/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +2
    Kardeş sence bir hırsızın eli kesilse insanlar hırsızlığa cesaret edebilir mi ? Toplumda daha çok huzur olmazmı kardeş ? Ayrıca kapanmak güzel bişey ama siyah carsaf gibi değil yani siyah carsaf zorunlu oolmiyacak erkekleri azdıracak yerlerin kapanması zorunlu olsa sence sapkinlikta azalmazmi ? insanlar dar dar pantolon giyip teşvik edeceğine veya zina yasaklansa zina yapanlara 100 kamçı vurulsa yarın kızını daha rahat sokağa salmazmisin ? Veya vatan haini ve tecavuzculer asilsa gönlünuz daha ferah olmazmı şeriatı, namaz kilmayanlari öldürmek, insanları baştan assagi siyah çarşafa sokmak sananlar araştırın ama aklınıza yatmazsa daha çok araştırın. Araştırın ki gerçeği görebilesiniz..
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      Öncelikle hangi devirde yaşıyoruz aq el kesmek nedir? Tabi caydırıcı cezalar uygulanmasına ben de taraftarım ancak böyle bir vahşeti kabul edemem. Toplumda huzurun kaliteli yaşam tarzına erişilmesiyle mümkün olacağına inanıyorum. Maddi durumla bağlantılıdır. Bunun için de şeriata gerek yok. Kapanmak güzel veya çirkindir bu kişiden kişiye değişir, güzel bir şey olarak gören kapanır, istemeyen kapanmaz, yani sen güzel bir şey olduğunu söyledin diye insanlara bunu dayattıramayız, bu bir özgürlüktür bırak kapanan kapansın kapanmayan kapanmasın buna müdahale etmek kimsenin hakkı değildir. Erkekleri azdıracak yerlerden kastın nedir? Sen kadına bakıp da ne görüyorsun seni ne azdırıyor bilmem. Kimi kadına bakar bir şahıs görür kimi de cinsel obje görür. Sen cinsellik görüyorsan o senin bileceğin iş. Bu sapkınlıktır. Ne giydiği önemli değil aslında değil mi birader sen bakıp da ne görüyorsan mesele o. Yoksa kimi damacanaya, kimi kaza, kimi hayvanata kerkiniyor, gazetelerde görmediğimiz şeyler değil. Onları da kapatalım mı birader tesettürlü damacana ha? Mesele senin kafanda ne gördüğünde, ergen zihniyetini aş karşında şahıs gör. Zinanın yasaklanması da tamamen hayaldir, gülünçtür. Kızımı bu zihniyetler aşılır değişirse daha rahat sokağa yollarım, şeriata gerek yok. Vatan hainleri ve tecavüzcülerin asılması için de şeriata gerek yok. Ben de bunların asılması taraftarıyım.
      ···
    2. 2.
      +1
      Kardeşim öncelikle el kesmek vahsetmi o zaman birçok kişinin bayıldıgi Amerikadan bir örnek vereyim kapşonlu bir çocuk akşam yürüyor arkadan bir ekip gelip kaldır ellerini diyor 3 kere. Ardından çocuk tepki vermeyince vücuduna 6 delik açıyor. ardından çocuğa baktıklarında kulağında kulaklık olduğu farkediliyo, ben el kesmeye ve bu örneğe bakınca el kesmede bir vahşet göremiyorum. Toplumda huzurun kaliteli yaşam tarzına erisilmesiyle mümkün olduğunu düşündüğünü ve maddiyatla alakalı oldugunu belirtmissin tabiki kardeş ama toplumsal huzur dediğin insanların rahatlığı, mutluluğudur bu sadece maddiyatla olmaz yanlısmiyim? Misalen, insanlar sokağa baktığında daha güvenilir bir ortam görebilirler..
      Aslında kapanmakdan kastim başörtü değildir. Kadınların daha tertipli giyinmesi ve cinsel yanlarını ön plana koymamasidir. Erkekleri azdıracak yerlerden kastim sapkin bir erkek olsa misal, goguslerini yarıya kadar açmış kısacık etek giyen bir kadına bakarak kötü şeyler düşünebilir. Lakin birde etrafta tertipli giyinen bayanlar olduğunu düşünelim bu sapkın huur çocuğu bı nebze olsun insanlığı varsa, kötü düşüncelerinin önu kesilecektir. Şimdik ne giydiği önemli değil demişsin doğru kardeşim burda yetiştirilme tarzı ve ahlaki değerler daha çok öne çıkar ama bunun önünün bayanların giyim tarzına birazdaha dikkat etmesiyle yavastan kesilebilcegini düşünüyorum. Damacana ya kaza kerkinenler var diyorsun doğru onların insan olduğunu düşünmüyorum zaten bu konuda haklisin ama bu zihniyetler aşılır, değişirse kizimi daha rahat yollarım derken bunu nasıl yapmayı düşünüyorsun ? Bi yerden başlanması gerekmez mi. Sen neyi tavsiye edersin? zaten bunlari yapan zihniyete ağır cezalardan bahsediyorum. Zinanın yasaklanmasinda gülünç olan nedir bide kardeşim? insanların tanışıp birbirlerine söz vermeden (evlenmeden) birbirlerinin ırzına geçmeleri hoşuna mı gidiyor? (fuhustan bahsetmiyorum bile)
      ···
    3. 3.
      0
      Amerikada polis uygulamasının pek ağır olduğunu biliyorum. Bu bahsettiğin olay bir vahşettir ortada bir yanlış anlaşılma olmuş ve olay vahşete dönmüştür. Ancak konuyla bağlantı kuramadım. Yani Amerikada böyle olaylar oluyor diye el kesmeyi normal görmeli ve uygulamaya koymalı mıyız? Pek anlayamadım. Elbette kadınların çok uçuk giyinmeleri etken faktördür. Ancak böyle giyinenleri de çok göremezsiniz. Burda sen sorunun kadının daha tertipli giyinebileceğiyle çözülebileceğini söylüyorsun. Ben kısmen katılıyorum ancak bu erkeklere kadının giyim hakkına karışma hakkını vermez. Ben bu sorunun çözümünün erkeğin kendine mukayyed olmasıyla çözülebileceğini düşünüyorum. Burdan şu anlaşılmasın kadın isterse çırılçıplak gezer, erkek kendine mukayyed olmalıdır. Hayır, böyle değil topluma yerleşmiş belirli yazılı olmayan kurallar vardır, bunları hepimiz biliyoruz. Bunlar aşılmamalı. Bu kurallar dinle de karıştırılmamalı ama şunu kabul etmek lazım toplumun bazı kesimleri dini kurallarını bu kurallara katıyorlar. Bu yanlış bir düşünce değil, karşı çıkılacak bir düşünce de değil isteyen istediğine inanır din özgürlüğü vardır. Ancak illa da bu din kuralları gerekli midir? Hayır. Mesela kız çocuğu normalden kısa giyindiğinde annesi yada babası karışır değil mi, kızım o olmamış daha uygun bir şey giy şeklinde. Veya erkek çocuğu dışarı çıkarken altında paçavra bir eşofmanla çıkıyorsa ve baba evdeyse altına pantolon giy diyebilir. Bu konularda erkeklerin daha rahat olduğunu kabul etmek lazım tabi. Bu kuralları erkek ve kız çocukları ailelerinden edinebilir ancak. O halde öncelikle aileler bilinçli olmalı erkek ve kız çocuklarına bu meseleler aktarılmalı. Ancak böylelikle toplumun faydalı bir bireyi olunabilir. Bahsettiğim zihniyet aşma meselesi budur, bilinçli ailelerin yetiştirdiği bilinçli nesillerle mümkün olacaktır. Bu bilinçli ailelerin yetiştirdiği bilinçli nesiller söylediğin toplumsal huzura ulaşacaklardır. Peki bilinçli aile nasıl olacaktır? Bilinçli aile, aile fertlerinin kendine zaman ayırması, kendini geliştirmesiyle mümkündür. Bu mesele de yine maddiyata bağlıdır. Maddi sıkıntıları olmayan, maddi huzura ermiş insanların kendilerine zaman ayırabildiği, kendini geliştirebildiği bir gerçektir. Malesef her şey para. Dolayısıyla bahsettiğin başlanması gereken nokta toplumun maddi huzura erdirilmesi için atılacak adımlardır, tavsiyem budur. işte bu ortamda kızımı daha rahat yollarım. Uzun bir açıklama oldu. Zinanın yasaklanması da tamamen hayaldir gülünçtür demişim, yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle haklısın ama anlatmak istediğim, hayal ve gülünç olan zinanın yasaklanması değil yasaklanabileceği düşüncesi ve buna olan inançtır.
      Tümünü Göster
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster