/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +34 -2
    "Siz nasıl bir belaya bulaştığınızı biliyormusunuz kısas istemişler." Yaşadığımız olayların üstünden yaklaşık bir saat geçmişti, artık üzerimizdeki şokun küçük bir kısmından da olsa kurtulmuştuk ve daha mantıklı düşünebiliyorduk. Mesut hoca ile yatakhanemizde oturup bu olaylar hakkında konuşuyorduk. Bütün arkadaşlarım kısasın ne olduğunu bilmediklerinden hocanın yüzüne boş boş bakıyordu. Hocadan cevap gelmeyince ben dahil oldum "Onlara her ne yaptıysak bundan zarar görmüş olmalılar, aynı şekilde onlar da bize zarar vermek istiyorlar."

    Durumun vehametini anlayamayan arkadaşlarım hâla gözlerindeki umut ışıklarını kaybetmemişlerdi. Ben ise çoktan mezar yerimi düşünmeye başlamıştım bile. "Şimdi bana neler yaptığınızı hiç bir detay atlamadan anlatın, belki bir yolunu bulup büyümeden meseleyi çözeriz." Hoca kendi umutsuzluğunu gözlerinin arkasında saklamaya çalışırken bize umut vermek için uğraşıyordu.

    Tahsin ve Barış yaptığımız daveti detayları ile hocaya anlatırken benim gözlerim yatağında hala hareketsiz yatmakta olan Onur'a odaklanmıştı herşeyin sorumlusu olan oydu belki de kısas için onu önermeliydik. Fikrimi dillendirmek üzereyken bunun ne kadar acımasızca olduğunu fark ettiğimden vaz geçtim. Her ne kadar cehennemin köpeklerini üzerimize salmış olsa da onu öylece kurban etmek doğru olmazdı herhalde. "Oğlum siz farkında olmadan büyük iş açmışssınız başınıza. Davet yaparken gerekli koşulları yerine getirmemişsiniz. Müslümam değil kafir cin çağırmışsınız üstüne birde onlara beden olan ateşi söndürünce içlerinden birinin canını almışsınız. Bu şerliler intikamdan vazgeçmez, benim de ne ilmim ne gücüm bunlarla uğraşmaya yetmez."

    Hoca'nın anlattığına göre onlarla konuşmuş ve bunları öğrenmiş gitmelerini istemiş ama cana can diye diretmişler ve hocaya zarar vermeye çalışmışlar. Dua ederek onları kendinden uzaklaştırmayı başarmış ama bunlar tehlikeli biz kabileden olduğu için dua sadece anlık bir çözüm getirmiş. Bu cinnilerden kurtulmak için bir hüddamın yardımına ihtiyacımız vardı, eğer hocanın söylediği kabile doğruysa bizi anca esaslı bir hüdam bunların ellerinden alabilirdi.

    • **
    Olayın üzerinden iki gün geçmişti bu süre içerisinde geceleri remen işkence görüyorduk fiziksel bir hasar bulunmuyordu ancak piskolojik olarak bitmiştik. Mesut hoca o gün bir kaç ayet yazıp odanın kapısına ve pencerelerin üzerine olmak üzere onları astı. Bunların doğal bitkilerden yapılan özel bir mürekkeple yazıldığını ve o şerlilerin odaya girmesini engelleyeceğini söylemişti. Bunda haklıydı da fakat yatsı ezanı okunduktan sonra biz de dışarı çıkamıyorduk.

    Ne yaparsanız yapın adımımızı dışarı atmayın diye sıkı sıkı tembihlemişti bizi. Tuvalet için bile dışarı çakamıyorduk, gözümüze bir damla uyku dâhi girmediği yetmezmiş gibi birde sürekli kapımız çalınıyor, çığlık sesleri duyuyorduk. Hatta bazen bizi çağıran yakınlarımızın seslerini bile duyuyorduk.

    ilk başlarda gayet nazik ve inandırıcı olan sesler biz çıkmayınca adeta birer yılan tıslamasına dönüşüyor ve küfürler yağdırıyordu. Yaşantımız gündüz den ibaretti sabah ezanı okunduktan sonra insanlar bir şey anlamasın diye rutin işlerimizi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyor ve beynimizin bize kalan son kısımlarını da derslere harcıyorduk. Yorgunluk bizi esir aldıkça tavırlarımız farklılaşıyor ve insanlar şüpheleniyordu eskisine kıyasla her birimiz aşırı agresif davranıyorduk hatta bu gün neredeyse bir çocuğu sadece bana baktığı için dövecektim.

    Bu durum bir hafta kadar devam etti durumumuz düzelmiyor aksine daha kötüye gidiyordu, artık kendimiz diğer insanlardan soyutlamıştık sadece derslerde ve yemeklerde diğerleri ile aynı ortama giriyorduk. Tek destekçimiz olaylardan haberdar olan Mesut hocaydı onun derslerinden çıkmamıza ve uyumamıza izin veriyordu kendi dertlerini bırakmış bize yoğunlaşmıştı derslerinden arta kalan zamanlarda tanıdıkları ile konuşup ilmi kuvvetli bir hüddam bulmak için uğraşıyordu ama bulduğu herkes o kabilenin ismini duyunca yardım etmeyi reddediyordu herkes bizi kaderin kollarına atıyordu hiç bir çıkar yol bulamıyor ve günden güne eriyorduk.

    YN: Uğraşmam gereken bir kaç problem olduğundan biraz sönük bir bölüm oldu ancak yakın bir zamanda bomba bir bölümle karşınızda olucağımın garantisini veririm. Şuku ve yorumlarınızla desteklerinizi belli ederseniz sevinirim *
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Bu gün neredeyse çocuğu bana baktığı için dövecektim

      Bu cümleden hikayenin bir yerden alıntı olduğunu anlayabiliriz, muhtemelen wattpad uygulamasında yazılmış bir kitap olabilir
      ···
   tümünü göster