/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    Şampiyonlar Ligi, UEFA Ve italya Kupasıyla birlikte toplamda 765 maçta 306 golü ve 182 asisti vardır. Kulüp kariyerinde 1 kez Serie A Şampiyonu, 2 kez italya Kupası ve 2 kezde italya Süper Kupasını kazanmıştır.Bir kez de dünya kupasını kazanmıştır

    Ancak Totti'yi bu kadar eşsiz kılan sadece bu muhteşem başarılar değil tabiki. Kulübüne sadıklığı ve saha dışı yönü onu şehri kuran Remus ve Romulus kardeşlerden sonra Totti, şüphesiz Roma şehri için en önemli karakter yapıyor. Hatta belki de Roma'da papadan bile çok seviliyor diyebiliriz.O 24 yıllık kariyeri boyunca hep Roma'da kaldı. Barcelona,Real Madrid gibi devlerin sürüyle para ile yaptıklarını teklifleri reddetti.Bu onun bu kadar sevilmesini,bu kadar büyük bir insan olmasının en büyük nedenlerinden biri.
    Ayrıca o taraftarlarla da iç içeydi ve çok yardımseverdi. Totti evlendiğinde düğününü canlı yayınladı ve yayın haklarından gelen bütün parayı Roma Omurilik Felçlileri Derneği'ne bağışladı. Ayrıca düğününe dadısını,ilk öğretmenini,ilk teknik direktörünü, mahalle bakkalını ve tam 12 bin Roma taraftarını davet etti.
    Bahsettiğimiz gibi Roma Olimpiyat Stadı'nda locası olamasına rağmen maçları kale arkasında taraftarlarla bereber izliyor. Locasında ise her hafta kimsesizler yurdundan farklı misafirler ağırlıyor. Taraftarla arasında inanılmaz bir bağ var. Hatta bu sezon Roma tribünlerinin biraz daha boş olmasından yakınıp taraftarı tribünlere çağıran bir yöneticiye taraftarların 'Eğer Totti 4 maç üst üste ilk 11 çıkarsa 5.maç o stadı 82.000 kişi ile doldururuz demesi Roma tribünlerinin de ona ne kadar değer verdiğinin bir göstergesidir. Totti ayrıca UNiCEF'in iyi niyet elçisi ve Giorgo Armani'nin özel modelidir.Her yıl mankenlik sözleşmesine imza atarken aldığı ücretin yarısını yoksullar vakfına bağışlıyor.

    Totti artık 40 yaşında. Yaşı ve şuanki teknik direktörü Luicano Spalletti ile yaşadığı anlaşmazlıklar dolayısıyla sezon sonu futbolu Roma'da bırakması bekleniyor.24 yılını verdiği Roma için ise kariyerinin sonuna yaklaşırken
    ···
    1. 1.
      0
      Son part geliyor
      ···
   tümünü göster