/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +1
    ALLAH GEÇERLiLiĞi KALMAYAN EMiRLER VERiRMi? BU KURANIN iNSANLAR TARAFINDAN DÜZENLENDiĞiNiN KANITI DEĞiLMiDiR?
     
    NiSA SURESi..3 AYET…Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.[1] Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

    islamın çok eşliliği destekleyen görüşüne dair kimi müslümanlar ; “O zamanlar savaş vardı ve kadınların korunması gerekiyordu. Kadın sayısı erkekten fazla olduğu için bir erkeğin birden fazla kadının sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyordu.” şeklinde açıklama yaparlar. Ancak Kuran’ın bu hükmü , günümüzde geçerliliğini yitirmiş olacak ki , dünya nüfusunda kadın erkek sayısı hemen hemen eşittir. Bunun sebebi , matematiksel olarak bir canlının doğduğu zaman kadın veya erkek olma şansının aynı , %50 olmasıdır. Sonuç olarak bu ayetin günümüzde geçerliliği kalmamıştır. Bu da bize Kuran’ın çağımıza hitap etmediğini , çağımız koşullarıyla uyuşmadığını gösterir

    Sadece peygambere ve eşlerine gelen ayetler vardır.bu ayetlerin günümüzde geçerliliği yoktur. hatta bunlar mantıken düşünüldüğünde kurana yazılması gereken şeyler değillerdir. Direk olarak peygambere ve eşlerine söylenmiştir zaten.

    Örnekler..

    AZHAB SURESi 37. Hani sen Allah'ın nimetlendirdiği, senin de lütufta bulunduğun kişiye "Eşini yanında tut, Allah'tan kork!" diyordun ama, Allah'ın açıklayacağı bir şeyi de içinde saklıyordun; insanlardan çekiniyordun. Oysaki kendisinden korkmana Allah daha layıktır. Zeyd o kadından ilişiğini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

    ...

    Devami yanitta.
    ···
    1. 1.
      0
      Azhab suresi38. Allah'ın kendisine farz kıldığı şeyde peygambere hiçbir vebal yoktur.

      Savaşlarla ilgili olanlar vardır. Uhud yada hendek savaşının taktiğini Allah vermiştir..o savaşlar zaten o devirde bitmiştir.o ayetlerde hükümsüzdür..

      Bunlara benzer bir sürü uygulanması mümkün olmayan yada geçerliliğini yitirmiş ayetler vardır.

      Radikal islamcılar uygulanması bügünün şartlarında ilkel olan ve toplumlar tarafından kabullenmeyecek olanlarıda uygulattırma zorlaması yolunu seçerler. Ama bir çokşeyi uygulamanın mümkün olmadığını kendileri de bilir.

      Kadınlara Miras konusundaki sureler uygar toplumlarda geçerliliğini yitirmiştir.

      Yukarıda verilen örneklerden anlaşılacağı gibi Kuran’ın çağımıza hitap etmediğini , çağımız koşullarıyla uyuşmadığını gösterir.
      ···
   tümünü göster