/”

    “yoo aslında öyle kavgaları filan yoktu ama..bilmiyorum ki tsigalko..belki de bana yansıtmadılar, yanımda iyi karı koca rolü yaptılar..bilemem ki..zaten ayda yılda bir gidiyorum okul zamanı..herhalde beni bozmak istemediler..”

    Valla çok zor bir durumdu..şimdi böyle bir durumda da ne denir, nasıl teselli edilir bilmem ki?..muhtemelen tolga da bilmiyor tabi, durum öyle olunca da nilayla kavgaları kaçınılmaz olmuştur tabi..

    “sen nasıl, ne zaman öğrendin peki?” diye sorum..elimden gelenin en iyisi bu olmuştu o an için..

    “ben geçen sefer gittiğimde, hemen vize sonrası işte, sürpriz yaptım bunlara, yani geleceğimi söylememiştim..işte..gittim, gece 9 gibi filan vardım, babam yoktu evde…onun da hiç adeti değildir yani öyle gece çıkmak filan, hele ki tek başına…öyle annemi tek görünce sordum bir şey mi oldu filan diye..o da geçiştirdi, yok mok dedi, arkadaşına gitti bilmem ne bir şeyler salladı bana..ama ben tanırım yani babamı..annemi de..ben öyle aniden baskın yapınca o da şaşırdı biliyorum..hazırlıksız yakalandı..”
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster