/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +26 -9
    Kardeşim, kusura bakma ama entelektüel birikim sergileyeyim derken kendini küçük düşürmüşsün.

    "Namaz" sözcüğünün kökenleri hakkında yazdığın şeyler kısmen doğru. Ama Araplar namaza zaten namaz demez. Kuranda namaz sözcüğü geçiyor mu? Geçmiyor. Namaz, o ibadete biz Türklerin taktığı ad.

    Hilale gelince... Osmanlı imparatorluğu sırasında icat edilmiş bir simgedir. Yani Türklere ait bir semboldür. Islamla sonradan, Osmanlının Islam aleminin büyük bölümünü kendi bayrağı altında birleştirmesinden sonra özdeşleşmiştir.

    Allah da, tanrılar tanrısı anldıbına gelmiyor. Sadece "Tanrı" demek. Ve evet, Islam öncesinde de Araplar Allah'a inanıyordu. Zaten Kuran da putperestleri Allah'a inanmamakla itham etmez, sadece şirk koşmakla suçlar.

    Putperestlik çok yanlış anlaşılan bir inanç sistemidir. Bugün putperest diye anılan çoğu (tarihi veya çağdaş) millet, aslında kainatı yaratan bir büyük güce inanır. Zira aklın yolu birdir.

    Ama Mekkeli putperestler, birine öfkelendikleri zaman Roma'dan ithal edilmiş ve Hubal niyetine tapılan bir Zeus heykelinin önüne gider; o heykele: "Bir düşmanım var, onu öldüreyim mi?" diye sorarlardı. Sonra heykelin önündeki sepetten bir ok çekerlerdi (Kuranda da anılan "fal okları") ve okun üstündeki yazıyı okurlardı. Okta, EVET yazıyorsa hemen gider kızdıkları adamın kafasını keserlerdi. Ve: "Bunu yapmamı Hubal emretti," derlerdi.

    Yani Islam evvelinde Arap kabileleri hem Allah'a, hem de bir takım başka ilahlara tapıyorlardı. Hubal ve Allah aynı şey değildir
    ···
    1. 1.
      +5 -3
      kardeşim sen nerenle okuyosun öyle
      ···
    2. 2.
      +3 -4
      Şunları eklemeyi unutmuşum.

      Hintlilerin ya da Islam öncesinde yaşamış Iranlıların namaz dediği şey, bizim namaz dediğimiz ibadet değil.

      Tengri'nin etimolojisi hakkında üfürülen şeylerin hepsi yalan. Kimse Tengri sözcüğünün kökenini bilmez. Yüksek ihtimalle Çince kökenli bir sözcük, ama bizim Milliyetçi kanat bu teoriden pek hoşlanmıyor.
      ···
      1. 1.
        0
        yüksek ihtimalle çince kökenli? nerden biliyorsun amk yüksek ihtimalliymiş
        not: müslümanım
        ···
      2. 2.
        0
        Kaynağının doğruluğunu kesin olarak kanıtlayamadığın şeylere nasıl yalan diyebiliyorsun?
        ···
      3. 3.
        0
        Birader birisi sana "bu sözcük Sümerce kökenli" diyorsa orada siper al. Sümerlilerin Türk olduğuna veya dillerinin Türkçeyle akraba olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Tarihteki en eski medeniyeti "Türk" ilan etmek için bir takım yarı-okumuş yarı-cahil Milliyetçilerin kendilerine göre uydurduğu bir etimoloji var sadece.
        ···
      4. diğerleri 1
    3. 3.
      +3 -3
      sizin namaz dediğiniz şeyi kendiniz bile bilmiyorsunuz 483438315 tane mezhep türedi her biri farklı şekilde kılıyor sen hangi namazdan bahsediyorsun.

      bize iranlılardan geçtiğini zaten söylüyorum yazıda

      Kimsenin Tengri sözcüğünün kökenini bilemediği nereden çıkarıyorsun. yok bir de yüksek ihtimal çin kökenliymiş filan, o kadar basit şeyler değil bunlar kafalarından uydurmuyor heralde kimse hangi kelime türkçe hangisi çince ve ya moğolca büyük çoğunluğu biliniyor günümüzde
      ···
    4. 4.
      +3
      yanlış,483438315 tane mezhep türemedi bizim mezhepimize göre 4 tane hak mezhep var
      1 - Hanefî mezhebi,

      2 - Mâlikî mezhebi,

      3 - Şâfiî mezhebi,

      4 - Hanbelî mezhebi.
      ki müslümanların büyük büyük çoğunluğunu hanefi mezhebine bağlıdır. Yinede hak mezhepler arasındaki farklar sünnetler hakkındadır yani farzlar üzerinde değil madem kendin bilmiyon bari milletin aklıyla oynama.
      ···
    5. 5.
      +1 -2
      sizin mezhebinize göre 4 tane, zilyon tane mezhep var islamda, mezhebi geçtim islam içerisinden ayrı dinler bile çıktı amk boş konuşma (bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A2%C3%AElik)
      ···
      1. 1.
        0
        islam içerisinde değil ayrı bir din bari önce oku sonra at.Yinede hadi en çok kabul gören mezhepleri yazalım.
        1. Cebriye,

        2. Mu'tezile,

        3. Mürcie,

        4. Haricîlik,

        5. Şîa,

        6. Vehhâbîlik.

        7 - Hanefî mezhebi,

        2 - Mâlikî mezhebi,

        8 - Şâfiî mezhebi,

        9 - Hanbelî mezhebi.
        Ki müslümanların yarısından fazlası hanefi mezhebine mensuptur. Kaç mezhep oldu 9.Dünyada 1.5 milyar müslüman var ve 9 başlıca mezhep.
        ···
    6. 6.
      0
      Sen ne saçnalamışsın allah kelimesi kibeleden gelir kibele sümerlilerden ithal edilmiş bir tanrıdır kadın olduğu için ay tanrıçasıdır o zamanlar tanrıçalar ayı tanrılar güneşi temsil ederdi hilal de buradan gelir hatta kibelenin vajinası hilal şeklindeydi daha sonra kibellah allah olarak modifikasyona uğramıştır hatırladıklarım bunlar allah tanrıların tanrısı anldıbına gelirdi arapçaya ilk girdiğinde araplar kibeleyi yani kibellahı yani allahı en büyük tanrıları ilan etmişlerdi arap aklı işte
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster