/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 76.
    0
    Kardeşim sen cok yanlış gelmişsin ya bak Allah senin aldığın nefesten tut galaxylerdeki milyonlarca yıldızı biliyor yani haşa Allah düşünemedi de kurani ve son peygamberi araplara gönderdi bi sebebi vardı o zamanlar araplarda cahillik dönemi vardı kuran evrensel bir dilde yazıldı isteyen türkçe okur fakat hafız kişiler onun arapçasını da anlıyor hemde derinden bi hafız aç dinle 7/24 ferre izleyeceğine bak bakayım nasıl duygular içinde okuyor
    ···
    1. 1.
      0
      Kardeşim ben eli gibinde gezen, 7/24 ferreci tiplerden değilim onu bi düzeltelim.

      Kuran biz onunla yani Allah'ın emrettiği şekilde amel edelim diye mi yoksa sadece dinleyip duygulanalım, regl hakkında bilgi veren ayet okunurken ağlayalım diye mi indirildi?
      Evet, araplara gönderilmesinin sebebi vardı, kuran bunu kendisi açıklıyor zaten.

      Yasin 5-6: Bu Kur’an, ataları uyarılmamış, bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir.

      Neymiş, gaflet içinde olan kavmi uyarmak için gönderilmiş, kavimden bahsediyor tüm insanlıktan değil.

      Tabi siz sürekli Arapçasından okuduğunuz için bunları bilmemeniz normal.

      Şu da var:
      Yusuf 3: Biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kuran olarak indirdik. (araplar anlıyor ama ben ve rus arkadaşım [yok ama var diyelim] anlayamıyoruz, nasıl olacak?)

      Musa peygamber de tüm peygamberlerde olduğu gibi o da kavmini uyarması için gönderilmiş

      ibrahim 5: Andolsun, Mûsâ’yı da, “Andolsun, Mûsâ’yı da, “Kavmini karanlıklardan aydınlığa çıkar ve onlara Allah’ın (geçmiş milletleri cezalandırdığı) günlerini hatırlat” diye âyetlerimizle gönderdik... (Kavmini kelimesine dikkat)
      Şurda daha detaylı yazmıştım kardeşim, vaktin olursa bi göz atmanı isterim

      (bkz: beyler dine olan/#190328304)
      ···
   tümünü göster