1. 76.
    +1
    tamamen kafada biten bir olay.. yok azaltarak bitireyim, yok nikotinsiz sigaraya geçeyim önce vs falan hepsi hikaye. ani bir kararla söndür ve paketi çöpe at.

    önemli detaylar;

    -sırf sigaradan değil sigarayı hatırlatacak bütün şeylerden uzaklaşmak.. sigara içilen mekanda durmamak, kokusunu duyunca oradan gitmek, sigara içen arkadaşlara yanınızda içmemesi gerektiğini söylemek, sigara paketini bile görünce başını çevirmek, izlediğin filmde sigara içme sahnesi varsa oraları atlamak vs.. tamamen hayatında sigara denen bir şeyin varlığını bile unutmak gerekir.

    önemli olan ilk 2-3 ay daha sonra zaten hiç hatırlamıyosun bile sigarayı. ayrıca içmedikçe vücuttaki sağlığın artışını hissediyorsun. 10 senedir günde 1 paket içen ben, şimdi kokusunu bile duyunca midem kalkıyor. eskiden 10 dakika yürüyünce nefes nefese kalırdım şimdi 2 saat sahilde koşuyorum bana mısın demiyor. vücut kendini temizliyor ilk 6 aydan sonra. sigara içtiğim zamanların amk diyosun.

    ha zor bir iş tabi güçlü irade lazım. ancak kesinlikle en önemli nokta bıraktım dedikten sonra tekrar başlamamak ilk 3 ay içinde.. sonrasında zaten dediğim gibi aramıyosun bile.. sigarayı bırakmak istiyorsun ama azaltarak veya nikotinsiz sigarayla falan bırakırım vs diyorsan, bırakma.. henüz kafa olarak hazır değilsin demektir. bıraktım dedikten sonra dövseler bile bir daha içmeyeceğin bir kafa yapısına ulaş..

    bırakalı 2 seneyi geçti.. herkese tavsiye ederim. vücudunun değerini bilin lan hanzolar. şimdi anlamıyorsun ancak o içtiğin sigaralar bir zaman sonra seni erken yaşta mezara sokacak bunu bil ve bırak.

    para yönüne hiç girmiyorum zaten.. 10 sene günde 1 paket içtim, sigaraya verdiğim para ile araba çekerdim altıma.
    ···
   tümünü göster