/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    islâm kelimesinde iki Elif
    Allah kelimesinde iki Lam
    muhafazid kelimesinde iki Mim vardır.
    Bunlar Bakara ve Ali imran sürelerinin başlarındaki "hurufu mukattalar"dır.
    Bakara -1: Elif Lam Mim
    Ali imran - 1: Elif Lam Mim
    işte bu harflerde islâm, Allah ve muhafazid lafızları gizlidir.
    islam; Allah'ın rızasını yani zatını kazanmaktır. Tek Elif Allah'ın zatına işaret ederken iki Elif islam'ı işaret eder.
    Yani Bakara 1'deki "Elif Lam Mim" ayetinin Elif'i ve Ali imran 1'deki "Elif Lam Mim" ayetinin Elif'i tek başına Allah'ın zatını işaret ediyor olsa da, ikisi birden islâm'ı işaret etmektedir. Mademki Elif Allah'ın zatına işarettir, bu durumda Elif'ten sonra gelen Lam Allah'ın sıfatına işaret olur. Böylece anlarız ki sıfatların toplamı (lam+lam) Allah lafzı celaline işaret ediyordur. Sonra Allah insanı kendi sureti (sıfatı) üzere yaratmıştır. Bu durumda Mim insan demek olur. Ancak iki Mim Hz muhafazid'e işaret eder. Yani insanda Allah'ın sıfatlarından bazıları görünse de, Hz muhafazid'de (sav) ilahi sıfatların hepsi mecmudur. Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Beni gören Allah'ı gördü." Bunun anlamı peygamber efendimizin Allah'ın ahlakıyla ahlaklanmış olmasıdır. Fakat beşeriyette ilahi ahlaktan pek az şey bulunur.

    Allah zatını islam ile ifşa eder. Çünkü biz Allah'ın bizden neyi isteyip, neyi istemediğini, nelerden razı olup, nelerden razı olmadığını ancak islamiyet sayesinde bilebiliriz.
    Allah sıfatlarını alem ile, mahlukatı ile ifşa eder. Hz muhafazid en üstün mahluk olarak ilahi sıfatların hepsini birden üstün ahlakıyla bize göstermiştir. Bütün peygamberler bu kabildendir. Sonra insan gelir ki, beşeriyette de bir takım ilahi sıfatlar tezahür eder.
    Buradan anlarız ki Hakk Teala "Elif-Lam-Mim" olarak yani zatı sıfatı ve fiilleriyle ezeli olarak bulunur. ilk tecelli Hakkın Kendinden kendine olduğu için Bakara ve Ali imran 1'deki hurufu mukatta bu duruma işaret eder. Elif+ Elif= islam demektir; ancak tek Elif Zatullah'a işaret eder.
    Lam + Lam= Allah demektir; lakin tek Lam Sıfatullah'a işaret eder.
    Mim+ Mim= muhafazid demektir; fakat tek Mim insana veya yaratılmış her şeye delalet eder. Çünkü hepsi Allah'ın Kün emrinden/işinden/fiilinden zuhur etmiştir.
    ilk Elif Lam Mim'de Hakk ezeli,
    ikinci Elif Lam Mim'de Hakk ebedi olarak bulunur. Ezeliyetle ebediyet böyle içiçedir. Biz bunları aklın temyiz kuvvetiyle ayırabilsek de, hakikatte böyle değildir.

    muhafazid kelimesinin ebced değeri 92'dir.
    Hz muhafazid 63 yaşında vefat etti. Eğer 29 yıl daha yaşamış olsaydı ebced değerindeki gibi 92 yaşında vefat etmiş olacaktı. 92-29 = 63 işte bu muhafazid peygamberin şifresidir.
    Diyelim ki yukarıdaki manevi matematiğe göre
    Hz. muhafazid'in (sav) ömründen 29 yıl eksiltilmıştir. Peki eksiltilen yıllar kime verildi? Elbette Hulefayı Raşidine verildi. Çünkü dört halife dönemi 29 yıl sürdü. Böylece anlıyoruz ki, Hz muhafazid Hulefayı Raşidin döneminde yaşadı. Ama şahsen değil, sünnetleriyle yaşadı. Böylece dört halifenin sünneti de tıpkı
    Hz muhafazid'in sünneti gibi din oldu.
    Yani Hz muhafazid aslında 92 yıl yaşamış oldu.
    Hz muhafazid'in (sav) Kuran'da haber verilen bir diğer ismi Ahmed'dir.
    Ahmed kelimesinin ebced değeri 53'tür.
    Hz muhafazid 23 yıl peygamberlik yaptı.
    Dört Halife dönemi aslında tam olarak 29,5 yıl sürdü. Peygamber efendimizin de peygamberlik süresi 23 yıl, iki aydır. Tüm bu küsüratları yuvarlarsak Hz. muhafazid'in peygamberlik süresiyle, dört halife dönemi toplam 53 yıl sürmüştür. işte bu 53 yıla islamiyet'te "Asrı Saadet" dönemi denir. Demek ki Ahmed kelimesindeki sır budur.
    ···
   tümünü göster