/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +1
    KURANA GÖRE ALLAH KADINLARA DÜŞMANDIR.

    NiSA -117. Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki  azgın bir şeytana tapmaktadırlar. (Allahın kadın hakkında azgın şeytan kadın demesi)

    Bir anlaşamama durumunda şahit olabilecek erkek varsa kadın bu konuda şahitlik yapamaz. Kadın şahitlik yapacak akıldan yoksundur.

    BAKARA SURESi.. AYET..282….şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir

    Kadınlara miras olarak bir şey kalırsa kendine düşen payın ancak yarısını alabilir.
     
    NiSA SURESi.. AYET 11..Allah, size, çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. iki den fazla kız iseler, bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer.

    Erkekler tarafın dan şiddet uygulanması dövülmesi

    NiSA SURESi.. AYET.34..Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta dırlar. iyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. onları dövün.

    Kadının kocasını, Eşini birden fazla kadınla paylaşmak onursuzluğuna zorlanması

    NiSA SURESi.. AYET.3..Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız,  size helâl olan  kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer  adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz  ile yetinin.

    Siz kızınıza böyle davranabilirmisiniz ki Allah yarattığı kadına böyle davransın.

    Siz kuran Allah kitabıdır diyebiliyormusunuz ?
    ···
   tümünü göster