/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +7
    sezeyana gerek yokken sırf daha fazla para alabilmek için yaptığınız doğru mu?
    ···
    1. 1.
      +6
      Öncelikle eski başlıklarımda bu konuya karşı tepkimi dile getirmiştim. Ben normal doğum taraftarıyım. En önemli sebebi de sezeryan doğumun ardından kadın vücudunun halen doğum yaptığının farkında olmaması. Bu da halk arasında lohusalık diye tabir edilen dönemin daha sancılı geçmesine sebep olur. Normal doğum sağlıklıdır doğru olanıdır. Doktorluğu kasaplık sanan çok boş doktor var ortalıkta. Bıçak parası almak için kesiyorlar önüne geleni. Aldırış etmeyin öylelerine. Normal doğum çok aksi nedenler olmadığı sürece tercih edilmelidir
      ···
    2. 2.
      +2
      2 arkadaşımın da eşi doğumhanedeyken sıkıntı var diyip apar topar sezeryana almışlar. normal doğum yapıcam diye gidip gözlerini korkutup sezaryan olmayan tanıdığım yok. türkiyede sezeryan oranı %97 diye duymuştum, doğru mu bu. ayrıca o bıçak izi geçmiyor dimi?
      ···
      1. 1.
        +3
        Sezeryan oranı bir hayli yüksek o konuda haklısınız. Ama bunun tek sebebi insan bedenini üzerinden ticari amaç gütmektir. Ben şahsen yapmıyorum. Yukarıda Allah var. Bir kızım oldu 2 ay önce. Ben ona yedirdiğim ekmeğin helal olmasından yanayım. Bıçak izi için artık en üst kat estetik dikiş yapılıyor. Eskiye nazaran çok iz kalmıyor.
        ···
      2. 2.
        +6
        yapmıyorsan adamsın kamqi. dr luk diyince artık benim aklıma insan hayatı üzerinden nitelikli dolandırıcılık geliyor. ne kendisine ne mesleğine saygısı var bunların, paraya tapar hale gelmişler. egolar o kadar yüksek ki, dünyayı yönettiklerini zannediyorlar. daha insanlıktan nasibini almışa denk gelemedim.
        ···
      3. 3.
        +4
        Sana eşimin başından geçen bir olaydan örnek veriyim. Ben yaşadığım şehirde tanınan genç doktorlardan biriyim ancak eşimi çok tanıyan olmaz. Eşim özel bir hastaneye gidiyor kronik astım bronşit sebebiyle.(üniversite yıllarından beri uğraştığımız bir konu) Eşimi muayene ediyorlar. Diyorlar ki ameliyata almamız lazım seni. Güya akciğerinde kist varmış alınması gerekiyormuş. Eşim beni aradı. Röntgene bakmış bir şey görememiş. Haliyle panik olmuş. Gittim hastaneye aceleyle. Girdim içeri. Röntgene baktım. Hasta takibine baktım. Utanmıyor musunuz siz dedim. Yok efendim biz öyle demek istemedik ameliyat falan diye gevelediler. Aldım eşimi çıktım. Ha ne kaybederler eşini ameliyat edememişler başka kerz bulurlar diyeceksin. Ben bulduğum her fırsatta kötülerim o hastaneyi hiç çekinmeden. insan sağlığı oyuncak değil üstadım. Gazi Mustafa Kemal paşa, Beni Türk hekimlerine emanet edin derken bu soysuzlardan bahsetmedi elbet. Hepsinin bir gün tekerine taş değiyor hocam. Biz kendi yolumuza bakalım
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster