/i/Tespit

  1. 1.
    +10
    yarim daire yontemi (recommended):
    uygun ve mat bir renk kartondan orta boy bir yarim daire elde edilir. dairenin beyaz yuzeyine gerekli $eyler yazilir. onceden hazirlanmi$ raptiye ile siranin gozunun ust kismina yarim dairenin duz kenarinin en ortasindan raptiyelenir. hoca etrafta yokken daire cevrilir, okunacaklar okunur, hocanin yakininiza gelecegini hissettiginizde yarim daireyi ice itip,duz kismi one getirirsiniz. en buyuk avantaji da $udur; hoca egilip siranin altina baksa bile o kartonu orada gormez.

    aman da office ne güzel bir şey yöntemi.

    türü: bireysel ama paylaşıma açık 
    zorluk derecesi: basit 
    risk faktörü: düşük 
    kullanım alanı: tüm dersler 

    sınava girmeden bir süre önce office açılır, dersle ilgili bilgiler font size 2 ile yazılır, tercihan times new roman gibi okunabilitesi yüksek bir font seçilir. print edilir.
    sınav sabahı kırtasiyeden uzunca silgilerden alınır, hani şu pelikan a20 falan öyle bir şeyler var ya onlardan. print ettiğimiz kağıdı bant yardımıyla silginin etrafına yapıştırırız. kopyamız silginin kendi kabı gibi gözükür, yazılar da gayet okunabilir bir şekildedir. böylece ne öğretmen ne asistan kuşkulanır. sınav ortasında sınıfın öbür tarafındakiyle şöyle bir diyaloga girebilirsiniz.

    - silgisi olan var mı? (önceden belirlediğiniz bir işaret)
    - tut yakala hop.
    - eywalla.

    kimse de bir şey demez, arada kendini kanıtlamaya çalışan asistanlar çıkıp "silgi
    si olmayan sınava girmesin" tarzı geyiklere girebilirler, siz işinize bakın.

    afiyet olsun.

    telsiz yöntemi.

    türü: en az 2 kişi.
    zorluk derecesi: kol gibi.
    risk faktörü: yüksek.
    kullanım alanı: telsizin kapsama alanı.

    saçı uzun olan bir kişinin kulağına kulaklığı, bileğine yakın bir yere de mikrofonu yapıştırması durumunda, sınav sorularını mikrofonla diğer arkadaşına söyleyerek, cevapları da kulaklık vasıtasıyla alması yöntemidir. iki kişinin de sınavda olması tercih sebebidir. lisede arkadaşlarca alamanca sınavında denenmiş ve başarılı olmuştur. takdir etmişizdir biz de.
    ···
   tümünü göster