/i/Tespit

  1. 1.
    -2
    Dün hollandayı 4-0 yenen fıransanın kadrosuna bakın kaç tane siyahi futbolcu göreceksiniz. Kadronun yarısı siyahi. Peki onlar fransız mı değil. Neden fıransada oynuyorlar hiç düşündünüz mü?
    Bu şekilde neredeyse bütün avrupa takımlarını sayabiliriz değil mi?
    Tabi bu avrupa ülkelerinde oynayan türk oyuncularımız da yok mu?
    Ya şu ukraynaya 2-0 yenilen milli takımımızın kadrosuna baktınız mı iyice. Kadroda türk olmayan kaç oyuncu var acaba. Hiç yok. Yüzde yüzü türk. Peki biz çanakkaleyi yüzde yüz türkle mi kazandık? Hayır.
    işte buradan sonrasını okurken beni pek ciddiye almayacaksınız. Ve bu yüzden bu sistem hiç değişmeyecek. Biz hiçbir zaman dünyanın en iyi takımı olamayacağız.
    ispanyadaki katalanlar top oynamayı biliyor ve milli takımlarında kıyasıya mücadele ediyor. Ya bizim kürtler ne yapıyor? Onlar neden top oynayamıyor. Sizce onlar beceriksiz oldukları için mi oynayamıyor yoksa sistem onları görmezden geldiği için mi milli takımda yer alamıyor?
    Bu gün kürt nüfusunun yoğun olduğu bölgeden kaç takım süper ligde oynuyor. Ve daha önce kaç kez bu başarıyı elde etmeyi başarmış takımları örselediniz, incittiniz ve onları geri gönderdiniz.
    Mersinde bir takım bir kürt oynatmaz. Muğlada da oynatmaz afyon niğde ankara bursa edirne istanbul bile. Bir takımda bir kürt oynuyorsa yöneticiler mutlaka kürttür.
    Lafı getirmeye çalıştığım yer şu aslında. Fıransa siyahilere bizim kürtlere davrandığımız gibi davransaydı dün hollandayı 4-0 yenmeyi nasıl başarabilirdi. Başaramazdı. Çünkü bunu en güzel şekliyle biz biliyoruz. Çünkü biz başaramıyoruz. Ve çünkü başaramayacağız.
    ···
   tümünü göster