/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 126.
    +5 -2
    Leninin dıbına koyum

    Edit: lan gavat, sovyet yardımları buharada yaşayan müslümanlardan toplandı ve bize sadece yüzde 10u ulaştırıldı . Ayrıca o yardımları sovyetler babasının hayrına yapmadı, ortada stratejik ortaklık ve ortak çıkarlar vardı. Batumu vermemizden bahsetmiyorum bile

    Lan gerizekalı, oradaki olay düşmanımızın ortak olmasıdır yani bizim karşımızda emperyalist dediğimiz itilaf devletleri varken sovyetlerin düşmanları da aynıydı

    Buhara müslümanlarının aç olduğunu nerden biliyorsun yarram? Ona bakarsan pakistandaki müslümanların yolladığı parayla da iş bankasını kurduk.
    Git araştır, biz Misakı Milli sınırları içerisinde olan Batum'dan neden vazgeçtik?

    Atatürk bu yardımları almak için Sovyetlerle iyi ilişkiler kurdu. Yoksa sırf Latin alfabesine geçtik diye Orta Asya ülkelerini Latin alfabesinden Kiril alfabesine geçiren bir ülke ile dost olunmaz
    ···
    1. 1.
      +3 -4
      Niye Lenin o tatlı anneciğini mi gibti ?

      Edit:dıbına koduğumunun salağı bolşevikler olmasaydı şuan Trabzona kadar Rus toprağıydı ekim devrimi akabinde Ruslar topraklarımızdan çekildiler .
      Sovyetlerin Kurtuluş Savaşında yaptığı yardımları saymama bile gerek yok.
      Lenine sövdüğüne göre deden denizde yüzmeyi pek seviyor : )) sonuçta yapılan yardımlardan rahatsız olan kesim belli : ))))

      Lenin kim ? Gominist o zaman dıbına koyam girdiğin entrynin mantığı aynen bu başka bir tak değil dıbına kodumun at gözlüklü pekekenti

      Edit2:”Emperyalizme karşı duran Tüm Halklarla dayanışma gerekliliği” bu madde bizzat Sovyet anayasasından alıntı söylesene bana Sovyetlerin üzerimizde ne gibi bir ortaklaşması olabilir ? Batumu vermemizden bahsetmiyormuş lan gavat isteselerdi o an rahatlıkla karadenizden Türkiyeyi işgal edebilirlerdi daha Yunanları kovmaya uğraşıyoruz birde Sovyetleri mi püskürteceğiz ?

      SSCB TBMM yi tanıyan ve elçi gönderen ilk Devlettir.

      Leninin Ankaraya gönderdiği elçisi Aralov ile yazışmalarına bakılırsa Leninin yardımları daha rahat anlaşılır.

      “Mustafa Kemal sosyalist değildir ancak bakılırsa örgütçü,yüksek anlayışlı bir lider,ilerici akıllı birer devlet adamı bizim sosyalist devrimimizin önemini anlamış olup Sovyet Rusyaya olumlu davranıyor.O istilacılara karşı bir kurtuluş savaşı yapıyor.Emperyalistlerin gururunu kıracağına ,padişah ve yardakçılarını silip süpüreceğine inanıyorum.Ona yani Türk Halkına yardım etmemiz gerekir.”

      Tüm bunların yanında Sovyetler bize ;

      39 bin tüfek 327 makineli tüfek 54 top 63 milyon fişek 147 bin top mermisi 2 avcı botu 4 bin el bombası 1500 kılıç 20 bin gaz maskesi ve altın yardımında bulunuldu bu kadar şey eminin aç Buhara Müslümanlarından toplanmıştır eminim bak.

      Bunca yardımdan duyulan minettarlığı simgelemesi için Taksim anıtına Bizzat Mustafa Kemal emriyle 2 rus generali konmuştur.

      Kaynak:Türk inkılap enstitüsü arşivi 132/19543 sayfa 13

      Bir sovyet diplomatın Türkiye anıları 1922-1923, Semyon ivanoviç

      Alptekin Müderrisoğlu Kurtuluş Savaşının Mali kaynakları 1990/s.522-523

      http://www.rusya.ru/TurkiyeRusya.htm

      http://tr.wikipedia.org/wiki/Taksim_Cumhuriyet_An

      Atatürkün bütün eserleri cilt 1 sayfa 15
      ···
    2. 2.
      +3
      zütünü yaladığına göre senin annenin ırzına geçmiş
      ···
    3. 3.
      0
      aptal huur çocuğu hemen komünist mi olalım yani
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster